Hvem bliver USAs næste præsident?

7. november 2016

Hvem bliver USAs næste præsident?

Spil på, hvem der bliver verdens mest magtfulde mand (eller kvinde!) - Vi giver dig en oversigt over odds på det amerikanske præsidentvalg 2016

Udvalgte odds på hvilket parti, der vinder det amerikanske præsidentvalg

Demokraterne: odds 1,36 hos Betfair

Det republikanske parti: odds 3,75 hos Betfair

Hillary Clinton

Foreløbig er det sikkert, at den tidligere præsidentfrue Hillary Clinton stiller op som en af demokraternes kandidater, og ifølge de fleste, politiske iagttagere så bliver det også hende, der kommer til at slås med republikanerne i løbet af den lange valgkamp, der kulminerer med selve præsidentvalget den 8. november 2016.

Joe Biden

Hun skal slås om nomineringen med blandt andre den nuværende vicepræsident, Joe Biden, der har været en populær mand som den nuværende præsident Barack Obamas højrehånd, men som også har været lidt mere uberegnelig i sin stil, og af mange vurderes som en "loose cannon", der ikke er diplomatisk nok i sin fremfærd.

Donald Trump 

Republikanernes kandidat er straks lidt sværere at vurdere. Det er i øjeblikket relativt tæt løb imellem den kontroversielle men ret så direkte talende Donald Trump, som mange amerikanere kender fra TV, og som for lige så mange repræsenterer ”The American Dream”.

For hans modstandere repræsenterer han nærmere nogle af de grimmeste sider ved USA, især i forhold til hans politik over for udlændinge.

Bernie Sanders

Den mest populære kandidat i Europa er sjovt nok ikke det samme i USA, for den tidligere menneskerettighedsadvokats holdninger læner sig i langt højere grad op af europæiske værdier, og derfor vil han altid være en outsider i det patriotiske land med den særlige selvforståelse. Derfor stiller han også op som uafhængig.

Han kom dog længere end de fleste forventede af en aldrende hippie, som mange nedsættende kaldte ham.