Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Champions League facts: Højdepunkter i runden der gik

0

I et samarbejde med Danske Spil bringer vi dig her sjove statistiske højdepunkter, og Champions League facts fra runden der gik i verdens største fodboldturnering for klubhold.

Fodbold er et spil, hvor der føres statistik med alt mellem himmel og jord, og i samarbejde med Danske Spils Oddset bringer vi dig her nogle sjove Champions League facts fra runden der gik.

Husk også at besøge vores Champions League fact-sponsor, Oddset, hvis du vil se gode odds på kommende kampe i fodboldens verden og selvfølgelig i Champions League.

Spil hos Oddset >>

* +18 Ansvarligt Spil

 

Facts om Champions League-kampene der gik

Læs sjove Champions League facts om udvalgte kampe forneden:

 

14/2-2018: Real Madrid – PSG 3-1

Cristiano Ronaldo, Real Madrid (foto: shutterstock)

Ronaldo blev alle Real Madrid-fans store Valentine da Real Madrid og PSG tørnede sammen på Bernabeu på Valentines Day. Med to scoringer blev Ronaldo den første spiller til at score 100 Champions League-mål for ét hold (101 for Real Madrid, Messi har scoret 97 Champions League-mål for Barcelona).

Yderligere Ronaldo-facts efter kampen

 • Ronaldo har egenhændigt scoret flere mål i Champions League, end 118 af de 137 klubber som gennem tiderne har deltaget i turneringen.
 • Ronaldo er i forvejen all-time Champions League topscorer med 116 mål samt topscorer i Champions League knockout-fasen med 56 mål i karrieren.
 • Ronaldo har nu scoret i Reals seneste otte Champions League-kampe.
 • Ronaldo har scoret 14 mål på straffespark i CL, hvor Messi har næstflest straffesparksmål med 11 styks.
 • Ronaldo har også scoret mindst 10 mål i hver af de seneste syv CL-sæsoner

Andre facts om Real Madrid – PSG

 • Real Madrid har nu konverteret 35 straffespark i Champions League (eks. straffekonkurrencer). Det er flest af alle CL-hold, hvor Barcelona har konverteret 33 straffespark.
 • Real Madrid har nu 76% chance for at nå kvartfinalerne efter 3-1 sejren (baseret på historiske resultater i alle europæiske turneringer)
 • Real er gået videre i 5/9 tidligere tilfælde efter at have vundet den første kamp med 3-1 på hjemmebane.
 • I 1992/93 UEFA Cup kvartfinalen slog Real Madrid PSG med 3-1 hjemme, men tabte returkampen med 4-1 i Paris og blev elimineret.
 • Reals anfører, Sergio Ramos, blev den anden spiller i Real Madrid som når 50 kampe i Champions Leagues knockout-fase. Han nærmer sig nu Iker Casillas rekord på 55 CL KO-kampe for Real.

 

14/2-18: Porto – Liverpool (0-5)

Sadio Mané scorede hattrick i kampen mellem Porto og Liverpool, og han har nu scoret hele seks mål i sine fem seneste Champions League kampe. Kun Harry Kane (7) og Diego Costa (7) har nogensinde scoret flere mål i deres fem første kampe i turneringen.

Mané blev samtidigt den fjerde spiller til at score et hattrick for Liverpool i Champions League, efter Philippe Coutinho i 2017, Yossi Benayoun i 2007 og Michael Owen i 2002. Mané er dog den første Liverpool-spiller til at score et hattrick for The Reds i Champions Leagues knockout fase.

Yderligere facts om Porto – Liverpool:

 • Roberto Firmino scoret et mål og har nu scoret syv gange i Champions League i denne sæson. Det er en tangering af Steven Gerrards rekord fra 2008/09 for flest Liverpool-mål af én spiller i en CL-sæson.
 • Firmino og Mané tilsluttede sig  begge Gerrard (5 mål, 07/08) og Luis Garcia (3 mål, 2005) som de eneste spillere til at score i mindst tre sammenhængende Champions League-kampe for Liverpool.
 • Liverpool blev det tredje hold til at vinde en CL-knockout kamp på udebane med mindst fem mål. Bayern slog i 2009 Sporting med 0-5 og Real Madrid slog i 2014 Schalke 04 med 1-6.
 • Porto modtog deres største nederlag på hjemmebane i Europa nogensinde. Klubben har dog tabt med fem mål ved fem tidligere lejligheder i CL.
 • Porto har kun vundet én knockout-kamp i Europa på udebane med mindst fem mål. Den sejr lød på 1-8 og kom ude mod Portadown fra Nordirland i mesterholdenes turnering tilbage i 1990/91.

 

13/2-2018: Juventus – Tottenham Hotspur 2-2

Juventus tog imod Tottenham i Torino i en underholdende kamp, hvor Den Gamle Dame førte 2-0 på to mål af Gonzalo Higuain, men hvor Spurs hev 2-2 i land via scoringer fra Harry Kane og Christian Eriksen.

Juventus er nu ubesejret i de seneste 23 Champions League-hjemmekampe med 14-9-0 for kampene. Kun tre hold har haft en længere stime af hjemmekampe uden nederlag, nemlig Bayern (29), Arsenal (24) og Barcelona (24 og igangværende).

Kigger man på resultaterne i Champions League historien, har Tottenham nu en 80% chance for at gå videre, mens Juventus statistisk set kun går videre 1 ud af 5 gange efter 2-2 hjemme i første kamp.

Juve scorede allerede det første mål efter 69 sekunder i kampen mod Spurs, og det var Juves næsthurtigste Champions League mål nogensinde. Alessandro Del Piero holder rekorden med et mål efter 20 sekunder mod Man United d. 1. oktober 1997.

Higuain, Kane, Eriksen og Buffon

Det tog kun ni minutter for Higuain at score Juves to mål, hvilket er Champions League rekord for de hurtigste to mål fra start i en Champions League kamp. Det var også Juves hurtigste to-måls føring i en Champions League knockout-kamp og den næsthurtigste i alle Champions League-kampe. Den hurtigste kom mod Real Sociedad på bare syv minutter i en 4-2 sejr d. 21. oktober 2003.

Hos Spurs blev der også sat et par rekorder på Juventus Stadium, hvor Harry Kane blev den første spiller til at score ni mål i sine første ni Champions League-kampe. Han blev samtidigt også den første englænder til at score et mål på udebane i Champions League mod Gianluigi Buffon. Den eneste anden englænder som har scoret på Buffon i Champions League-regi, var Andy Griffin for Newcastle i deres 1-0 sejr hjemme mod Juventus i 2002.

Christian Eriksen er nu oppe på to Champions League mål for Spurs. Han scorede også to gange i Champions League for Ajax.

Buffon, som var 40 år og 16 dage gammel ved kampstart, blev den 13. spiller, som er ældre end 40 år, som deltager i en Champions League-kamp. Han er samtidigt kun den tredje ældste italiener i CLs Club 40, efter Marco Ballotta (43 år og 252 dage) og Alessandro Costacurta (40 år og 211 dage).

artiklen fortsættes forneden…

Gianluigi Buffon har vogtet målet i Juventus i mange sæsoner (foto: shutterstock.com)

 

13/2-18: FC Basel – Manchester City 0-4

I Basel dominerede Manchester City løjerne fra start til slut i den overbevisende 0-4 sejr, som samtidigt var en tangering af Citys største udesejr i Champions League. City slog også Feyenoord 0-4 i denne sæsons gruppespil.

Basel må også sande, at Pep Guardiola ikke er en velkommen gæst i byen, for Pep har tildelt Basel deres to største nederlag på hjemmebane i Champions League: 5-0 med Barcelona og 4-0 med Man City.

Manchester City har efter kampen vundet 34 sejre på tværs af alle turneringer i sæsonen, og det er én flere end de vandt i hele 2016/17-sæsonen.

City blev også den første engelske klub til at score tre mål før halvleg på udebane i en Champions League knockout kamp.

Ilkay Gündogan scorede to mål i kampen, og det var ligeså mange som han har lavet i de 19 Premier League kampe indtil nu i sæsonen.

Kevin De Bruyne var igen involveret i et mål, og har været involveret i mindst et mål i sine syv seneste kampe på tværs af alle turneringer med tre mål og seks assists.

Fodbold champions league grafik

Foto: Shutterstock.com