Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Dansk firkløver med kurs mod gruppespillet

0

Der var fuldt hus for de danske repræsentanter i Europa i første runde af CL og Europa League, og nu ser odds på at de alle kommer i gruppespillet rigtigt gode ud!

Zilina – FCK: 3-1

Brøndby – VPS: 2-0

Slovan Bratislava – Lyngby: 0-1

Ferencvaros – FC Midtjylland: 2-4

Sådan er facit for de danske hold i Europa efter første runde af de indledende kvalifikationskampe, og med den omgang fuldt hus fortsætter tendensen fra sidste sæson, hvor især FC København trak rare koefficient-point hjem til Danmark.

Med de fire sejre, hvoraf de to på udebane giver tre point i koefficient regnskabet, sikrede Danmark sig i alt otte point, der herefter divideres med antallet af deltagende hold, altså 4. 

Dermed er Danmark lige nu med 2 point i snit hele nummer tre i det samlede regnskab for sæsonen efter England, der jo har hele syv hold med i Europa, hvoraf de fire allerede har kvalificeret sig til gruppespillet, og dermed har indtjent fire point hver. Deres samlede koefficientpoint indtil videre er lige nu 2,285.

Danmark mule om mule med – Liechtenstein?

2. pladsen, er (måske lidt overraskende) Liechtensteins, efter deres eneste deltager, FC Vaduz, har optjent 2 point foreløbig, der altså kun skal divideres med en, og de ligger derfor a point med Danmark.

Vaduz tabte dog første kamp i anden runde af kvalifikationen med 0-1 hjemme til Odd, så de ligger altså til at ryge ud, modsat de danske hold, der nu alle står som favoritter til at gå videre.

Det ser altså rigtig fint ud, hvad angår muligheden for at hive endnu flere point i land til Danmark, men lodtrækningsheldet har selvfølgelig meget at sige i forhold til de danske holds videre færd.

Og det har været blandet. Hvis Brøndby som forventet går videre fra VPS, så venter kroatiske Hajduk Split eller bulgaske Levski Sofia, der begge er traditionsrige storhold.  

Her er det dog en fordel, at de blågule slutter på hjemmebane, så hvis du har fidus til, at de nok skal finde vejen til gruppespillet, så er der odds 3,50 hos Oddset på dette.

Lyngby imod russisk storhold

Også Lyngby har lang vej, for selv hvis de klarer returkampen imod Bratislava, så venter der et russisk storhold i FK Krasnodar, der sluttede som nummer 4 i den russiske liga sidste sæson, og har adskillige, fremragende spillere i truppen.

Derfor giver Oddset hele odds 7,50 på en tur ind i gruppespillet for bronzevinderne.

Endelig skal FC Midtjylland, hvis de kommer forbi Ferencvaros, op imod en på papiret nemmere modstander i de polske pokalvindere Arka Gdynia, der sluttede helt nede som nummer 13 i sidste sæson.

Hvis det lykkedes dem at banke døren ind til gruppespillet imod polakkerne, så får du odds 3,25 på det. Det kunne godt lugte af ret stærk betvalue!

FC København i fare for at ryge ud, mener Danske Spil

Endelig er der jo FC København, der skal op imod enten makedonske Vardar eller såmænd en tur over på den anden side af sundet imod Malmø FF, hvis de går videre. 

Her har Oddset valgt at give odds 2,40 på at de danske mestre havner i gruppespillet og odds 1,50 på at de glipper det.

Og det må siges at være helt okay odds for en FCK-plads i en af grupperne, i og med at Malmø er faldet i kadence, og at Vardar er et hold uden de store stjerner.

Vi håber selvsagt på, at det bliver et “lokalopgør” imod Malmø, den står på i den afgørende kamp om at komme i CL, da det uden tvivl vil blive højspændte opgør.