Santander, Delaney og FCK skal sælge sig selv dyrt mod Leicester

7. december 2016

FC København skal bruge en ordentlig krammer i Brugge

Det bliver en nervepirrende aften for FC København. De skal vinde i Brugge, og håbe på Leicester får mindst et point med hjem fra Porto. 

[readmore id="1882">

Sandsynligheden taler ikke for, det vil gå FC Københavns vej. En kliche indenfor sportsjournalistikken er ’Fru Fortuna’.

Det er i det hele taget mange sproglige klicheer i sportsjournalistik, men Fru Fortuna er den hvide retoriske dame, der nægter at gå i graven, og netop det lykkens lunefulde kvindemenneske er, hvad de danske mestre har brug for. Og gerne en ordentlig krammer og et velsignende møs på panden. Det bliver nødvendigt, hvis onsdag aften skal gå op i en højere enhed.  

For kigger vi på FCK’s case med sandsynlighedens briller, så taler ikke meget for en vellykket operation onsdag aften. Præmisserne kender vi. Porto har otte point, FCK seks, Brugge nul og Leicester er videre som vindere. 

Leicester-trup kræver hvile

Englænderne har i mine øjne imponeret i Champions League-sammenhæng med samme takter, som gjorde dem til mestre. Det hårdføre forsvarsspil og kontrafasen. Nu er de videre til forårets 1/8-finaler som sikre gruppevindere og kan rette blikket mod den hjemlige liga, hvor den står på overlevelseskamp.

Man kan derfor ikke bebrejde Claudio Ranieri, han sender reserverne på banen i Porto. Leicester har ikke den bredeste trup, er ramt af skader og forude venter det store fede juleprogram, så kampen i Porto skal bare overstås uden nye skrammer. Huth og Slimani spares for at undgå karantæne i den første 1/8-finale.

Et gult kort mere til hver af de to, sender dem i skammekrogen.  

Det ligner derfor en sjælden start til den argentinske bænkevarmer Ulloa. Han har ikke været i Leicesters trup i de sidste tre ligakampe og har ikke set aktion siden begyndelsens af november, hvor han spillede mod Walsall for U23-holdet i EFL Cup’en.

Den 36-årige polak og kultfigur på King Power, Wasilewski ventes med fra start i centerblokken som afløser for Huth. Desuden ligner det spilletid for Musa, sjældne minutter til Mendy og Gray og hviledage til Vardy og Mahrez. De to er blevet hjemme i Leicester sammen med Huth, Slimani og Andy King. 

Porto har krammet på engelske hold

Porto er tilmed ikke en favoritdestination for engelske hold. Ud af 11 engelske besøg i Champions League-sammenhæng har englænderne kun vundet to gange i Porto. Tabt fem og spillet fire uafgjorte og intet engelsk hold har scoret mere end et mål hos ’Dragerne’ i Porto. Ikke ligefrem opløftende statistik for FC København. 

Porto har omvendt kun to tvivlsomme spillere i Otavio og Pereira, og favoritværdigheden er naturligvis tårnhøj. Leicesters reserver vil selvfølgelig ikke lægge sig. Dem der får chancen, vil forsøge at spille sig tættere på førsteholdet, og der er også kampbonussen at tænke på.

Jeg ved ikke, om det stadig er sådan, men jeg har ladet mig fortælle af drevne agenter, at spillere fra engelske klubber skattefrit kan deponere bonusser optjent ved kampe i udlandet på konti udenfor Englands grænser.

Pengene må bare ikke indføres på noget tidspunkt til England. Altså en net lille bonus for at vinde i Porto kan indsættes på en konto i Monaco kvit og frit. Bare pengene bliver udenfor England. Siges det. Jeg er ikke ekspert i engelske skatteforhold. Onde tunger vil mene, det er ingen. 

[readmore id="1618">

Ikke udsigt til målfest i Porto

Spørgsmålet er, hvordan Porto vil gribe kampen an. De ved, Leicester vil stå dybt og afvente åbninger, og portugiserne har ingen angribere, der kan true Leicesters bagerste for alvor på fysikken.

De vil være nødt til at søge ind i felt 14 og afgøre det derfra, og her er Leicesters midtbane oversvømmet med defensive midtbanespillere. Eller komme bag om back-spillerne og slå den skråt tilbage i feltet, men mest af alt have fokus på ikke at blotte sig bagude. Det ligner ikke en sprudlende målfest i Porto.  

I tilfælde af uafgjort i Porto – Leicester, så vil FC København gå videre med en sejr over Brugge på grund af bedre målscore end portugiserne.

Med tanke for, at FC København ikke har scoret i de tre seneste gruppekampe, så vidner det om, at gruppen har været en målfattig omgang. Faktisk gruppespillets mest magre. Det er FC København nødt til at lave om på onsdag aften. De skal på tavlen.  

Belgiere ude på hævn

Club Brugge roterer igen deres hold. Belgierne har skuffet enormt i en gruppe, hvor de blev tilskrevet gode muligheder lige efter lodtrækningen. De står med nul af 15 point så langt. De vil gerne vaske den plet af, siger belgiske pressekilder.

0 af 18 vil gøre virkelig ondt på dem. 4-0 nederlaget til FC København i Parken er ikke glemt, og blev endevendt i detaljer i pressen – belgierne har i de seneste sæsoner været vant til at rejse til Danmark og tage hjem igen med gevinst.

Sådan gik det ikke sidst i Parken, og den plet skal vaskes af.

Det ligner følgende belgiske startformation over en 4-3-3: Butelle; Van Rhijn, Mechele, Denswil, Cools; Pina, Claudemir, Vormer; Refaelov, Wesley, Vossen 

Belgierne er ubesejrede i de seneste syv ligakampe, og belgierne bliver virkelig en håndfuld for FC København at knække uden en Santander i form.  

FCK kan være tilfredse uanset om det bliver CL eller EL

Som Ståle Solbakken også har påpeget, så vil en sejr i Brugge også være et boost selv om Porto trækker det længste strå i duellen om billetterne til 1/8-finalerne. FC København kan angribe Brugge med vished for minimum en billet til næste runde i Europa League, og her kan en sejr sikre seedning i den første runde til foråret.

Vi har stadig til gode at se, om FC København erstatter Delaney eller rekrutterer internt, men helt grundlæggende har FC København potentialet til at gøre en god figur i Europa League, men vil selvfølgelig drømme om Champions League.

Ikke mindst som repræsentant for de kommercielt forhadte små klubber i den store mesterholdsturnering.  

For at Leicesters reserver skal drille Porto, og FC København uden Santander vinde over et hævnlystent Club Brugge-mandskab, så kræver det enhver form for fornuft og sandsynlighedsregning sendes i dørken af Fru Fortuna. Men er det ikke netop håbet om det uventede, der gør, man ser fodbold?

Og ellers er tredjepladsen mere end godkendt for holdet med gruppens mindste budget, men lad os se om Fru Fortuna ser stort på sandsynligheden.  

Om Søren Sorgenfri

  • Ni år som fodboldjournalist på BT/Berlingske.
  • Selvstændig siden sommeren 2015 og redaktør på www.tribunen.com.
  • Forfatter til bøgerne: ’Per Nielsen – Brøndby 4 ever?’, Brøndby storhed og fald’, ’EM-historiens største helte’, ’Sensationen – Leicesters mesterskab’ og flere bøger om Premier League samt Superligaen på vej.
  • Klummeskribent hos www.nordicbet.dk

Klummen er et udtryk for skribentens egne synspunkter, og Nordicbet har ingen indvirkning på klummens indhold.