NFL: Atlanta Falcons vs Dallas Cowboys

12. november 2017

NFL: Atlanta Falcons vs Dallas Cowboys

Atlanta Falcons tørner sammen med Dallas Cowboys på Mercedes-Benz Stadium denne søndag aften. Atlanta startede sæsonen med tre sejre i træk, men har mødt stor modvind. Cowboys kommer ind til kampen med tre sejre i træk.

Sidst de to hold mødte hinanden var i 2015, hvor Atlanta vandt 28-39 på udebane.

 

Odds på Falcons mod Cowboys

* Nedenstående odds er fundet hos 888sport.dk.

Atlanta Dallas
1.60 2.60
+5 -5
2.29 1.71
O 41.5 U 41.5
1.83 1.98

 

Spil på NFL hos 888sport >>

 

Optakt: Atlanta Falcons – Dallas Cowboys

I sidste sæson, da Falcons vandt NFC Championship, var de ligaens anden bedste i yards pr. game med et gennemsnit på 415 og ligaens bedste hold i scorede point pr. kamp med et snit på 33,8. De tal er der dog ændret på i denne sæson, hvor de er nummer seks i yards, mens de er nr. 17 i point. Sidste år var der kun én kamp på hele sæsonen, hvor de ikke scorede mindst 20 point, men det er allerede sket fire gange i år på otte kampe. Det er altså et komplet anderledes Atlanta mandskab vi har med at gøre i år, men ikke desto mindre hører de stadig til blandt ligaens bedre hold.

Wide receiver Julio Jones er ligaens nummer tre i yards pr. game med 82.2, men overraskende nok har han kun scoret ét touchdown i år. Han skulle have scoret sit andet touchdown i sidste uge mod Carolina, men som du nok har set på internettet, er han blevet gjort for nar, da han simpelthen klokkede i det, til trods for at have modtaget en perfekt bold fra Matt Ryan i end zone uden nogen modspillere i nærheden.

Matt Ryan spiller stabilt i denne sæson, hvor han ind mod Week 11 står noteret for 2157 passing yards, 11 touchdowns og syv interceptions, mens Devonta Freeman er holdets ledende running back med 512 rushing yards og fem touchdowns på 114 carries.

Dallas Cowboys’ running back, Ezekiel Elliott, har haft en karantæne hængende over hovedet siden Week 1 i denne sæson, men har kontinuerligt fået sin spilletilladelse forlænget, hvorfor han indtil videre har spillet alle kampe i denne sæson. Denne uge er dog en undtagelse, da Elliotts karantæne på seks kampe nu er trådt i kraft, til trods for at man ikke har fremlagt nogen definitive beviser i sagen, hvilket har skabt en kæmpe diskussion blandt fans og eksperter. Kan man virkelig bare diske karantæner ud, selvom man ikke har belæg for sin påstand? New England Patriots’ quarterback, Tom Brady, var en af de første der kom ud for den oplevelse, men det ser nu ud til, at vi fremover kan forvente flere af disse sager i fremtiden. Skræmmende.

Ezekiel Elliott har ellers været uundværlig for Cowboys i sidste og i denne sæson. Han var med mod Chiefs i sidste uge, da de vandt 28-17, hvor han løb 93 yards på 27 carries for en touchdown. Fraværet af Elliott kommer til at ramme Cowboys hårdt, og det skulle ikke undre mig hvis det var kampafgørende.

Man skal dog huske på, at Cowboys stadig har Dak Prescott. Prescott har kastet 16 touchdowns og kun kastet fire interceptions, mens han også har 195 rushing yards. Han kastede for 249 yards, to touchdowns og en interception i sidste uge mod Chiefs.

 

Spilforslag til Atlanta Falcons – Dallas Cowboys

Dallas har været ganske imponerende på deres seneste sejrsstime der nu strækker sig over tre kampe, hvor deres defense især har skillet sig ud fra mængden. Cowboys har ikke tilladt mere end 19 point i nogen af de kampe, mens de selv scorede 28 point i den sidste kamp mod Chiefs.

Falcons, på den anden side, er en helt anden historie, hvor ordet skuffelse nærmest ikke kan dække deres præstationer i denne sæson. Vi alle havde helt sikkert forventet præstationer af anden skuffe fra sidste sæsons Super-Bowl finalister, men det ser ikke ud til at Matt Ryan og co. har smurt den offensive maskine med samme motorolie som i sidste sæson.

Ezekiel Elliott er ikke med for Dallas i denne kamp, men man må ikke glemme Dallas’ farligste mand, Dak Prescott. Anden-års quarterbacken er yderst interessant, og besidder kvaliteter af aller højeste hylde. Så længe det ikke er Prescott der er ude med karantæne, er jeg sikker på, at Dallas nok skal finde på en gameplan der giver dem deres fjerde sejr i denne sæson. Vi går med underdoggen.

Spilforslag: Dallas Cowboys sejr til odds 2,60 hos 888sport

Kampstart: Søndag d. 12/10 kl. 22:25 på TV3+, Viaplay.

Spil på NFL hos 888sport >>