Chelsea vs Atletico Madrid

16. marts 2021

Chelsea - Atletico Madrid: Oddsene er imod Simeone og Co. i London

Chelsea - Atletico Madrid
Kampstart:
Onsdag d. 17. marts kl 21:00
TV:
3+
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
2.25 3.20 3.40

Spil hos Oddset*

 

Chelsea vs Atletico Madrid optakt

Vi fik kun ét mål i det første opgør mellem Chelsea og Atletico Madrid, men hvilket et af slagsen det var. Olivier Giroud saksesparkede bolden i kassen i det 68. minut, og selv om målet i første omgang blev annulleret for offside, viste VAR sit værd og godkendte efterfølgende det smukke mål.

Kampen blev spillet på neutral grund i Bukarest, Rumænien, men returkampen spilles som planlagt på Stamford Bridge i London. Chelsea opnår altså en væsentlig fordel ved at spille på deres rigtige hjemmebane i returkampen. Samtidig har de fået et vigtigt udebanemål med fra det første opgør.

Baseret på historiske resultater i de europæiske turneringer, har Chelsea nu 88% chance for at gå videre i turneringen. Det efterlader os lige nu med odds 1.25 på Chelsea mod odds 3.80 på Atletico Madrid til at gå videre hos Oddset.

I knockout-fasen i Champions League har kun tre hold formået at vende et 0-1 nederlag på hjemmebane til samlet avancement. Det gjorde Ajax mod Panathinaikos i semifinalerne i 1995/96 (3-0 i returkampen), Inter mod Bayern München i 1/8-finalerne i 2010/11 (3-2 sejr i returkampen) og Tottenham mod Ajax i semifinalerne i 2018/19 (3-2 sejr i returkampen).

Chelsea er gået videre alle fem gange de har vundet 1-0 på udebane i den første kamp i Europa. For Atletico er det kun anden gang de har tabt 0-1 hjemme i den første kamp. Sidst det skete var i 1997/98 UEFA Cup semifinalerne mod Lazio, hvor returkampen endte 0-0 i Rom.

Dette er i øvrigt anden gang, at Chelsea og Atletico møder hinanden i knockout-fasen i Champions League. Tilbage i 2013/14 slog Atletico Chelsea med 3-1 samlet i semifinalerne. Den første kamp var endt 0-0 på Vicente Calderon i Madrid, og Atletico tog derefter til Stamford Bridge og sejrede med 3-1. Adrián Lopez, Diego Costa og Arda Turan scorede for spanierne efter Fernando Torres havde givet Chelsea føringen.

Chelsea og Atletico mødte også hinanden i gruppespillet i Champions League i 2017/18. Her vandt Chelsea med 2-1 på Wanda Metropolitano i Madrid på et sejrsmål af Michy Batshuayi i det 94. minut. Det var Atleticos første nederlag på deres nye stadion. Den omvendte kamp i London sluttede 1-1. Chelsea gik videre fra gruppen som nr. 2 bag AS Roma, mens Atletico Madrid måtte nøjes med 3.pladsen og en billet til Europa League, som de i øvrigt gik hen og vandt.

Første gang de to hold mødtes i Europa var også i Champions League-gruppespillet. I 2009/10 vandt Chelsea 4-0 på Stamford Bridge bl.a. takket været to mål af Salomon Kalou, og den omvendte kamp på Vicente Calderon sluttede 2-2. 

Herudover har Atletico og Chelsea også mødt hinanden i den europæiske Super Cup i august 2012. Atletico sejrede dengang med 4-1, bl.a. takket være et hattrick af Radamel Falcao.

Seks spillere har spillet Champions League for begge klubber gennem tiderne: Fernando Torres, Filipe Luís, Diego Costa, Tiago, Thibaut Courtois og Álvaro Morata. Af andre nævneværdige spillere som har spillet for begge hold kan bl.a. nævnes danske Jesper Grønkjær, Jimmy Floyd Hasselbaink og Radamel Falcao.

Chelsea 

0 skud på mål blev Atletico noteret for i det første møde med Chelsea d. 23. februar i Bukarest, hvor Chelseas defensiv så bundsolid ud. Det har den gjort generelt under Thomas Tuchel, som stadig ikke har prøvet at tabe en kamp som Chelsea manager i de 12 kampe han har stået ved roret. Chelsea spillede i weekenden 0-0 ude mod Leeds, og det var The Blues' femte clean sheet i træk og det 10. i 12 kampe under Tuchel som manager.

I alt har Tuchels Chelsea-mandskab en målscore på 13-2 i de 12 kampe under den tyske manager. Og Chelsea har stadig ikke lukket et eneste mål ind hjemme på Stamford Bridge siden den forhenværende PSG-cheftræner tog over i klubben. Hvis de kan holde endnu et clean sheet her, vil The Blues altså være kvartfinale-klar i Champions League. 

Med til historien om Thomas Tuchel hører også, at han i sidste sæson førte PSG til CL-finalen mod Bayern. Han kan blive den første manager nogensinde til at nå Champions League finalen to sæsoner i træk med forskellige klubber.

Siden den omvendte kamp i Bukarest har Chelsea spillet 0-0 hjemme mod Man United, slået Liverpool 1-0 ude, Everton 2-0 hjemme og senest spillet 0-0 i Leeds.

Chelsea har både Jorginho og Mason Mount i karantæne til denne kamp.

Atletico Madrid

Atletico Madrid kommer også ind til kampen ovenpå en 0-0'er i La Liga. I weekenden blev det nemlig målløst i derbyet mod Getafe, hvilket var første gang i otte år, at den lille Madrid-klub ikke tabte til Atletico Madrid. 13 sejre i træk var det blevet til for Atletico mod lillebror-klubben i hovedstaden. Getafe kan være ganske godt tilfredse med det resultat, specielt fordi de også blev reduceret til 10 mand efter 70 minutter da Allan Nyom så direkte rødt. 

Det uafgjorte resultat betød også, at Atletico Madrid tabte endnu et skridt i toppen på vejen mod mesterskabet. De er stadig fire point foran Barcelona og seks foran Real Madrid, men de to spanske storklubber haler langsomt ind på Diego Simeones mandskab.

Siden Chelsea-kampen har Atletico Madrid vundet 2-0 i Villareal, spillet 1-1 hjemme mod Real Madrid, vundet 2-1 hjemme over Athletic Bilbao og senest spillet 0-0 ude mod Getafe.

Spilforslag til Chelsea vs Atletico Madrid odds

Det stinker langt væk af en målfattig kamp på Stamford Bridge. Det er to hold, som er klart bedst til at forsvare sig, og som nævnt har Chelsea ikke lukket et eneste mål ind fem hjemmekampe under Tuchels ledelse. Atletico ser samtidig ud til at have ramt en formnedgang på det seneste, og de var altså ikke overbevisende i weekenden mod Getafe, hvor de heller ikke kom på tavlen, selv om de spillede med en mand i overtal de sidste godt 20 minutter.

Chelsea har dog også kun scoret 1,08 mål pr. kamp under Tuchel, så det er heller ikke fordi The Blues banker dem ind på stribe. De blev altså også holdt på 0-0 af Leeds i weekenden.

Vi synes det er værd at prøve et spil på 0-0 til odds 7.80, hvis man er typen der elsker et godt, men lettere kedeligt, ciffertips på resultatet. Derudover prøver vi et spil på uafgjort til odds 3.20, da vi ser gode chancer for en kopi af det første opgør i Rumænien, som var en tæt og chancefattig affære der meget vel kunne være sluttet målløs.

Atletico, som ikke havde en eneste afslutning indenfor målrammen i den første kamp, er selvfølgelig nødt til at komme fremover isen i jagten på en scoring, hvilket kan betyde en mere åben affære end de fleste forventer. Det taler lidt imod at det bliver en 0-0'er. Men vi det bliver så tæt som det kan blive mellem disse to hold, og vi forventer Atletico får svært ved at nedbryde Chelseas jerndefensiv, når man tænker på, at Atletico ikke har været super godt kørende offensivt i de seneste kampe.

Spil hos Oddset*