Santander, Delaney og FCK skal sælge sig selv dyrt mod Leicester

21. november 2016

En aften for Falk, Verbic og Toutouh imod Porto

Hver uge kan du i samarbejde med NordicBet følge fodboldjournalist Søren Sorgenfris syn på aktuelle begivenheder i fodboldens verden her hos Oddsforum.

Superliga, Premier League, Champions League og det danske landshold kommer under luppen med analyser kombineret med insideinformationer.

[readmore id="1394">

FCK skal bruge en sejr imod Porto, men de er hårdt ramt af skader de til to, bedste angribere. I Santander og Cornelius’ fravær skal tre kantspillere derfor agere afløsere. 

Det er en no brainer, at FC København skal tage alle tre point mod FC Porto for at bevare håbet om avancement.  

FCK med fem point har fin afstand ned til pointløse Club Brugge på sidstepladsen, så tredjepladsen og en billet til Europa League i foråret ser nogenlunde sikker ud, men den helt store gulerod skal der kæmpes for.

En billet til forårets 1/8-finaler i Champions League vil ikke kun være en stor sportslige præstation, udløse tung millionbonus, men også være en vigtig fjer i hatten i den debat, der pågår i europæisk fodbold for tiden. 

Europas største klubber vil helst have koblet de mindre klubber af Champions League eller i hvert fald have så få ’små-brødre’ med i den lukrative turnering som muligt, og derfor vil det selvfølgelig for FCK være et vigtigt argument at kunne påvise, de er andet end kanonføde, hvis de sender de tidligere vindere af turneringen FC Porto ud.

FCK - Det eneste "småhold" med mulighed for knockout-kampe

Ikke mindst fordi det er FC Københavns direktør Anders Hørsholt, der har åbnet døren for en liga, der bryder med UEFA. Der skal flekses muskler, skal der. Det er tilmed værd at bemærke, FC København er det eneste af Champions Leagues ’små’ hold, der har en fair chance for at slå sig videre.

Med mindre vi også skriver Besiktas og Mönchengladbach ind i en rolle som Lille Per. Målt på budgetter er den duo langt foran FCK, så det vil ikke være fair at slå de danske mestre i hartkorn med den tyrkiske og tyske klub. FCK er i min optik miniputternes sidste helt på slagmarken. 

Så langt så godt. Det bliver en strid omgang at overliste FC Porto. Både Federico Santander og Andreas Cornelius er ude med skader, og det er et spark i tænderne af de helt store for Ståle Solbakkens game plan. 

FCK har været ganske suveræne på hjemlig grund, og altså gjort det godt i Europa sideløbende, takket være en gameplan, der har haft stor fokus på fysisk store angribere.  

FCK har tidligere haft angribere af en vis størrelse, men ofte skruet sammen sådan lidt old school britisk med en stor og lille hurtig (læs Santin), men med Santander og Cornelius er det andre dyder, der har slået tonen an. 

Corner/Santander har holdt international klasse

Af de mange kampe jeg har set dem spille i indeværende sæson, så er det kun Wes Morgan og Robert Huth, der for alvor har voldt Cornelius og Santander problemer.

De kan begge flytte rundt med stopperne i Superligaen, men mod Morgan og Huth (især kampen i Leicester), der løb de ind i en mur. Helt samme styrke kommer FC Porto ikke med, men som Solbakken ganske rigtigt har påpeget, så er der også en anselig mængde fysik i portugiserens centerblok. 

Så hvordan håndterer FCK den udfordring, nu de to sædvanlige rambukke er ude?  

Pavlovic får naturligvis en sikker plads i angrebet. Han er den eneste reelle angriber i truppen, men serberen er mere en komplet angriber end den store bøf. Vi så hans force i kvalifikationskampen mod Apoel, hvor en snorlige aflevering i dybden fra Delaney sendte Pavlovic af sted.

Han arbejder på den måde mere i ’kanalerne’ og lurer på tomrummet mellem stopper og back.  

Målene kommer fra andet geled

Mod FC Porto vil han blive tildelt en mere parkeret rolle. Ind og slås med stopperne så må næste geled være dem, der reelt skal score målene. Kommer FCK på tavlen, er jeg sikker på, det kommer fra andenbølgen, hvor selvfølgelig Thomas Delaneys hovedstøds- og skudstyrke bliver en vigtig brik, men også Falk, Verbic og Toutouh. 

Det ligner Solbakken fastholder sin 442 formation. Med skaderne in mente kunne man forestille sig et comeback til hans tidligere så velkendte ’Uefa Cup’ formation med 4141, men her tror jeg, han holder fast i den tilgang, der har fungeret så ganske glimrende i denne sæson. 

Det er klart, det bliver i en anderledes variant uden Santander og Cornelius og deres evner til at fylde i feltet, slå til på låget og arbejde med ryggen mod målet. Det bliver formentlig Verbic, der skal danne partner med Pavlovic, men reelt vil tre spillere blive hans angrebsmakker.

Verbic, Toutouh og Falk vil i en flydende rotation på skifte arbejde lige bag Pavlovic og lede efter de tomrum, der vil komme.

Der er ingen af de tre, der har Santander eller Cornelius’ kvaliteter. Til gengæld har de en anden fart at byde ind med, så en hvirvelvind af de tre, vil de facto gøre det ud for en lille hurtig angriber til at supplere Pavlovic, der kommer på en ensom og hård opgave. 

Og så må plan B være, hvis giftige FC Porto kommer foran, at sende en af stopperne frem til at slå lange bolde efter og lave ravage i feltet, hvis det strammer til. Det bliver en vanskelig opgave for FCK, og tager de alle tre point, så er det af klubbens største resultater til dato, men det er også kravet.  

Leicester må forventes at kvalificere sig med mindst et point mod modløse Club Brugge, og sker det, så kan englænderne og FC Porto nok finde ud af at slutte gruppespillet af med et resultat, der er gavnligt for dem begge i sidste runde. Med andre ord. FC København er nødt til at gå all in på at tage til Brugge med en sejr over Porto i bagagen. Det bliver en nervepirrende aften i Parken.

Det skal løbes væk. Af Falk, Verbic og Toutouh

Hos Nordicbet får du lige nu odds 3,05 på både en FCK-sejr samt uafgjort, mens et 2-tal kan spilles til odds 2,40. 

Om Søren Sorgenfri

  • Ni år som fodboldjournalist på BT/Berlingske.
  • Selvstændig siden sommeren 2015 og redaktør på www.tribunen.com.
  • Forfatter til bøgerne: ’Per Nielsen – Brøndby 4 ever?’, Brøndby storhed og fald’, ’EM-historiens største helte’, ’Sensationen – Leicesters mesterskab’ og flere bøger om Premier League samt Superligaen på vej.
  • Klummeskribent hos www.nordicbet.dk

Klummen er et udtryk for skribentens egne synspunkter, og har Nordicbet har ingen indvirkning på klummens indhold.