Liverpool henter snæver sejr på Turf Moor

16. juni 2017

Danmark vs Italien U21: - Italienske stortalenter basker danskerne

Det danske U21-landshold kommer på en hård opgave, når de i første runde skal op mod Italiens mange unge profiler. De danske drenge var flyvende i kvalifikationen, hvor man vandt 9 ud af 10 kampe, men her var modstanderne også af en anden kaliber. Nu venter Italien, og her ser vi rigtig god værdi i en sejr til de italienske favoritter.

 

Danmark U21 – Italien U21 Odds

Med 28 ud af 30 mulige point var Danmark suveræne i kvalifikationen til U21 EM. Holdet hev den ene sejr hjem efter den anden, mens man samtidig kun lukkede tre mål ind, og holdet kvalificerede sig dermed til slutrunden i overbevisende stil.

Her er man havnet i pulje med Tyskland, Italien og Tjekkiet, og der venter dermed tre hårde kampe for de unge danske drenge.

Landstræner Niels Frederiksen har dog været nødsaget til at se bort fra flere unge spillere, der ellers har alderen til at kunne være med ved slutrunden. Det betyder, at profiler som Kasper Dolberg, Riza Durmisi, Andreas Christensen og Pione Sisto ikke er med, da deres klubber ikke har været interesseret i at sende dem afsted til slutrunden, mens andre selv har valgt at melde fra pga. træthed.

Niels Frederiksen må derfor sætte sin lid til nogle mindre profileret spillere, heriblandt Superliga-topscorer, Marcus Ingvartsen, der scorede otte mål i kvalifikationen, mens det blev til 23 mål i den hjemlige liga. Netop Superliga-spillere er der mange af på det danske hold, og selvom kvalifikationen var en succes, så var modstanderne samtidig også et par niveauer under de hold, der nu venter Danmark under slutrunden.

Første udfordring er som bekendt Italien, der ligesom Danmark, stiller med en lang række spillere fra den hjemlige liga. Her hedder klubberne dog ikke FC Nordsjælland eller AaB, men derimod AC Milan og Juventus, hvilket understreger styrkeforholdet.

Blandt italienernes mange profiler finder man AC Milans førstemålmand, Gianluigi Donnarumma, der allerede er blandt verdens bedste målmænd, mens også spillere som Inters Roberto Gagliardini, Juventus’ Daniele Rugani og Sassuolos Dominico Berardi er på holdkortet.

Italienernes kvalifikation til slutrunden var en smule mere svingende end danskernes, men man formåede dog alligevel at snuppe førstepladsen. Spiller for spiller er der stor klasseforskel på de to mandskaber, og italienerne er da også favoritter til odds 1.80 hos betfair , mens en overraskende dansk sejr belønnes med odds 5.00 hos Betfair.

De to hold tørnede senest sammen i november i en venskabskamp, der endte målløst. Ender dette opgør også uden vinder er der odds 3.50 hos Betfair.

 

Spilforslag til kampen

Selvom Danmark imponerede i kvalifikationen, bør der alligevel være klasseforskel på de to mandskaber. Niels Frederiksens mandskab fik en fin optakt til slutrunden ved at besejre Sverige med 2-0, men inden da havde man tabt stort til både England og Spanien, der begge rangerer på nogenlunde samme niveau som Italien.

De to nederlag viste med al tydelighed, at Danmark er et skridt eller to bag de allerbedste, og når man ser på Italiens trup kontra den danske, så er styrkeforholdet da også tydeligt.

Vi ser dermed rigtig god værdi i en sejr til italienerne, der bør være en for stor mundfuld for Niels Frederiksens mandskab.

Spilforslag: Italien til odds 1.80 hos betfair
Kampstart: 18/6 kl. 20.45 – Se den på Kanal 5