League of Legends Spilforslag

17. oktober 2015

League of Legends Spilforslag

Næste led i Christophers guide igennem VM i League of Legends er klar. Vi venter på de to sidste kvartfinaler i en foreløbigt hidsig turnering.

De to første kvartfinale-kampe er nu overstået, og det er dermed tid til at tage et kig på de to næste.

Lørdag d. 17. oktober står det imellem europæiske Fnatic, der skal op imod Kinas eneste tilbageværende hold; Edward Gaming.

Sidste kamp spilles søndag d. 18. oktober og det er udelukkende med koreansk deltagelse i form af KT Rolster vs. KOO Tigers. Vi kan derfor se frem til to tætte og spændene kampe, hvor vi meget vel kan se frem til to kampe, hvor serien går hele vejen med fem spil.

Kvartfinalerne

Der bliver spillet Best of 5 til kvartfinalerne, hvorfor man skal vinde 3 gange før man går videre. Dette åbner op for flere scenarier i ’pick and ban’-fasen, hvor man som hold skal have flere team set-ups klar, ligesom man skal være forberedt på flere forskellige kompositioner fra modstanderholdet.

Kvartfinale 3; Fnatic vs. Edward Gaming

Kampen imellem Fnatic vs. Edward Gaming bliver en interessant kamp. Vinderen af kampen kan meget vel gå hen og blive det største håb til at vinde Worlds, som ikke er et koreansk hold.

Fnatic kommer til kvartfinalerne som det seedede hold, efter man vandt sin hårde gruppe.

Fnatic var 1-2 efter første uge, men en 3-0 præstation i anden uge sikrede dem altså førstepladsen, blandt andet fordi Cloud9 gik 0-3 i anden uge.

Edward Gamings vej til kvartfinalerne var forventelig, efter man havde fået en forholdsvis nem gruppe til, at sikre sig minimum 2. pladsen. Man vandt alle sine kampe i gruppespillet på nær de to kampe imod SKT, hvor man så rigtig skidt ud.

Fnatic var før Worlds kaldt for det bedste vestlige hold til et Worlds, siden season 2 med Moscow5 og CLG.EU.

Fnatic kom til Worlds ved at gå 18-0 i EU.LCS og tabte først sin første kamp i playoff-finalen imod Origen, hvor man vandt kampen 3-2.

Edward Gaming på den anden side kom til Worlds med en MSI-sejr (Mid Season Invitational) over SKT på 3-2.

De var hos de fleste bookmakere seedet til at være den andenstørste favorit til at vinde Worlds, ved siden af SKT, og der var store forventninger til dem.

På trods af dette, så kom Edward Gaming ikke som første seedingshold, efter man tabte den kinesiske LPL-playoff til LGD Gaming.

Edward Gaming så som allerede nævnt rigtigt dårlige ud imod SKT, hvor f.eks. Ahq, som Fnatic sluttede over i deres gruppe, gjorde et bedre væsen af sig imod SKT.

Toplanet

Toplanet har indtil videre vist sig utrolig vigtigt her til Worlds. Den vindende toplaner har været i stand til at kreere en masse map-pressure for hans hold her til Worlds, hvilket ultimativt har været en af de game-vindende faktorer.

De koreanske toplanere har indtil videre været altdominerende til Worlds og dette kan også meget vel gå hen og blive den afgørende faktor i kampen.

Edward Gamings toplaner, Waiho ’AmazingJ’ Shek, har ikke haft det bedste Worlds indtil videre.

Han blev domineret fuldstændig imod SKTs MaRin i begge kampe og endte med en score på 3-9-2 i løbet af disse kampe og havde en gennemsnit CS/min på 6,4. Af de otte kvartfinalister var dette det anden dårligste gennemsnit blandt toplanersene.

Hos Fnatic er man derimod i besiddelse af en koreansk toplaner i form af Seung-Hoon ’Huni’ Heo, som har indtil videre har den 3. bedste CS/min af de otte kvartfinalister på 7,7 CS/min.

Huni har modsat AmazingJ ikke tabt lane stort på noget tidspunkt, og han har også været en af disse carry-toplaners til Worlds. Der har dog også været problemer med Huni.

Specielt i Fnatics første kamp imod Ahq lignede det, at der var store kommunikationsproblemer imellem Fnatic som hold og Huni.

Han var alt for aggressiv i sit spil i forhold til sit team, og det kostede i sidste ende hans hold sejren, i et game der ellers stort set var vundet.

Kan Huni lade vær med at overextend, så burde Fnatic have en fordel i toplanet i kampen imod Edward Gaming.

Med de andre lanes, der ser meget tætte ud, så kan det meget vel være denne fordel, som der i sidste ende kan give Fnatic sejren over Edward Gaming.

Skuffende præstation

Selvom Edward Gaming planmæssigt kom til kvartfinalerne, så var vejen ingen dans på roser. Udover de to store og skuffende nederlag til SKT, hvor man så rigtig dårlige ud, så spillede Edward Gaming heller ikke alt for godt League i de andre kampe.

Edward Gaming vandt godt nok de fire andre kampe, men de har bestemt ikke spillet på samme niveau, som de viste til MSI.

Man var blandt andet tæt på at tabe til Bangkok Titans, hvilket bestemt sætter alarmklokkerne i gang hos mig. Ligeledes var de to sejre over H2K bestemt ikke alt for overbevisende, og her er det vigtigt at nævne at H2K er flere niveauer fra de to andre europæiske Worlds-hold Origen og Fnatic.

Generelt set har de kinesiske hold været et rigtig skuffende bekendtskab her til Worlds so far, hvor kun en af de tre deltagende hold er gået videre fra gruppespillet.

For at være helt ærlig, så tror jeg ikke heller ikke Edward Gaming havde gået videre, hvis de havde fået enten Invictus Gaming eller LGD Gamings gruppeplads.

De kinesiske hold har som sagt leveret rigtig skuffende, selvom det er den region i verden der betaler sine spillere bedst. Deres præstationer kan kun gøres op i et ord; Skuffende.

Predictions

Edward Gaming vs. Fnatic er nok den eneste kamp, hvor man virkelig kan sige, at det kan gå begge veje. Jeg tror personligt mere på Fnatic end jeg tror på Edward Gaming. Jeg synes Fnatic har leveret en bedre præstation i deres gruppe, og særligt deres anden uge var rigtig stærk.

Jeg ser personligt, på trods af uenighed fra bookmakerne, Fnatic som favorit til denne kamp.

Jeg er overbevist om, at hvis man gennemspillede denne best of 5 serie hundrede gange, under nuværende omstændigheder, så ville Fnatic komme ud som vinder minimum 60 af gangene.

Jeg forventer dog trods alt ikke at det bliver nogen face-roll fra Fnatics side af, og jeg tror dermed vi kan se frem til nogle tætte kampe.

Dette kan meget vel blive den første knockout-serie til Worlds i år, der går til det femte game.

Kampen kan dog ligeså godt ende 3-1 til Fnatic, ligesom Edward Gaming kan løbe med sejren, hvis vi når til det femte game.

Spilforslag: Jeg forudsiger en 3-2-sejr til Fnatic til odds 2,35 hos Danske Spil



Kvartfinale 4; KT Rolster vs. KOO Tigers

Den fjerde og sidste kvartfinale er imellem KT Rolster og KOO Tigers. Dermed kan vi se frem til en kamp udelukkende bestående af koreanere.

Det bliver samtidig også en gentagelse af den koreanske LCK-ligas sommersplit semifinalekamp imellem holdene. KT Rolster vandt den kamp 3-2.

KT Rolster har indtil videre set rigtig stærke ud til Worlds, og har kun droppet et enkelt map indtil videre.

Selv i nederlaget så de stærke ud, men en tidlig desperations-baron fra Origen resulterede i et nederlag til KT Rolster. KT Rolster fik blandt andet splittet kinesiske LGD Gaming fuldstændig og fik flere af TSM-spillerne til at ligne Silvers.

Samtidig vandt man overbevisende anden kamp over Origen i anden kamp, hvor det reelt set kun var Niels, der indtil videre har haft et Godlike Worlds, der leverede.

KOO Tigers vej til kvartfinalerne har til gengæld været skuffende. Man præsterede at tabe to kampe til Flash Wolves, som allerede nu er ude af Worlds efter et 3-1-nederlag til Origen.

Man vandt til gengæld pligtsejre over PaiN Gaming, samtidig med at man vandt begge kampe over CLG. Dog skal der ikke ligges for meget i de fire sejre. CLG spillede en ELENDIG anden uge til Worlds og PaiN Gaming er et Wildcard hold.

Bedre mapcontrol - bedre farming

KT Rolsters sejre er kommet igennem kontrolleret mapcontrol og rotations, hvor særlig holds support Jong-Beom ’Piccaboo’ Lee har været en afgørende faktor bag dette.

Samtidig har KT Rolster været i stand til at farm bedre end KOO Tigers og alle KTs spillerne har bedre CS/min end KOOs, på nær holdene ADC, der har samme CS/min.

Noget andet KT har haft stor succes med til Worlds, har været hele tiden at sørge for, at modstanderholdet skal gætte hvor de er.

De drainer dem for vision i deres egen jungle, samtidig med at de selv sørger for, at de har den vision de skal bruge. Hver gang KT bruger ressourcer på ganks og lignende, så sørger de altid for at få deep wards down, som de så senere kapitalisere på.

De kan f.eks. godt trade even i første omgang, men i og med at de får visionen etableret, så kan de minutter senere få et lead på baggrund af netop den vision.

Og for at fortsætte vision-snakken, så er det netop også en af grundene til hvorfor KT har været i stand til at farm mere end KOO.

De ved stort set hele tiden hvor modstanderholdet er, og skal derfor ikke spille ’in the dark’, hvor spilleren må gøre op med sig som om det er worth de 6 CS, at han muligvis kan blive ganked.

Til sidst, så har KT også været rigtig gode til at sørge for, at de ikke recaller i modstandernes vision. Dermed skal modstanderholdet hele tiden gætte på, om de basede eller om de sætter op et gank et andet sted på mappet, eller om de laver noget så basalt som at camp en busk.

Predictions

Modsat kampen for to måneders tid siden, så tror jeg bestemt ikke dette bliver en ligeså tæt kamp.

Jeg er klart af den overbevisning at KT er et bedre hold. Både som team, men også i form af individuelt kvalitet, hvor jeg blandt andet ser Ssumday som en bedre spiller end Smeb, ligesom jeg også mener Arrow og Piccaboo er et bedre bottom-setup end KOOs PraY og GorillA.

Derudover så har KT bare virket som et meget bedre hold end KOO indtil videre til Worlds, og det ser helt bestemt ud som om, at det er KT der har forbedret sig mest af de to hold, siden deres seneste kamp imod hinanden.

Blandt andet grundet at KT så rigtig gode ud imod Origen, som senere slog Flash Wolves ud, som derimod slog netop KOO Tigers 2-0 i deres gruppe.

Jeg forventer at KT tager begge deres maps som BLUE TEAM, og derefter forventer jeg, at de tager et enkelt map som PURPLE TEAM.

Spørgsmålet er så bare, om det bliver første eller anden gang som PURPLE TEAM at KT vinder. Jeg vælger dog at gå den sikre vej og siger, at kampen går til fire maps.

Spilforslag: Jeg forudsiger en 3-1-sejr til KT Rolster til odds 1,35 hos Danske Spil