League of Legends Vinder Odds - World Cup Finals

28. september 2015

Optakt og odds til VM i League of Legends: Worlds - Del 1

Læs første del af Christopher Svanholm Klosters store optakt til det kommende verdensmesterskab i League of Legends: Worlds. Anden del kommer i løbet af ugen inden det hele begynder torsdag den 1. oktober.

 

Læs anden del af optakten med LOL VM odds her!

Oktober måned nærmer sig kraftigt og for mange mennesker associeres dette med færre dagstimer samt koldere og vådere vej. For millioner af mennesker verden over har oktober måned dog noget ekstra at byde på i år: Verdensmesterskaberne i verdens største computerspil League of Legends; Worlds.

Worlds vil i år blive afholdt i Europa, hvilket er første gang siden Season 1. Dengang blev det afholdt i Sverige, hvor der var 1,6 millioner unikke seere i løbet af eventet, med i alt 210.000 unikke seere til finalen.

Sidenhen er League of Legends vokset. Både som spil, men så sandelig også som eSport.

Der var til Worlds Season 4 288 millioner kumulative daglige unikke visninger, med 27 millioner unikke seere og et peak på 11,2 millioner (på samme tid) til finalen. Wolds vil blive fordelt ud over hele det Midtvestlige Europa og ser således ud:

Gruppespillet: 1. til 4. oktober og 8. til 11. oktober - Le Dock Pullman, Paris

Kvartfinalerne: 15. til 18. oktober - SSE Arena Wembley, London

Semifinalerne: 24. til 25. oktober - Brussels Expo, Bruxelles

Finalen: 31. oktober - Mercedes-Benz Arena (O2 World), Berlin

Words starter dermed allerede torsdag d. 1. oktober og lægger ud med seks kampe, to fra hver af gruppe A til C ud af 4 grupper. Dette vil fortsætte fra torsdag d. 1. oktober indtil søndag d. 4. oktober.

På dette vil alle hold i de repræsentative grupper have mødt hinanden en enkelt gang, men mangler altså stadig at møde sine tre grupperivaler endnu engang.

Herefter spiller en gruppe de sidste afgørende kampe en dag af gangen startende med gruppe A d. 8. oktober og sluttende med gruppe B d. 11. oktober. Grupperne vil i det videregående forløb blive parret på følgende måde:

Grupperne er inddelt således at ingen af grupperne kan have to hold fra samme region med. De kvalificerede hold er følgende:

Korea:

 

Kina:

         

1.

SKTelecom T1

 

1.

LGD Gaming

2.

KOO Tigers

 

2.

Edward Gaming

3.

KT Rolster

 

3.

Invictus Gaming

         

Europa:

 

Nordamerika:

         

1.

Fnatic

 

1.

Counter Logic Gaming

2.

H2K

 

2.

Team SoloMid

3.

Origen

 

3.

Cloud9

         

Int. Wildcard kval.:

Taiwan / Hong Kong:

         

1.

Bangkok Titans

 

1.

ahq e-Sports Club

2.

paiN Gaming

 

2.

Flash Wolves

Breakdown af grupperne:

Jeg vil gennemgå hver af de fire grupper, hvor der vil blive fokuseret på et enkelt team pr. gruppe samt en til fere spillere fra gruppens hold.

Der vil derudover også være predictions, ligesom jeg vil komme med spilforslag på gruppens kampe.

 

Gruppe A

Gruppe A indeholder Counter Logic Gaming, som kommer som topseedet fra Nordamerika, efter at slå Team SoloMid 3-0 i deres regionale season-finals, Flash Wolves der kvalificerede sig som nr. 2 via LMS (Taiwan), KOO Tigers, som endte på en flot 2. plads i den koreanske LCK og til sidst paiN Gaming, som kommer til Worlds via det sydamerikanske wildcard, hvor de blandt andet slog sidste års sydamerikanske worlds-deltager KaBuM! ud.

Gruppens Highlight-team; Counter Logic Gaming

Counter Logic Gaming er valgt som gruppens highlight-team da det nok er det hold flest kan associere sig med. Holdet var med til Worlds 1 & 2, men derefter har holdet skuffet med at kvalificere sig til de seneste to.

Faktisk var holdet på grænsen til at blive lukket ned, da man for ca. et år siden, i september 2014, var ude i en kamp om ens plads i LCS imod Curse Academy, ligesom man året forinden også havde været ude i sådan en kamp, og der havde ejeren, George ’HotShotGG’ Georgallidis, udtalt ” If we lose to Azure Cats, the team will not continue. I guarantee you that.”

Det er et hold der har haft sine ups-’n’-downs og der gik en florerende joke i League-verdenen, at CLG altid spillede godt i et par kampe i starten, for senere hen at skuffe deres fans totalt. Forløsende for både alle i og omkring CLG samt holdets fans, så fortsatte denne historie sig altså ikke her i season 5.

Bedst som man var begyndt at snakke om en ’gylden æra’ hos CLG, så er der dog ramlet et nyt problem ned over dem. Deres normale jungler, Jake ’Xmithie’ Puchero, er løbet ind i visumproblemer, som sandsynligvis holder ham ude fra deltagelse under Worlds.

Deres Sub, eller udskiftning, HuHi, som ellers normalt spiller midlane, er dermed sat til at være holdets jungler under Worlds. Selvom meldingerne er, at holdet klarer sig ligeså godt som de plejer i scrims, så må det forventes at være en forholdsvis stor svækkelse af CLG.

Key Players

GorillA

Beom-hyeon ’GorillA’ Kang, Support for KOO Tigers, er en af grundstenene i KOO Tigers.

Han er sammen med holdets toplaner, Kyung-ho ’Smeb’ Song, shoutcaller på holdet, og er dermed en af hovedpersonerne bag KOO Tigers velorganiserede mappressure, teamfightings og vision, som er noget af det, som har givet KOO Tigers den sidste del overfor andre koreanske teams, som måske har haft spillere der individuelt er mere skilled.

Han er samtidig også den af alle på KOO Tigers der holder et højest bundniveau, og man ser stort set aldrig GorillA have en dårlig kamp, ligesom han stort set altid sørger for at hans hold dominerer visionen rundt omkring på mappet. Selv i perioder af spillene, hvor de er bagud, præstere GorillA på imponerende vis at få skaffet visionen for KOO Tigers og er derfor en grundlæggende faktor for at KOO Tigers kan vælge gode fights for dem.

Doublelift

Yiliang ’Doublelift’ Peng, AD Carry for CLG, deltager for tredje år i træk til Worlds - denne gang som spiller.

De sidste to år har Doublelift været blandt analyse-teamet, som Riot har gjort brug af under Worlds, men denne gang har Doublelift succesfuldt sørget for at han deltager på den anden, og måske nok også sjovere side til Worlds.

Doublelifts sommersæson var rigtig stærk, hvor han blandt andet lavede et pentakill i finalen imod Team SoloMid. Han har været vant til at dominere sine lane-modstandere i de fleste kampe i NA, med sin lane-partner og holdets support, Zaqueri ’Aphromoo’ Black.

De har mange gange vist eksempler på en dybdegående forståelse for hinandens spil og dermed gjort hinanden stærkere. Aphromoo blev valgt til NA’s fiktive Allstar hold, hvor Doublelift dog desværre blev valgt fra til fordel for Team Liquids koreanske AD Carry og tidligere verdensmester, Chae ’Piglet’ Gwang-jin.

ADC og Support rollerne er dog så afhængige af hinanden, at Aphromoo ikke ville kunne have opnået den præstation uden Doublelift og visa versa mht. eventuelle individuelle priser Doublelift ellers måtte få i løbet af hans karriere som League of Legends-spiller.

I hvert fald så længe han har Aphromoo som partner.

Predictions

Gruppe A har efter min mening en klar favorit til førstepladsen, ligesom sidstepladsen også ser ud til at have sit hold, allerede inden kampene er gået i gang.

Jeg forventer at KOO Tigers forholdsvis nemt vinder gruppen og jeg forventer ikke, at de taber mere end max en kamp. Denne kamp kan dog vise sig at være afgørende for, hvem der bliver gruppens anden og tredje plads, da jeg forventer en tæt kamp imellem Counter Logic Gaming og Flash Wolves.

Hvor jeg før nyheden om Xmithies sandsynlige afbrud ville have valgt CLG fremfor Flash Wolves, så tror jeg det bliver svært for CLG, nu når HuHu højst sandsynligt skal gå ind og overtage for Xmithie.

Hvis CLG er heldige, så har de måske Xmithie klar til anden uge, og CLG kan måske gå ind og vinde anden kamp over både Flash Wolves og KOO Tigers og dermed, formentligt, sikre sig andenpladsen.

Uden Xmithie så bliver det som sagt rigtig svært for dem. Til sidst er der paiN Gaming tilbage, og jeg tror de får deres eget navn at føle; Pain.

De kommer fra verdens dårligste region, hvor holdene, selv hvis de havde talentet, stadig ville have svært ved Worlds, simpelthen fordi de ikke møder nogen reel modstand. Jeg ville personligt se det som en succes for paiN Gaming, hvis de kunne gå ind og tage en enkelt kamp imod enten Flash Wolves eller CLG her til Worlds.

Placering

1. KOO Tigers

2. Flash Wolves

3. Counter Logic Gaming

4. paiN Gaming

Odds

Danske Spil tilbyder allerede på nuværende tidspunkt væddemål på alle kampene for første uge. Det betyder samtidigt, at de tilbyder i alt 6 væddemål på gruppe A.

Kamp 1 | 20:30 | Torsdag, 1. oktober
CLG vs. Wolves | 2 | 2,20 | 5/10 Units

Kamp 2 | 21:30 | Torsdag, 1. oktober
KOO vs. paiN | 1 | 1,07 | 15/10 Units

Kamp 3 | 20:00 | Fredag, 2. oktober
Wolves vs. KOO | 2 | 1,28 | 8/10 Units

Kamp 4 | 21:00 | Fredag, 2. oktober
CLG vs. paiN | 1 | 1,25 | 10/10 Units

Kamp 5 | 18:00 | Søndag, 4. oktober
CLG vs. KOO | 2 | 1,35 | 9/10 Units

Kamp 6 | 19:00 | Søndag, 4. oktober
Wolves vs. paiN | 1 | 1,38 | 10/10 Units

Vinder gruppen | Torsdag, 1. oktober
KOO Tigers | 1,35 | 20/10 Units

Totale units ude: 77
Total mulig gevinst: 25,6 units

Gruppe B

Gruppe B er af mange, blandt andet i Riot Gamings officelle gruppe-preview, kaldet for ’Group of Death’.

Den indeholder NA-teamet Cloud9, som har danske Nicolaj ’Incarnati0n’ Jensen som midlaner, de europæiske summersplit vindere Fnatic, som har været med til alle 5 Worlds, kinesiske Invictus Gaming som efter en dårlig midseason sluttede stærkt og fik sikret sig LPL Kina’s tredje og sidste spot til Worlds.

Til sidst er der ahq e-Sports Club, der kommer med top-spottet fra LMS Taiwan hvor de blandt andet fik slået de tidligere Worlds mestre Taipei Assassins ud.

Gruppens Highlight-team; Fnatic

Fnatic var en kamp fra at blive det andet hold i League of Legends historie, der færdiggjorde en perfekt sæson. De vandt alle deres 18 kampe i summer splittet og med en 3-0-sejr i semifinalen var de dermed kun en kamp fra det perfekte run, men i finalen blev det dog ’kun’ til 3-2 over Origen efter en tæt kamp.

Fnatic kommer som et af de bedste bud, hvis ikke det bedste, på en Worlds-winner ude fra det asiatiske kontinent, og blandt CLG’s Doublelift har blandt andet udtalt følgende om Fnatic:

"Fnatic is really fucking good. I think they could easily make a run into the Finals. I just think they’re super good. They’re definitely miles ahead of the rest.”

Desværre for Fnatic, så ser deres chancer til Worlds allerede mindre ud, efter deres svære gruppelodtrækning, hvor de, med tanke på at de var i første seedningslag, fik en rigtig hård og svær lodtrækning.

Det bliver dermed ikke nogen walk in the park for Fnatic, men samtidig, så undgik man nogen koreanske hold, og man er trods alt favorit til at vinde gruppen med odds 2,10 hos Danske Spil, hvor nærmeste konkurrent, Invictus Gaming, står til odds 2,70 som gruppevinder.

Keys players

Incarnati0n

Hvis Cloud9 skal opnå noget i denne dødsgruppe, hvor de ellers ligner en sikker sidsteplads, så skal danskeren spille op til sit bedste. Nikolaj ’Incarnati0n’ Jensen kom til Cloud9 tilbage i maj 2015, efter hans ban fra Riot games blev ophævet.

Han overtog fra Hai ’Hai’ Lam, der havde været Cloud9’s midlaner siden 2013. Da Incarnati0n kom til Cloud9 var han kendt som en af de bedste soloQ spillere udenfor Asien og blandt andet denne video af ham af Dodgelol gjorde ham kendt blandt den brede community scene. 

Incarnati0ns karriere startede allerede tilbage i season 2, hvor han med sit hold Team Solo Mebdi prøvede at kvalificere sig til Worlds 2, men holdet blev diskvalificeret grundet ualmindelig dårlig opførsel hos flere af spillerne, blandt andet Incarnati0n selv.

Derfor blev han udelukket af Riot games, og har ikke haft nogen professionel karriere indenfor League i hverken season 3 eller 4, og hans første rigtige fuldtidsprofessionelle hold blev altså Cloud 9. Han siger selv at målet om at blive nr. 1 hvert år i soloQ holdte ham i gang som spiller og gjorde ham bedre.

KAKAO

Byung-kwon ’KAKAO’ Lee, jungler fra Invictus Gaming, er en af grundstenene på holdet. Det er KAKAO der sætter tempoet på holdet, ligesom det er ham der, via sin position som jungler, skal sørge for at alle lanes vinder. Sammen med RooKie, Eui-jin ’RooKie’ Song midlane for Invictus Gaming, skal han bære holdet, der på de andre pladser ikke rigtig skiller sig ud i forhold til de andre hold.

Det er derfor afgørende for Invictus Gaming at KAKAO har en god start, da hans team kun kommer så langt, som hans ryg kan bære dem.

KAKAO kom til Invictus Gaming og LPL Kina sammen med RooKie fra KT Rolster, efter at de i flere år i træk havde været med i toppen af den koreanske liga, LCK, hvor de dog desværre for dem altid lige sluttede udenfor den sidste plads til Worlds. Det er dermed første gang KAKAO deltager i et Worlds.

Yellowstar

Bora ’Yellowstar’ Kim er sammen med TSMs Marcus ’Dyrus’ Hill de to eneste, der har deltaget i alle 5 Worlds. I sig selv er det ganske imponerende ikke bare at kvalificere sig til 5 Worlds, og samtidig at gøre det med det samme hold.

Mest imponerende er det nok, at Yellowstar aldrig har været bedre. Normalt ses det, især blandt spillere fra NA og EU-scenen, at de brænder ud efter 3-4 sæsoner og derefter har brug for en pause før de kommer tilbage, hvis de altså overhovedet gør det.

Det er dog ikke tilfældet med Yellowstar, der som sagt samtidig er i hans livs form, hvor han blandt andet fik MVP-prisen i LCS.EU for hans præstationer i sommersplittet.

Sammen med svenske Martin ’Rekkles’ Larsson har de domineret bottomlanet i den europæiske scene henover sensommeren, og været en af faktorerne bag Fnatics dominerende preformance i LCS.EU i sommersplittet.

Samtidig er Yellowstar også in-game leader, hvilket bare yderligere understreger hans store og afgørende rolle for Fnatic, der stort set ingen svagheder har vist henover sommeren.

Predictions

Gruppe B er blevet kaldt ’Group of Death’ for en grund.

Tre af gruppens fire hold var før gruppelodtrækningerne outsidere til at vinde Worlds, sammen med de koreanske giganter. Gruppens sidsteplads ligner på forhånd Cloud9, men man skal samtidig også passe på med at melde dem ud for hurtigt.

Miraklernes tid er ikke ovre og det var en fantastiske præstation overhovedet at komme med til Worlds. De kom med en god slutspurt akkurat med i playoff om den sidste plads til worlds, hvor de dog skulle ud i 3 BO5s, hvor et nederlag ville sende dem ud i kulden.

De præsterede dog to reverse-sweepings (0-2 > 3-2) for til sidst at slå et grædende Team Liquid ud 3-1 og dermed kvalificere sig til Worlds.

Samtidig er det et hold der tidligere har vist at de kan bide fra sig til Worlds, hvor de blandt andet nåede kvartfinalerne ved sidste Worlds, hvor et rigtig stærkt Samsung Galaxy Blue blev endestationen.

Jeg har derudover ikke særlig stor tiltro til Invictus Gaming, hvor jeg ser deres to koreanere som de eneste trusler for de andre hold. Kan man præstere at holde dem nede, så er man allerede godt på vej til at vinde over dem.

Jeg tror dog, det bliver nogle meget tætte kampe, men jeg vover alligevel pelsen og kommer med følgende placerings-predictions:

Placeringer:

1. Fnatic

2. Cloud9

3. Invictus Gaming

4. ahq e-Sports Club

Odds

Danske Spil tilbyder allerede på nuværende tidspunkt væddemål på alle kampene for første uge.

Det betyder samtidig, at de tilbyder i alt 6 væddemål på gruppe A.

Kamp 1 | 16:30 | Torsdag, 1. oktober
Fnatic vs. Invictus | 1 | 1,75 | 8/10 Units

Kamp 2 | 17:30 | Torsdag, 1. oktober
Ahq vs. C9 | 2 | 2,65 | 6/10 Units

Kamp 3 | 18:00 | Lørdag, 3. oktober
Invictus vs. C9 | 2 | 3,25 | 3/10 Units

Kamp 4 | 19:00 | Lørdag, 3. oktober
Fnatic vs. Ahq | 1 | 1,55 | 10/10 Units

Kamp 5 | 16:00 | Søndag, 4. oktober
Invictus vs. Ahq | 1 | 1,60 | 8/10 Units

Kamp 6 | 17:00 | Søndag, 4. oktober
Fnatic vs. C9 | 1 | 1,22 | 7/10 Units

Vinder gruppen | Torsdag, 1. oktober
Fnatic | 2,10 | 20/10 Units

Totale units ude: 62
Total mulig gevinst: 56,4 units

Læs anden del af optakten med LOL VM odds her!