SønderjyskE vs FC Nordsjælland

9. maj 2022

SønderjyskE - FC Nordsjælland optakt: Vind-eller-forsvind for bundproppen

SønderjyskE og FC Nordsjælland skal i aktion på Sydbank Park i Haderslev onsdag d. 11. maj kl. 18:00. Se SønderjyskE vs FCN optakt med forslag til odds på kampen her!

SønderjyskE fik måske banket det sidste søm i Superliga-kisten søndag aften i Aarhus, hvor det endte 1-1 i et intenst opgør mod AGF. Nu er det vind-eller-forsvind for SønderjyskE, som udelukkende kan holde liv i håbet om overlevelse, hvis det bliver til tre point mod FC Nordsjælland. 

Gæsterne fra Farum spillede også 1-1 i deres seneste opgør, og ligesom SønderjyskE oplevede FCN at formøble en 1-0 føring kort før tid. FCN jagter stadig en syvende- eller ottendeplads, som begge potentielt kan give adgang til Europa Playoffs.

Se Superliga Odds hos Oddset*

SønderjyskE vs FC Nordsjælland Spilforslag og Odds

SønderjyskE - FC Nordsjælland
Kampstart:
Onsdag d. 11. maj kl. 18:00
TV / Stream
TV3 Max / Viaplay
Dommer:
Mads Kristoffersen
Karantæner:
Marc Dal Hende (SJE)
Betting Partner: Oddset
1 X 2
3.15 3.45 2.25
Spilforslag
FCN vinder:
Odds 2.25
Spil hos Oddset*

Det er som nævnt vind-eller-forsvind for SønderjyskE, så man må antage at de kommer med alt de har. Desværre for Henrik Hansen og Co. tror vi, at det bliver for lidt og forgæves. 

FC Nordsjælland er blomstret op i takt med at det for alvor er blevet forår i Danmark, og det er efterhånden seks kampe siden, at FCN har tabt. Ydermere har spillet været til flere sejre, end de har fået i de seneste runder.

FCN er selvfølgelig bedst hjemme på kunstgræsset, men vi tror de kommer til at have succes med at vinde boldbesiddelsen og generelt dominere kampen. Det vil tvinge SønderjyskE til at satse mere, for det er udelukkende tre point der gælder, og det kan FCN straffe med deres hurtige folk som bl.a. Simon Adingra.

Kommer SønderjyskE først bagefter i kampen, kan det også få den berømte film til at knække. De hårdtprøvede sønderjyder må have svært ved at bevare troen på, at overlevelse kan lade sig gøre. De lignede i hvert fald et hold, som efter slutfløjtet i Aarhus søndag aften ved 22-tiden, så realiteterne i øjnene. Det bliver tæt på umuligt at klare frisag nu, og skulle FCN komme foran, kan man måske godt fristes til at tro, at den sidste gas går af ballonen hos hjemmeholdet.

Vi tror desværre for SønderjyskE, at nedrykningen bliver en realitet her. Og det kan også blive med en komfortabel FCN-sejr med et par mål. Men vi nøjes med at spille FCN til odds 2.25, selv om FCN -1 mål handicap til odds 4.20 bestemt er fristende.

Spil hos Oddset*

 

SønderjyskE

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
22/4 SønderjyskE - Vejle 0-1
27/4 SønderjyskE - OB (pokal) 1-2
1/5 Vejle - SønderjyskE 0-3
5/5 OB - SønderjyskE (pokal) 3-0
8/5 AGF - SønderjyskE 1-1

SønderjyskE har før tredjesidste spillerunde otte point op til AGF. Med ni point tilbage at spille om, giver det sig selv, at SønderjyskE skal gøre rent bord med maksimum point i de resterende spillerunder. Men det ligner noget nær en umulig opgave, selv om man aldrig skal sige aldrig.

Det blev næsten til tre point i Aarhus søndag aften, men det havde tangeret tyveri, hvis Henrik Hansens mandskab var kommet hjem med alle tre point. AGF skabte et hav af chancer, særligt i 1. halvleg, og det var noget nær et mirakel, at SønderjyskE var foran med 1-0 indtil fire minutter før tid. Føringen holdt dog heller ikke kampen ud, og det var tydeligt frustreret SønderjyskE-spillere som efter kampen stillede op til interviews. Særligt Marc Dal Hende lignede en slagen mand, og han er da også ude her til "sæsonfinalen" mod FC Nordsjælland med karantæne.

Med Marc Dal Hende ude mangler SønderjyskE en vigtig mand. Også Emil Berggren er sandsynligvis stadig ude, og Abdulrahman Taiwo, Kristofer Kristinsson og Emil Holm var heller ikke med i truppen sidst mod AGF.

Til gengæld får Henrik Hansen Emil Kornvig tilbage fra karantæne.

Se Superliga Odds hos Oddset*

FC Nordsjælland

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
15/4 FCN - SønderjyskE 2-0
18/4 Vejle - FCN 0-0
24/4 FCN - Viborg 2-0
29/4 Viborg - FCN 1-1
8/5 FCN - OB 1-1

FC Nordsjælland er kommet i gang og ligner mere og mere et klassisk FCN-hold. De er blevet gode på bolden, forsvarer sig bedre og skaber flere chancer end længe set. I de to seneste kampe er det dog kun blevet 1-1 mod Viborg og OB, men i begge kampe, havde FCN vel nok fortjent de tre point. 

FCN er nu ubesejret i de sidste seks kampe (V2-U4-T0), og kommer ind til denne spillerunde med 31 point. Det er fem færre end både OB og Viborg, men i skrivende stund mangler Viborg stadig deres mandagskamp hjemme mod Vejle. Bliver den vekslet til tre point, vil Viborg altså være otte point foran FCN med ni tilbage at spille om.

For FCN gælder det dog om at jagte det de stadig kan nå, og potentielt kan en ottendeplads også være nok til at udløse Europa Playoff-billetten. Skulle OB vinde pokalfinalen over FCM, og samtidig blive nr. 7. i Superligaen, vil det nemlig være nr. 8 som skal i Europa Playoff. Derfor skal FCN selvfølgelig gå efter at overhale både OB og Viborg og slutte så højt som muligt i tabellen. Til dét vil tre point i Haderslev hjælpe.

Senest var både Martin Frese og Lasso Coulibaly tilbage fra karantæner, men kun førstnævnte fik en plads på holdet mod OB. Coulibaly var helt udeladt af kamptruppen, og det samme var en tilsyneladende stadig skadet Erik Marxen.

Til gengæld var Andreas Schjelderup tilbage efter længere tids fravær i truppen, og han takserede med en scoring kun fem minutter efter at være blevet skiftet ind mod kampens slutning. Dermed banker det unge stortalent på til en plads i startopstillingen her.

Se Superliga Odds hos Oddset*