Randers FC - Lyngby odds: Kronjyderne jagter tre på stribe

30. marts 2024

Randers FC - Lyngby spilforslag: Hvem sætter sig på 7. pladsen?

Randers FC og Lyngby spiller den første kamp i kvalifikationsspillet i Superligaen 2023/24, når de søndag d. 31. marts tørner sammen i det kronjyske.

Både Hestene fra Randers og Vikingerne fra Lyngby har chancen for at sætte sig på 1. pladsen i kvalifikationsspillet - eller 7. pladsen i Superligaen, om man vil. Alt det kræver er en sejr her, og så er man på toppen med 26 point - i hvert fald indtil OB og Viborg skal i aktion mod hhv. Vejle og Hvidovre.

Får det de to hold til at blæse til angreb? Det har været ekstremt målfattigt de sidste tre gange mellem de to hold i Superligaen, hvor hjemmeholdet har vundet 1-0 hver gang. To sejre til Randers, en til Lyngby. Bliver det igen en målfattig affære?

Optakt
Randers FC - Lyngby

Kampstart:
Søndag d. 31. marts kl 14:00
TV:
Canal 9
Dommer:
Jørgen Daugbjerg
Karantæne:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.95 3.55 4.15
Spil hos LeoVegas*

 

Randers FC

Randers startede foråret fint med sejre i Hvidovre og hjemme mod Lyngby - uden dog at imponere voldsomt rent spillemæssigt. Spillet er siden blevet bedre, men resultaterne til gengæld dårligere. Kun ét point i de sidste tre kampe er det blevet til, hvor man har tabt 0-3 i Viborg, 0-1 hjemme mod FCM og senest fået 1-1 i Farum, hvor man fik udlignet til allersidst på et straffe ved Simen Nordli. 

Det er altså kun blevet til et mål i de sidste tre kampe, og sidst man vandt var netop her mod Lyngby der på daværende tidspunkt ikke var supergodt kørende. På papiret ser det måske ikke så godt ud.

Men Randers gør faktisk mange ting rigtigt og spiller fin fodbold - der mangler blot lige den sidste kvalitet i de offensive aktioner. Hvis Rasmus Bertelsen og Co. kan få tilføjet lidt ekstra kvalitet i de afgørende aktioner, bliver Randers i vores optik en af de største favoritter til en 7. plads i Superligaen - og dermed en potentiel kvalifikation til Europa via playoff.

Pilen kan dog tippe begge veje for Randers, og der er ingen tvivl om, at et nederlag her kan ryste det kronjyske mandskab, som kun har fire point ned til stregen.

 

Lyngby

Efter tre nederlag i træk i forårets start kom David Nielsen til som ny cheftræner i et comeback til Lyngby. I en vaskeægte ilddåb tabte David Nielsen med 0-4 i Parken til FCK i første kamp, men man fornemmede der var tegning til noget bedre for Lyngby i flere momenter i kampen. Helt håbløst var det ikke, selv om tallene på måltavlen ikke så pæne ud set med Lyngby-briller.

Men den rigtige test skulle stå for David Nielsen og Lyngby i den efterfølgende hjemmekamp mod Viborg, og her bestod Mr. Let's Fucking Go og Co. prøven. Andreas Bjelland bragte Lyngby foran kort før pausen, og inden pausefløjtet blev Viborgs Ibrahim Said ovenikøbet udvist, hvilket ikke gjorde det sværere for Lyngby at køre sejren hjem i de sidste 45 minutter. Her udbyggede Andri Gudjohnsen føringen til 2-0 fem minutter efter pausen, og så kørte Lyngby eller stille og roligt den fortjente sejr i hus.

Noget nær en perfekt kamp for David Nielsen op til landskampspausen, og spændende bliver det at se, hvilket udtryk - og taktik - Lyngby kommer ud med her. Der er blevet spillet 3-5-2/5-3-2 indtil videre, men David Nielsen har som oftest sværget til en 4-3-3 formation i sit trænervirke, og spørgsmålet er om landskampspausen er blevet brugt på at implementere et formationsskifte. Det må tiden vise søndag eftermiddag.

Lyngby er muligvis uden Andreas Bjelland, som måtte udgå skadet i kampen mod Viborg efter en svinestreg af Anosike Ementa, som kom alt for sent ind i en tackling. Kort efter måtte Bjelland forlade banen humpende.

 

Odds: Randers FC vs Lyngby spilforslag

Statistisk set har Randers et godt tag på Lyngby hjemme på Cepheus Park, for i de 11 kampe mellem klubberne har Randers vundet syv og kun tabt én. Den eneste Lyngby-sejr kom i Corona-tiderne for tomme tribuner tilbage i 2021, og hverken før eller siden har Randers altså tabt på eget græs til Lyngby. Derudover har Randers holdt et clean sheet i 10 ud af i alt 22 Superliga-kampe mod Lyngby gennem tiderne.

Statistikken taler altså til fordel for Randers, når kampen skal spilles her i Kronjylland, og det gør de seneste præstationer egentlig også. Men vi har reelt kun set David Nielsens Lyngby i én kamp, hvor de ikke var tæt på prisgivet på forhånd som mod FCK, og den vandt Lyngby trods alt med 2-0 over Viborg. Så måske er der bedre tider i vente for Lyngby, som helt sikkert har fået ny selvtillid der er kommet dem til gode til træning her i landskampspausen.

Vi tror Lyngby kommer til at byde Randers rigtig fint op til dans her i et fysisk, jævnbyrdigt og chancefattigt opgør. Vi forventer to hold som står solidt i defensiven, og på en måske ikke optimal bane i Randers, kan det sagtens blive en chance- og målfattig kamp som i de sidste tre indbyrdes opgør, hvor hjemmeholdet har vundet med 1-0 hver gang. To sejre til Randers, én til Lyngby.

Vi byder ind på 1-1 som kampens resultat og spiller uafgjort til odds 3.55 hos LeoVegas..

Spil hos LeoVegas*