Danske Spil: England bliver i EU

22. juni 2016

Danske Spil: England bliver i EU

Meningsmålingerne peger på et tæt løb til den britiske afstemning om EU på torsdag, men de danske Oddset-spillere tror mest på et nej.

Det har bølget frem og tilbage med meningsmålingerne på Brexit, som den britiske afstemning om landets medlemskab af EU bliver kaldt. Først førte Ja-siden stort, der mener England skal blive i EU, så kom Nej-siden efter det, og nu to dage før afstemningen står det næsten 50/50 i meningsmålingerne.

Den samme slinger i valsen har der ikke været hos de danske Oddset-spillere i forhold til afstemningen. Her har tendensen været klar fra starten.

-Siden spillet på afstemningen startede, er der konsekvent flest, der har spillet på, at det blev et nej, altså at England forlader EU. Her i slutspurten er den tendens kun blevet forstærket, og endnu flere har spillet på et nej, siger Peter Emmike, der er Oddsansvarlig hos Danske Spil.

Han tror, spillerne er blevet påvirket af en blanding af gode odds, dækningen af den politiske debat i England og EU-skepsis.

-I starten pegede alle meningsmålinger på, at det blev et ja til at blive i EU, og der har det klart været gode odds på nej, der fik nogle til at spille på det. Men som afstemningen er rykket nærmere, har dækningen af valget også haft betydning for spillernes adfærd. Det tippede, da blandt andet den store engelske avis ”The Sun” gik ud og anbefalede et nej. Så kunne man se, at nej-siden ikke kun var et fåtal, men faktisk mange, siger Peter Emmike og fortsætter:

-Samtidig kan man nok også se den EU-skepsis, der også er i den danske befolkning. Når man spiller på politik, så tager man også med i betragtning, hvad man selv ville gøre, og meget tyder på, at en del danskere godt kunne have lyst til at forlade EU.

Lige nu er der stadig bedste odds på et Nej til EU. Her får du pengene 3,60 gange igen, mens et Ja kun giver pengene 1,25 gange igen. Men oddsene på Nej har været højere op, og oddssætterne følger nøje med i meningsmålingerne, indtil spillet lukker på torsdag, når valgstederne åbner kl.10.

-Oddsene på et Nej har været oppe i odds 5, og selvom de er faldet, bliver det en dyr forretning for os, hvis englænderne beslutter sig for at stemme sig ud af EU, siger Peter Emmike.