Udgivet d. 01.01.16 17:00 af Administrator.

Asian Handicap odds

 

Der er fordele og ulemper ved Asian Handicap odds. Men der er ingen tvivl om at denne spiltype bliver mere og mere populær. Du kender faktisk allerede fra over/under 2.5 mål i fodbold eller ved tennis på over/under sæt eller parti spil.

Spiltypen stammer, som noget antyder fra Asien, hvor det før i tiden og nogen steder stadig hedder Hang Cheng Betting. I 1998 fik spiltypen så sit nye navn i den vestlige verden og her var opfindsomheden ikke så stor og det blev derfor til Asian Handicap.

 

Du kan blandt andet spille Asian handicap på Bet365, hvorfra vore eksempler er taget.

 

Forklaring til at forstå Asian Handicap odds.

1. Den første og måske vigtigste viden er, at et udfald aldrig kan blive X. Det er derfor ikke muligt at spille et handicap X, som vi kender det fra almindelig handicap spil. Det vil sige, at der altid kun er to udfald du kan vælge mellem. 1 eller 2

2. Hvis et Asian Handicap hedder -1 og du har spillet 1 tallet skal dit hold vinde med min 2 mål for, at du laver profit af spillet. Hvis kampen ender med en et måls sejr, som normalt ville give et handicap X, vil oddset blive annulleret eller sat til odds 1. Altså du får dit indskud retur. Fordelen ved dette bet, er klart på de store favoritter. Hvor mange gange har du ikke oplevet, at spille på et stor hold til at vinde med minimum 2 mål. Alligevel tager de den kun med et mål og din kupon er tabt. I det her tilfælde mister du ikke noget på det væddemål.
 

Asian Handicap -1.0 forklaring og eksempel

På billedet ses et spil på Arsenal skal vinde med Asian Handicap på -1.

For at dette bet skal gå hjem, skal Arsenal vinde kampen med min to mål. 2-0, 3-0, 3-1, 4-2 osv.

Vinder Arsenal kun med et mål, altså 1-0, 2-1, 3-2 osv. vil spillet blive annulleret og gå til odds 1. Altså hverken vundet eller tabt.

En uafgjort eller alle former for Manchester City sejr vil betyde tab af bettet.

 

   

Asian Handicap +1.0 forklaring og eksempel

Det her er det modsatte af ovenstående

For at dette bet skal gå hjem, skal kampen ende uafgjort eller Manchester City skal vinde.

Hvis Arsenal alligevel vinder, men kun vinder med et mål, altså 1-0, 2-1 eller 3-2, vil spillet annulleret og oddset sættes til odds 1.00

Hvis Arsenal vinder med to mål er spillet tabt.

 


 

3. Husk, ved Asian handicap har du ikke mulighed for at spille X. Til gengæld kan du spille et handicap på 0. Det betyder at dit hold bare skal vinde, men at hvis kampen ender uafgjort, vil væddemålet være annulleret eller sat til odds 1. Altså du får dit indskud retur. Fordelen er, at hvis du har en god fidus til et hold, men måske er lidt usikker på om de klarer den, ja så har du muligheden mod et lidt lavere odds, at forsikre dit bet.

 


Asian Handicap 0.0 forklaring og eksempel

Her ser vi et spil på en Arsenal sejr med handicap på 0.

For at dette bet skal gå hjem, skal Arsenal vinde kampen.

Hvis Arsenal og Manchester City spiller uafgjort, vil spillet blive annulleret og oddset sættes til odds 1.00. Du har hverken vundet eller tabt.

Hvis Manchester City vinder er væddemålet tabt.

 


 

Halve bets på Asian Handicap

4. Asian Handicap med halve tegn. Eksempel kan være -0,5 | -1,5 | +0.5 | +1,5 som er de mest brugte af slagsen. Egentlig er det her det samme, som når du spiller over eller under 2.5 mål. Ingen kan score et halvt mål, og derfor kan en kamp ikke vindes med et halvt mål. Så spiller du et hold til at vinde med -0,5 skal dit hold vinde, og det er lige meget om det er med et mål eller to. Spiller du dit hold til at vinde med -1,5 skal dit hold vinde med to mål.

Spiller du dit hold til at vinde med +0,5 er en uafgjort nok. Da den ved eksempelvis resultatet 1-1 vil være 1-1,5 i slutscore. Vi tager lige et par eksempler for bedre at illustrere forklaringen:

 

Asian Handicap -0.5 forklaring og eksempel

Her ser vi et spil på en Arsenal sejr med handicap på -0,5.

For at dette bet skal gå hjem, skal Arsenal vinde kampen.

Hvis kampen ender uafgjort eller med en City sejr, vil spillet være tabt. I det her tilfælde kan det bedre betale sig, at spille normal 1X2 spil. 

Burde oddset ikke være det samme?
I teorien jo. Men generelt er tbp (tilbagebetalingsprocenten) højere på 1X2 og selv om det er det samme spil, er oddset på 1-tallet ved 1X2 højere.
   
Asian Handicap -1.5 forklaring og eksempel

Her ser vi et spil på en Arsenal sejr med handicap på -1,5.

For at dette bet skal gå hjem, skal Arsenal vinde kampen med minimum 2 mål. Det havde været det samme som at spille 1 tallet på almindelig handicap (0-1).

Hvis kampen ender med en Arsenal sejr på et mål, uafgjort eller med en City sejr, vil spillet være tabt. I det her tilfælde kan det bedre betale sig, at spille Asian end almindelig handicap 1X2. 

Burde oddset ikke være det samme?
I teorien jo. Men generelt er tbp (tilbagebetalingsprocenten) højere på Asian. Så husk altid at dobbelt tjekke på Asian hvis bettet kan spilles på andre spiltyper.
   
Asian Handicap +0.5 forklaring og eksempel

Her ser vi et spil på en Arsenal sejr med handicap på +0,5. Det betyder Arsenal har fået et halvt mål på forskud.

For at dette bet skal gå hjem, skal Arsenal eller spille uafgjort. 

Spillet vindes ved, at Arsenal vinder kampen eller spiller uafgjort. Vinder City kampen er bettet tabt.
Det er i teorien det samme, som at spille dobbeltchancen 1X, men oddset er nok højst på dobbeltchancen.

Burde oddset ikke være det samme?
I teorien jo. Men generelt er tbp (tilbagebetalingsprocenten) højere på Dobbeltchancen og selv om det er det samme spil, er oddset på 1-tallet ved 1X2 højere.
   
Asian Handicap +1.5 forklaring og eksempel

Her ser vi et spil på en Manchester City sejr med handicap på +1,5.

Nu er du ved at spille på noget af det mest sikre Asian har at tilbyde på den her kamp. City er favorit i kampen og for det her bet skal gå hjem er der mange muligheder.

City vinder kampen
Den bliver uafgjort
Arsenal vinder med et mål

Du taber derfor kun hvis Arsenal vinder kampen med to mål eller mere.

 


 

Split Balls / 2 handicap på samme bet

5. Vi er noget til punkt nummer fem og det omhandler Asian Handicap hvor der er sat to værdier for handicappet. Eksempelvis 0.0 og - 0.5. Vælger du denne type bet, bliver dit indskud faktisk delt op i to væddemål. 50% på det ene værdi og 50% på den anden værdi. Så 1.000 kr. bliver til 500 kr. på 0.0 og 500 kr. på -0.5. 

Der kan nu ske tre ting med dit væddemål. Du kan tabe det hele, du kan tabe det halve eller vinde på det hele. Jeg erkender det her kan blive en smule indviklet ;-)

 

Asian Handicap 0.0/-0.5 forklaring og eksempel

Her opdeler vi indsatsen i to lige store dele. Ved et spil for 1.000 kr. er der lagt 500 kr. på 0.0. Og hvis vi ser tilbage på tidligere vil vi vide, at vi skal bruge en Arsenal sejr for den del af bettet går hjem og hvor en uafgjort vil give os de 500 kr. retur. Ved City sejr er den del af bettet tabt.

De sidste 500 kr. er lagt på -0.5, som jo betyder at Arsenal skal vinde ellers er den del tabt.

Et par resultater som eksempel:

Arsenal vinder:
De vinder begge bets og dermed 2.375 kr.

Kampen ender uafgjort:
-0,5 bettet er tabt og dermed også de 500 kr.
0.0 bettet er annulleret og den del får du tilbage.
Du står nu med 500 kr. ud af 1.000 kr.

City vinder kampen
Du taber 1.000 kr.

   
Asian Handicap -0.5/-1.0 forklaring og eksempel

Vi tager lige endnu et eksempel. Her skal City vinde og det endda helst med 2 mål. Husk indsatsen på 1.000 kr. bliver splittet på de to væddemål. De første 500 kr. er lagt på -0.5, som jo betyder City skal vinde kampen. Alt andet vil betyde tab.

De sidste 500 kr. er lagt på -1.0, som jo betyder at City skal vinde med to mål. Hvis City kun vinder med et mål vil den del af bettet blive annulleret, men gevinsten fra den første del står stadig.

Et par resultater som eksempel:

City vinder med to mål:
De vinder begge bets og dermed 2.750 kr.

City vinder med præcis et mål og den ene af dine bets er gået hjem (-0,5). Det andet bet på -1,0 er annulleret og du får dine 500 kr. i indsats retur. Samlet gevinst er på 1.375 kr.

Kampen ender uafgjort eller Arsenal vinder:
Du taber på begge bets og vinker farvel til 1.000 kr.

 


 

Kvarte bets alene og i kombination.

Når du ser Asian Handicap odds, vil du i enkelte tilfælde se de halve og de kvarte værdier  (+1,75 eller +0.25/-0.25), som begge udelukker et uafgjort væddemål, da man ikke kan score et kvart mål.

Kvarte handicap (0.25) splitter væddemålet mellem de to nærmeste 0.25 værdier.

Spiller du 1000 kr. på en kamp med asian handicap på +0.75 svarer det til 500 kr. på +0.50 og 500 kr. på +1.0. Med kvarte handicap odds kan du både vinde begge split eller blot det ene og få halvdelen retur for det andet. Begge bets kan også tabe og du kan tabe og få halvdelen retur uden tab.

Et eksempel (vi har ingen billede illustration af denne version)

Arsenal – Manchester City

Handicap: +0.75 (Arsenal spillet som vinder)

I dette spil betyder det, at dit væddemål er delt op i

Dette handicap betyder, at halvdelen af dit spil er sat på Arsenal vinder kampen, og den anden halvdel er sat på Arsenal vinder med to mål. Hvis Arsenal vinder med præcis et mål, vil den ene del af bettet være vundet mens den anden del vil være annulleret. Vinder Arsenal med to mål vinder du på begge væddemål, altså det hele. Bliver kampen uafgjort eller City vinder kampen har du tabt hele dit bet.

 


 

Bookmakere med Asian Handicap.

På det danske marked er det de mest internationale bookmakere, som har Asian Handicap på vinder spil. Stort set alle har det jo på Over/under.

Af de helt store er det Bet365, Unibet og Betfair som tilbyder mest på Asian Handicap.

Få 1.000 kr. i bonus hos Bet365 og spil Asian Handicap
Få 1.000 kr. i bonus hos Unibet og spil Asian Handicap
Få 350 kr. i bonus hos Betfair og spil Asian Handicap

 

 Annoncørnyheder

DANSKE SPIL
Læs Bøjgaards ekspertråd til Caroline Wozniacki mod Pauline Parmentier!
Læs mere
DANSKE SPIL
Ekspertråd: Helmin vurderer fordel til hjemmeholdene i to af dagens CL kval-kampe!
Læs mere
DANSKE SPIL
Ekspertråd til Kvinde-EM: Svenskerne slår skuffende italienere!
Læs mere
DANSKE SPIL
Korsgaard: Frankrig kan vinde EM
Læs mere

Mayweather vs. McGregor Odds

Dagens Spilforslag

Partizan - Olympiakos

TIP
ODDS
BOOKMAKER
X
3.00
Bet365

FÅ VORES NYHEDSBREV