Optakt: Atletico Madrid - Bayern München

26. april 2016

Optakt: Atletico Madrid - Bayern München

Atletico Madrid og Bayern München tørner sammen på Vicente Calderon, når semifinalens første etape skal afvikles. 

Diego Simeones mandskab har vundet de seneste seks kampe i alle turneringer, mens Pep Guardiola og hans drenge er ubesejrede siden d. 3 marts.

Målet for begge mandskaber er selvsagt at opnå en taktisk fordel forud for returkampen på Allianz Arena om en uges tid.

Atletico Madrid

Simeone har forvandlet Atletico Madrid til et dominerende hold i Europa over de seneste par år, især da han har formået at bryde ind i eliten af La Liga - et selskab der ellers kun bestod af Barcelona og Real Madrid.

Atletico er i øjeblikket på niveau med Barcelona på førstepladsen (82 point), mens deres lokale rivaler, Real Madrid, er et point bagved på tredje pladsen. Atletico har vundet deres sidste sekes kampe i alle turneringer, hvoraf den ene var en 2-0 sejr over Barca, hvilket resulterede i en semifinale i Champions League.

Den catalanske klub havde ellers en 2-1 sejr med i bagagen til Vicente Calderon, men Antoine Griezmann blev den helt store stjerne i returopgøret, da han scorede to gange, hvoraf et af målene blev på straffe.

Diego Simeone har vundet mange ting med Atletico Madrid i løbet af hans tid som manager, heriblandt La Liga titlen, Europa League og Copa del Rey, men Champions League er endnu en ting han mangler at strege af på listen. En titel som klubben var uhyre tæt på at hive hjem i 2014, da de tørnede sammen med Real Madrid i Lissabon.

Atletico Madrid besidder en solid defensiv, hvor de i denne sæson kun har indkasseret fire mål i deres i alt 16 Champions League kampe, men de møder dog et tysk mandskab der kun har undladt at score i fire kampe igennem hele sæsonen.

Kigger man på Atleticos statistik imod tyske modstandere, har Atletico Madrid gjort det ganske fornuftigt, eftersom de har været ubesejret i deres seneste fem hjemmekampe, og blot tabt en ud af deres i alt syv kampe samlet.

Bayern Münich

Det ville være den perfekte afslutning på Pep Guardiolas tre-årige periode i spidsen for Bayern München, hvis det lykkedes ham at sikre klubben et Champions League trofæ.

Som vi nok alle ved, så skifter Guardiola sin arbejdsplads ud med City henover sommeren, og selvom Guardiolas ophold i det tyske har budt på to Bundesliga-titler, DFB-Pokal, UEFA Super Cup og VM for klubhold, er Guardiola mere end desperat efter et Champions League trofæ.

Det lykkedes Bayern at nå semifinalerne sidste sæson, men de blev stoppet af Guardiolas tidligere klub, Barcelona, der sammenlagt slog Bayern ud 5-3. Tyskerne var allerede i første kamp under hårdt pres, hvor de tabte 3-0, og selvom det blev til en flot 3-2 sejr på Allianz Arena, så var det altså ikke nok til en plads i finalen.

I denne sæson, efter et fantastisk comeback i mod Juventus for at nå kvartfinalerne, blev Bayern overraskende nok sat på en stor prøve, da de stod overfor Benfica.

Et enkelt mål fra Arturo Vidal var det eneste der skillede de to hold ad efter det første opgør på Allianz Arena, og et uafgjort 2-2 resultat på Benficas hjemmebane var et noget overraskende resultat. Ikke desto mindre, så sendte det altså Bayern videre.

Siden årsskiftet har Bayern kun tabt to gange i alle turneringer, og i disse 21 kampe har fire af dem været uafgjorte mens Bayern har vundet de resterende 17 kampe. De har ikke spillet specielt godt i Champions League, hvor de kun har vundet to ud af deres i alt ni udebane kampe i Europa.

Desuden har de kun sejret i to af deres sidste 12 besøg i Spanien, hvor de har tabt otte opgør.

Spilforslag

Det er en svær kamp at forudsige, og selvom mange forudser en aggressiv og dominerende Bayern offensiv, så forventer jeg en mere tæt affære på Vicente Calderon, hvor Atletico Madrid har spillet fantastisk fodbold - især i deres defensiv.

Atletico er mestre i at holde deres modstander væk fra deres netmasker, og det kunne meget vel blive et stort problem for Guardiolas drenge at finde vej til dem. Atletico har hjemmebanefordelen i denne kamp, hvor jeg sagtens kan forestille mig at de kommer på tavlen, men som sagt, så har Bayern været fantastiske i denne sæson, hvor det kun er blevet til fire kampe uden en scoring fra deres side af.

Atleticos forsvar har været imponerende igen i år, mens Bayern som altid har et livsfarligt angreb.

Taget i betragtning, at Atletico har fordelen i den første etape, kan jeg sagtens forestille mig et uafgjort resultat, hvor de to hold kommer på tavlen. Vi spiller X'et til odds 3.10 hos bwin.

Spilforslag: Uafgjort odds 3.10 hos bwin.

Kampstart: 27/4 kl. 20:45 på TV3+