Web
Analytics Made Easy - StatCounter

Claus Elmings NFL-tips: Den bedste weekend i sæsonen

0

Find dine ugentlige NFL-tips fra Claus Elming her på siden. Opdateres hver uge, hele NFL sæsonen.

Claus Elming har igen kigget på den kommende runde i NFL, og igen er det blevet til nogle solide bud på, hvor du finder de stærke odds på NFL hos Danske Spils Oddset.

Spil hos Oddset >>

 

Claus Elmings NFL-tips

Den bedste weekend i hele NFL-sæsonen.

Det plejer jeg at kalde den kommende spillerunde. Det er den såkaldte Divisional Playoff runde, hvor de fire topseedede mandskaber træder ind i slutspillet, og møder vinderne fra Wild Card weekenden.

Det burde være sæsonens otte bedste hold, og fire kampe med et højt spændingsniveau og garanti for spil af høj klasse. Men i år kan jeg godt have mine tvivl, og glæder mig ikke helt så meget til de fire kampe som jeg plejer, selvom jeg af helt andre årsager nærmest ikke kan være i min egen krop af spænding… men den vender vi tilbage til.

Sådan spilles der (seedning i parantes)

Lørdag
22:35 NFC: Philadelphia Eagles (1) – Atlanta Falcons (6)
02:15 AFC: New England Patriots (1) – Tennessee Titans (5)

Søndag
19:05 AFC: Pittsburgh Steelers (2) – Jacksonville Jaguars (2)
22:40 NFC: Minnesota Vikings (2) – New Orleans Saints (4)

Grunden til, at jeg ikke forventer det store af dette års divisional playoffs, er skader ogoverraskelser.
For det første er det selvfølgelig en katastrofe for Philadelphia Eagles, at Carson Wentz blevknæskadet i grundspillet, og Eagles starter backup Nick Foles på quarterback.

For det andet synes jeg der mangler et par klubber i playoffs, der kunne have lavet lidtballade som Los Angeles Chargers og Baltimore Ravens.

For det tredje gjorde Titans overraskende sejr over Chiefs i wild card-runden ikke denneweekends kampe mere spændende. En rematch fra spilleuge 1 mellem Patriots og Chiefs havde væretlidt sjovere (undskyld alle Titans-fans).

Til gengæld går jeg jeg cirkler om mig selv i spænding over den sidste kamp i runden, hvormine lilla helte fra Minnesota Vikings tager imod New Orleans Saints i rundens vel nok mest åbneopgør.

 

Money in the bank

Det ville være nemt her, at sige New England Patriots til odds 1,08 for en sejr over TennesseeTitans, men jeg vælger at gå i en anden retning, hvor der er lidt flere håndører at hente.

Pittsburgh Steelers og Jacksonville Jaguars har to af ligaens bedste forsvar og faktisk ligger de 1 og 2 i sacks, og nær toppen i nærmest samtlige andre defensive statistikker. Jaguars har spilletsolidt hele året, mens Steelers især i den sidste halvdel har sæsonen har fundet sin identitet.

Angrebsmæssigt er der til gengæld stor forskel på de to mandskaber. Steelers har et hav af våben og en efterhånden levende legende på quarterback i form af Big Ben Roethlisberger. Jaguars… Not so much!

De har et stribe no-names på receiver, og deres running backs er anført af rookie Leonard Fournette, der er småskadet. Ergo tror jeg ikke Jaguars kommer til at sætte særlig mange point påtavlen, og mon ikke denne kamp ender med en sejr til Steelers til odds 1,25.

Tror du Steelers kanvinde med blot 6 point er der 1,65 igen. Mit tip til dig i denne uge går dog i en anden retning.Nemlig at at de to hold ikke kan score 43 point tilsammen. Spil Under 42,5 point til odds 1,75.

 

Ugens bedste bet

Atlanta Falcons fik med sejren i lørdags over LA Rams lidt en gave foræret, da de nu skal et smut til Philadelphia og møde NFCs officielle førsteseed. Slutspilskampene matches således, så det højst-seedede mandskab altid får hjemmebane og møder det lavest-seedede mandskab.

Således skal nr.6 Falcons nu på besøg hos nr. 1 Eagles (mens nr. 4 Saints pludselig skal på besøg hos nr. 2 Vikings). Som nævnt ovenover er Eagles uden deres superstjerne-quarterback, og jeg tror ganskeenkelt ikke på, at Nick Foles kan besejre Falcons.

Sidste års Super Bowl-taber har et forrygendeforsvar og har – lidt under radaren – vundet 7 af deres sidste 9 kampe. I lørdags lukkede de fuldstændig ned for NFLs bedst-scorende angreb, og jeg forventer ikke at Nick Foles fører sit holdtil særlig mange point.

Faktisk har Foles i sine sidste 18 offensive serier kun ført Eagles til ét enkelt touchdown. Hvis Eagles skal have en chance, skal forsvaret spille sit livs kamp, men jegtror ikke de kan holde stand i fire quarters. Der er 1,70 for en Falcons-sejr og det synes jeg eret virkelig godt odds. Kan Falcons vinde med blot 5 point, så er der 2,40 i posen, og det er ugens bedste bet.

 

Ugens overraskelse

Jeg tror faktisk på fire favoritsejre i denne weekend, eller håber i hvert fald på det, for udover sejre til Falcons, Patriots og Steelers, er det naturligvis en sejr til Minnesota Vikings,jeg håber allermest på. Jeg har boet i Minnesota og været Vikings-fan siden midt 80erne, og jeg bløder lilla.

Jeg har endnu aldrig oplevet Vikings i en Super Bowl, selvom det har været tæt på flere gange. I år er chancen der, og så endda på hjemmebane. Derfor har jeg også svært ved at være nøgtern omkring min vurdering af kampen, men vil sige følgende taler for en Vikings-sejr:

1) De har ligaens bedste forsvar
2) De besejrede Saints overbevisende i spilleuge 1
3) Der er scoret 8 touchdowns mod Vikings på hjemmebane i år!!!
4) De holdt deres sidste tre modstandere til 3,5 offensive point i snit!!!
5) De har haft 14 dages pause og alle er meldt klar til kampen
6) Saints mistede offensive lineman Andrus Peat i søndags
7) Saints har tilladt 57 point i deres to sidste kampe.

Der er 1,38 for en hjemmesejr til Vikings, mens en overraskelse i form af en Saints-sejr giverodds 3,20. Vurdér selv, hvad du vil spille på.

 

Tanker på falderebet

Der er odds 1,48 på at Titans ikke taber med 17 til Patriots
Et Jesse James TD for Steelers giver 5,50 igen
To touchdowns af Devonta Freeman mod Eagles giver odds 7

God fornøjelse
Claus Elming

Spil hos Oddset >>

Elmings NFL-sæsonvæddemål

Aaron Rodgers, QB hos Green Bay Packers (foto: shutterstock)

– Opdateret før sæsonstarten

På Oddset hos Danske Spil er der mulighed for at spille på et hav af sæsonvæddemål. Alt fra om et hold kommer i playoffs til årets offensive rookie.

Der er er også en stak såkaldte 2017-spil med odds 20,17 – og jeg har kigget nærmere på lidt af hvert, inden det går løs torsdag.

 

MVP

Hvem bliver kåret til NFLs mest værdifulde spiller – MVP?

Ni af de seneste 10 sæsoner er en quarterback blevet kåret som MVP, så det er nærliggende at kigge på dem. Brady til odds 4,50 – Rodgers til odds 8,00 – Big Ben og Russel Wilson til odds 13. Men hvad nu hvis en runningback i Arizona fortsætter de vilde takter fra sine første to sæsoner – kunne han så vinde?

Ja, det tror jeg faktisk. David Johnson er en fantastisk spiller, der både kan løbe og gribe bolden, og han er et af de mest alsidige våben i NFL. Han er nærmest umulig at stoppe gennem en hel kamp og havde sidste år 15 kampe i træk med over 100 yards. Tror du på ham (og det gør jeg), så er der odds 22 på det.

 

Offensive Rookie of the Year

Hvilken førsteårsspiller på angrebet klarer sig bedst i år? Der er rigtig mange om buddet. Der er en rookie quarterback hos Browns, 3-4 rookie runningbacks, et par tight ends og et par receivere. Men én spiller synes jeg har alle muligheder for at vise sig frem fra øverste hylde.

Chiefs mistede Spencer Ware til en skade i pre-season og dermed er rookie runningback Kareem Hunt det ubestridte førstevalg på positionen. Han giver odds 9,00 og selvom det er sat ned fra odds 18, så er det stadig værd at spille.

 

Hvem vinder Super Bowl?

Og så til det helt store spørgsmål. Hvem vinder Super Bowl 52 i Minneapolis til februar?

Den helt store favorit er New England Patriots til blot 4,75 i odds, men der er andre hold, der har chancen og kan være værd at kigge på. Hvis Seahawks vinder er der odds 11 at hente. Steelers giver odds 12, Falcons 14 og Raiders 18. De er alle værd at spille på, og skal jeg komme med ét hold, så er det… wait for it… Steelers.

Det er Big Bens sidste chance, og han har et forrygende mandskab omkring sig. Mine to bud på outsidere med en realistisk mulighed for at hæve Lombardi-trofæet efter sæsonen er New York Giants til odds 20 fra NFC-halvdelen og Tennessee Titans til odds 40 fra AFC-halvdelen.

Læs også: Se flere NFL spilforslag her

God fornøjelse og god sæson
Claus Elming

Spil hos Oddset >>