Real Madrid - Atletico Madrid odds: Spilforslag til Madrid derbyet i La Liga

30. januar 2020

Real Madrid - Atletico Madrid: Spilforslag til Madrid-derbyet i La Liga

Lørdag d. 1. februar byder på en lækkerbisken i La Liga, når der er Madrid-derby mellem Real Madrid og Atletico Madrid allerede kl. 16:00 på Santiago Bernabeu. Her skal Real Madrid forsøge at konsolidere førstepladsen i La Liga, som de i sidste weekend spillede sig op på med en 0-1 sejr i Valladolid, mens Barcelona tabte i Valencia. Spørgsmålet er, om de nu kan bringe sig seks point foran Barca med en sejr over Atletico, som kun fik 0-0 i sidste weekends hjemmekamp mod bundholdet Leganes. Henter Real Madrid igen tre point her, er presset unægteligt på Barcelona inden deres kamp søndag hjemme mod midterholdet Levante. Men Real Madrid har ikke slået Atletico på hjemmebane i La Liga siden 2012. Læs mere om den statistik i optakten forneden.

Ser vi på odds på Real Madrid vs Atletico Madrid netop nu hos Youbet, er der odds 1.83 på Real Madrid, 3.60 på uafgjort og odds 4.60 på Atletico Madrid. Det er altså ikke overraskende Los Blancos som er favoritter i hjemmekampen mod lokalrivalerne Los Rojiblancos. Slaget om Madrid, og kampen om de tre vigtige point i toppen af La Liga, kan ses på dansk TV hos TV2 Sport X, men kan også ses med La Liga livestream på nettet hos bookmakeren bet365.

Spil hos Youbet*

Real Madrid vs Atletico Madrid optakt

Real Madrid kan spille sig seks point fri i toppen af La Liga, og lægge pres på Barcelona inden deres kamp søndag, hvis det bliver til tre point mod Atletico Madrid. Gæsterne fra Wanda Metropolitano er dog også på jagt efter point her, for de er nemlig blevet skubbet ud af Top 4 og Champions League-kvalifikationen af Sevilla og Getafe på tredje- og fjerdepladsen. Der er lagt i kakkelovnen til et brag af et Madrid-derby, for der er også revanche på spil for gæsterne ovenpå nederlaget i finalen af den spanske Super Cup tidligere i januar. Her sejrede Real Madrid med 4-1 i straffekonkurrence efter 0-0 i de 120 minutters finalekamp.

0-0 blev også resultatet da Real Madrid og Atletico mødtes tidligere på sæsonen på Wanda Metropolitano d. 28. september, hvor der i øvrigt kun var fire skud på mål i hele kampen fra begge mandskaber tilsammen. 0-0 blev ydermere også resultatet, da Atletico Madrid sidst gæstede Santiago Bernabue i La Liga - næsten præcist et år tidligere - d. 29. september 2018. Af de seks seneste Madrid-derbies i La Liga er hele fem endt uafgjort. Den sjette kamp i den stime blev vundet af Real Madrid på udebane med 1-3 i februar 2019. Det blev i øvrigt den daværende Real Madrid-træner Santiago Solaris eneste Madrid-derby som træner for Los Blancos.

Atletico er nu uden sejre i de seneste syv La Liga-kampe mod Real Madrid (V0-U5-T2), og sidst de vandt over ærkerivalerne var netop her på Bernabeu d. 27. februar 2016 med 0-1 på et mål af Antoine Griezmann. Real Madrid har til gengæld ikke formået at slå Atletico i de sidste seks hjemmekampe i La Liga, og har altså ikke vundet et Madrid-derby på hjemmebane siden en 2-0 sejr d. 1. december 2012. Cristiano Ronaldo og Mesut Özil scorede de to mål for Real, hvilket vidner om, at det er ved at være et par dage siden. Det er i øvrigt deres længste stime uden sejre mod en bestemt modstander i La Ligas historie.

I alt er der blevet spillet 275 kampe mellem Real Madrid og Atletico Madrid på tværs af alle turneringer. Real har vundet 139, Atletico 69 og 67 er endt uafgjort (kampe afgjort i straffesparkskonkurrence klassificeres her som uafgjorte).

Spilforslag: Real Madrid besejrer kriseramte Atletico

Real Madrid har ganske vist ikke slået Atletico Madrid på hjemmebane i La Liga i siden slutningen af 2012, og de seneste opgør mellem klubberne er endt målløse. Men forudsætningerne for en Real Madrid-sejr synes at være på plads denne gang. Real Madrid er i forrygende form og er nu ubesejret i de seneste 20 kampe i træk på tværs af alle turneringer. I går, onsdag d. 29. januar, sejrede Real med 0-4 ude mod Zaragoza i Copa del Rey, og de har også vundet deres tre seneste kampe i La Liga. 

Atletico Madrid har derimod været i krise siden de tabte finalen til Real Madrid i den spanske Super Cup i straffekonkurrence tidligere på måneden. Først tabte Atletico efterfølgende med 2-0 ude mod Eibar, og endnu værre gik det i 1/16-finalerne af Copa del Rey, hvor Atletico røg ud til upåagtede Leonesa fra den tredjebedste række i Spanien. Her bragte Atletico, med flere store navne som Vitolo, Angel Correa og Joao Felix i startelleveren, sig planmæssigt foran med 0-1, men underdogs'ne fik kæmpet sig tilbage på 1-1 og afgjorde efterfølgende kampen i forlænget spilletid med endnu en scoring til 2-1. En sensation af dimensioner som må have givet Diego Simeone dybe panderynker.

Bekymringerne blev ikke mindre i sidste spillerunde i La Liga, hvor Atletico i søndags blev holdt på 0-0 hjemme mod bundholdet Leganes. Alt i alt går det altså ikke just prangende for Diego Simeones mandskab, som ikke kunne have fået en værre optakt til Madrid-derbyet i weekenden.

Vi spiller Real Madrid-sejr til odds 1.83 hos Youbet, som vores spilforslag til Real Madrid vs Atletico Madrid i 22. spillerunde af La Liga 2019/20.

Spil hos Youbet*