Udgivet d. 13.09.17 13:54 af Administrator. Sidst opdateret d. 13.09.17 13:58.

Australien vil forbyde bookmaker-bonusser

Den australske regering har i forvejen været hård ved bookmakerne i landet, og nu skal det være forbudt at lokke kunder i butikken med velkomstbonusser.

Læs mere

De bedste Champions League tilbud

I den sidste tid har flere af verdens største bookmakerfirmaer trukket sig ud af Australien, efterhånden som der er kommet strammere og strammere regulationer for, hvad man som bookmaker kan tillade sig, og nu er endnu en lovgivning på vej, der nok skal hjælpe med at jage spillefirmaerne ud af landet.

For fremtiden skal det nemlig ikke være lovligt at udbyde freebets, bonusser og andre, økonomiske lokkemidler for at få folk til at spille mere, hvis regeringens seneste skud i kampen imod online betting går igennem.

Socialminister  Alan Tudge forklarer, at "mange australiere holder af et godt væddemål, men vi vil sikre os, at der er nok beskyttelse for borgerne, og at det bliver nemmere for den enkelte at holde snor i sine udgifter på betting".

"Online betting er den hurtigst voksende form for gambling, og mængden af folk, der har problemer med spillefuglen, vokser også. I fremtiden vil der opstå store problemer, hvis vi ikke handler nu", forklarer Alan Tudge til avisen Sydney Morning Herald .

Sideløbende med stramningerne er det dog kommet frem, at folk i højere grad handler illegalt i Australien nu.

Det er for nylig blevet vurderet, at der bliver spillet ulovligt for svimlende 50 milliarder kroner om året down under.