Analyse & spilforslag: LCS:EU: Uge 3

28. august 2016

LCS:EU - Finals

For knap 3 måneder siden startede jagten på Worlds-billetterne for de 10 League of Legends Championship Series Europa-hold, og nu står vi tilbage med finalen; G2 Esports vs. Splyce.

Spilforslag 1 | Over 1,5 Barons | odds 2,50 hos eOddset | Spil på både map 1, 2 og 3.
Begrundelse længere nede

Spilforslag 2 | Splyce +1,5 | odds 1,75 hos eOddset 
Begrundelse længere nede

Imens G2 var en af de største favoritter til at vinde Europa, så havde Splyce ifølge bookmakerne med 2,50 gange pengene igen kun 40 % chance for overhovedet at komme til playoff-kampene.

Det lykkedes dog Splyce efter en fantastisk sæsonafslutning for dem med 8 sejre og en enkelt uafgjort i deres sidste 9 LCS-kampe (dog tabte de den allersidste, men den betød intet for dem, imens Unicorns skulle bruge en sejr for at sikre sig billet til playoffs.).

G2 havde med deres første plads en lidt nemmere semifinale, da de skulle op imod sæsonens nr. 6, der dog havde slået nr. 3, Giants, 3-1 i kvartfinalerne, imens Splyce skulle op imod H2K, som slog Fnatic overbevisende 3-0 i deres kvartfinale.

Det blev til en forholdsvis sikker 3-1-sejr til G2 i deres semifinale, imens Splyce skulle ud i et femte game, men vandt efter fantastiske præstationer for særligt Wunder, som viste verden hans evner til at spille Gnar til perfektion.

Dermed er der lagt op til en meget tæt kamp imellem Europas nr. 1 og 2, hvor G2 dog uanset hvad er sikret deltagelse til Worlds, imens Splyce skal vinde finalen, hvis ikke de skal ud i nye kampe om den sidste plads til Worlds, da H2K vil tage andenpladsen, hvis G2 lykkedes med at slå Splyce.

Forventninger

Jeg forventer som sagt en tæt kamp, hvor kampen kommer til at blive afgjort på et højt macrolevel.

Begge hold er stacked med fantastiske spillere, hvor Splyce nok har den bedste toplaner af de to hold i form af Wunder, imens resten af G2-rosteren nok på papiret er bedre individuelt.

Men en stor del af Splyce' succes har været på baggrund af macroplays, skirmish-abilities og overall bare deres fantastiske teamfight-evner, hvor Splyce har været i stand til at vende mange kampe, som de ellers var bagud i gold til en sejr.

Ikke nok med at jeg forventer mig en tæt serie, hvor jeg som minimum forventer 4 games, men tror på 5, så forventer jeg mig også at flere af kampene bliver lange.

Dette gør jeg først og fremmest på grund af metaen, som blandt andet i øjeblikket er tilbage til standardlanes, hvorfor vi ikke ser de hurtige 2/3 turret-takes for hvert hold længere, og som dermed stopper spillet med at eskalere så meget.

Samtidig er de champs der bliver spillet for tiden, såsom Vladimir, Cassiopeia og Kassadin, som har været nogle af de mest spillede champs for Sencux og Perkz nogen som bestemt ikke har noget imod at gå lategame.

Generelt er det - specielt i EU og hos G2 og Splyce - ikke populært at gå risky all-in combositions, som snowballer sig til sejre, men nærmere combs, som langsomt tilvinder sig fordele rundt omkring på mappet, dermed tager de såkaldt små bidder af gangen af den store sejrskage.

Dermed tror jeg også på at begge hold er gode nok til at besvare mappressure for hinanden, hvorfor jeg forventer mig at kampene i gennemsnit vil være tættere på 40 minutter end 30, hvilket åbner op for nogle interessante odds

Spilforslag: Over 1,5 Barons |odds 2,50 hos eOddset | Spil på både map 1, 2 og 3.

Hos Danske Spil kan der nemlig spilles Over 1,5 Baron til odds 2,50 - dette væddemål kan spilles til både map 1, 2 og 3.

Skulle jeg få ret, og kampene gennemsnitligt komme op og ramme 36-39 minutter, så er det meget sandsynligt at vi får 2 barons at se i kampene, hvorfor jeg vil anbefale folk at spille lidt på over 1,5 barons i både map 1, 2 og 3.

Spilforslag: Splyce +1,5 | odds 1,75 hos eOddset

Alternativt kan man gå med Splyce +1,5. Jeg tror det bliver en meget tæt kamp, og for at være helt ærlig, så kan Splyce ligeså godt gå med sejren, som G2 kan.

Dog ser jeg G2 som svage 60-40 %-favoritter, som primært er på baggrund af at jeg ser dem som individuelt bedre spillere, imens holdenes teamfight abilities og macroplay-abilities er meget lige, måske med en lille fordel til Splyce.

I takt med at jeg ser holdenes som meget lige, med en lille fordel til G2, og at jeg forventer mig nogle meget tætte og lange kampe, så tror jeg som sagt samtidig at serien bliver meget lang, og jeg forventer mig helt ærligt at den går til 5. map.

Det mest sandsynlige resultat er vel nok 3-2 til en af holdene, hvor eneste minus i forhold til Splyce +1,5 er, at jeg ikke rigtig tror på at Splyce vil være i stand til at kunne tage en 3-1 eller endda en 3-0-sejr.

Uanset hvad er jeg dog sikker på at vi får en god, men tæt serie, hvor det bliver de små detaljer der bliver afgørende. Jeg ser personligt meget frem til finalen, samtidig med at jeg glæder mig som et lille barn til Worlds, som jeg tror bliver det stærkeste vi nogensinde har været vidne til.