Eksperttips til eSports  

11. juni 2015

Eksperttips til eSports  

League of Legends World Finals bliver i skrivende stund afgjort, og da eSports bliver mere og mere kendt i Europa, er der intet at sige til danskernes voksende interesse i turneringen, hvor der bliver kæmpet om flere millioner af kroner. 

Jakob Lund Kristensen, der er manden bag Danmarks største eSports hold kaldet Copenhagen Wolves, er manden bag denne opgave, og han kommer her med en vurdering af spilmulighederne på esports i denne uge. 

 

Med første omgang gruppespil i League of Legends World Finals overstået er vi nu nået til afviklingen af gruppe C + D, der byder på endnu flere spændende kampe og massere af gode spilmuligheder. På trods af det noget ukendte styrkeforhold regionerne imellem, grundet de få gange om året de spiller imod hinanden, har det alligevel være favoritterne der har taget de første pladser i semifinalerne og overraskelserne har været fåJeg har personligt set langt mere frem til gruppe C og D da jeg mener mulighederne for overraskelser og tætte kampe er endnu bedre her end i sidste uge.  Specielt glæder jeg mig til at se når den virkelige kamp imellem Europa og USA begynder da disse grupper byder på kampe imellem to af de stærkeste hold fra hver region. Jeg har herunder givet mit bud på hvad jeg mener er de mest interessante spil og jeg kan allerede nu afsløre jeg både har en fidus til Europa og USA.  

 

Cloud 9 – Alliance, 2-tal til 1,70
Spil forslaget her

Meget kan siges om det såkaldte ”superteam” der blev skabt op til dette års sæson i den europæiske LCS og hvem der originalt var ment til at skulle være på holdet men det ultimative mål er opnået. Alliance kommer til World Finals som seed #1 fra Europa og er anført af måske en af de bedste 5 midlaners til turneringen, danske Henrik ”Froggen” Hansen, der med sin enorme erfaring og dedikation til spillet bør kunne bære Alliance i kvart finalen. Samtidig har spillere som Erik ”T abzz” Van Helvert og Ilyas ”Shook” Hartsema, deres respektive AD Carry og Jungler, virkelig formået at løfte deres spil til et højere niveau end tidligere set. 

Amerikanske Cloud9 har derimod haft store problemer denne sæson og har haft svært ved at genfinde deres tidligere totalt dominerende spillestil. De har været bredt anerkendt som det bedste hold i USA i en meget lang periode, en trone de dog måtte overgive til Team SoloMid i år. Med et Alliance hold der generelt har trådt i karakter når det virkelig gælder og med så erfarne ledere på holdet er jeg ikke i tvivl om at denne kamp falder ud til Europæernes fordel.

  

Fnatic – LMQ, 2-tal til odds 2,50 
Spil forslaget her

Den anden store kamp imellem USA og Europa er kampen imellem den amerikanske overraskelse fra LMQ og de tidligere så dominerende superstjerner fra Fnatic. Anført af den unge svenske komet, Martin ”Rekkles” Larsson, har Fnatic været det mest dominerende hold i Europa over det sidste år men man har dog altid siddet lidt med en følelse af de ikke for alvor har foldet sig ud i den regulære sæson. Deres svingende niveau viste sig også da det ikke lykkedes for dem at snuppe det bedste europæiske seed og vinde sommer sæsonen efter en tabt til finale til de tidligere nævnte Alliance. På trods af deres intensive træning op til denne turnering samt ansættelsen af den tidligere verdensmester Kurtis ”Toyz” Lau som coach op til World Finals, tror jeg dog ikke de kan overkomme den aggressivitet og det pres som LMQ kommer til at ligge fra første sekund.

LMQ er på mange måder et nyskabende hold. De var det første 100% udenlandske hold der rejste til USA og spillede sig igennem Challenger scenen hele vejen til LCS hvor de overraskede alt og alle med deres aggressive og kontrollerende spillemåde. Det tegnede sig faktisk i en længere periode til at blive LMQ der skulle løbe med det amerikanske mesterskab men grundet interne problemer i organisationen bag holdet, en større konflikt omkring ejerskabet, virkede deres fokus til at være helt andre steder da slutspillet begyndte. De har nu haft en længere periode hvor de har kunne træne intensivt fra deres hjemland i Kina og kommer højst sandsynligt til denne turnering skræmmende godt forberedt. Derfor tror jeg at deres strategiske overlegenhed og fantastiske rotationer kommer til at fange Fnatic på sengen og giver dem en sejr. 

Hvor stort er League World Finals? Tag et kig lige her fra finalen 2013

 


Dette var så mine første bud på eksperttips til eSport, jeg håber meget at det er noget i kan bruge og ønsker jer det bedste held og lykke. Skulle nogen have interesse for flere spændende tips, nyheder og andre ting der rører sig i eSport så husk at tjekke den nye Facebook og Twitter for Danske Spils eSport odds på linksne herunder. 

https://twitter.com/eOddsetDK
www.fb.com/eoddset


Tror du også Jakob har fat i den lange ende her? Så hop ind og tilføj hans spil til en double lige her