FC København - Randers spilforslag: Jyderne kommer på svær opgave i Parken

3. august 2023

FC København - Randers FC: Driller Hestene igen Løverne i Parken?

FC København spiller tredje lørdagskamp i træk, når de lørdag d. 5. august tager mod Hestene fra Randers FC i Parken.

FCK er kommet perfekt fra land i den nye sæson. To Superliga-sejre over Lyngby og Vejle har givet maksimum point, og derudover er FCK også sikkert videre i Champions League-kvalifikationen hvor Sparta Prag venter i næste uge.

For Randers FC har det været en sæsonstart på det jævne med to uafgjorte. Hestene er altså stadig ubesejrede, men også uden sejre. 

FC København - Randers FC

Kampstart:
Lørdag d. 5. august kl. 16:00
TV / Stream
6'eren / Discovery+
Dommer:
Jonas Hansen
Karantæne:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.35 5.40 9.10
Spil hos LeoVegas*

 

FC København

Fire kampe, fire sejre. Det er facit for FCK i sæsonen 2023/24 indtil nu. Man kan argumentere for, at det måske ikke har været champagnebold FCK har leveret i Superligaen indtil nu, hvor det har været spinkle sejre over Lyngby og Vejle - ikke uden risiko for pointtab. Men seks point er seks point, og det faktum at pointene er kommet på udebane, mens der har været Champions League-kvalifikation på siden gør arbejdet mere end godkendt.

Nu venter så første hjemmekamp i Superligaen, og her kommer Hestene på besøg. Det er kun få dage siden FCK sejrede med 6-3 her i Parken over Breidablik, og dermed spillede sig videre til Q3 i CL-kvalifikationen, men det var bestemt ikke en tilfreds Neestrup som reflekterede over kampen efter slutfløjtet mod islændingene. 

FCK kom nemlig bagud i opgøret og fik først prikket den ind til 1-1 efter en halv times tid. 

"Vi må naturligvis forholde os til de første 20-25 minutter af kampen, som er det hidtil dårligste jeg har set i min tid som FCK-træner, og det tager vi meget alvorligt, selv om vi fik vendt det inden pausen", sagde Neestrup til klubbens hjemmeside og fortsatte:

"Så dybt må vi ikke synke i niveau, og det var både individuelle tekniske fejl og strukturelle fejl i holdet. Og allerede inden de kom foran havde vi jo fået et par islandske advarsler, når de udfordrede os. Vi er nødt til at have mere sikkerhed og stabilitet ind i holdet, for det er ikke nok, at vores afslutningsspil igen fungerede godt med mange gode angreb og flotte mål."

Neestrup kunne blandt andet glæde sig over et hattrick fra unge Oskarsson. Derudover kan han også glæde sig over, at FCK forleden præsenterede en ny nr. 10 i klubben, nemlig MOhamed Elyounoussi Med 52 A-landskampe og ni mål for Norge samt en fortid i klubber som Sarpsborg, Molde, FC Basel, Southampton og Celtic har nordmanden bestemt et spændende CV, og det ligner noget af en profil FCK har hentet ind. Spørgsmålet er, om han får sin Superliga-debut her mod Randers FC:

 

Randers FC

Sidst Randers var her, var da FCK fejrede guldet i sidste spillerunde. Her kunne og burde Randers have vundet kampen, men den endte 1-1. Det var i øvrigt første uafgjorte Superligakamp mellem FCK og Randers siden september 2016. FCK har selvfølgelig normalt haft et godt tag på Hestene, både ude og hjemme, men det hører med til historien, at Randers kun har tabt to af de sidste fem kampe her i Parken mod FCK.

Hestene er da også stadig ubesejret i denne sæson, hvor det er blevet 2-2 i Odense og hjemme mod Hvidovre. Det var selvfølgelig skuffende at det ikke blev til alle tre point mod oprykkerne fra den københavnske vestegn i sidste runde, da Hestene undervejs var foran med 2-0 - spilafbrydelse pga. vejret eller ej. Men ser man på statistikken i opgøret mod Hvidovre, var det uden tvivl Randers som var bedst over de 90 minutter plus det løse.

Nu skal det vise sig, om Randers igen kan bide fra sig i Parken. De har gjort det før og har altså fået 7 ud af 9 mulige point mod FCK i Parken i deres tre seneste besøg.

 

FCK vs Randers spilforslag

FCK er storfavoritter her mod Randers, men det har altså ikke været super overbevisende fra FCK i sæsonens to første Superliga-kampe. Her kunne man nemt have tabt point i både Lyngby og Vejle.

Samtidig kommer Randers til Parken som ubesejrede, og selv om Hestene heller ikke just har strålet, er der ingen grund til at tro, at de ikke kan matche FCK bare nogenlunde. Vi synes oddset på FCK er alt, alt for lavt. Randers har ikke tabt her de sidste tre gange de har været på besøg, og faktisk har de vundet to ud af de tre.

Godt nok er der sket udskiftninger i begge trupper i den periode, men Randers plejer ikke just at være chanceløse i Parken, og med det niveau FCK har vist indtil videre - samt med den voldsomt vigtige Sparta Prag kamp i København allerede på tirsdag - tror vi der er basis for en lille overraskelse i Parken.

Vi skyder på at kampen ender uafgjort. Vi spiller derfor X'et til odds 5.40 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*