Annonce:
Atalanta - Real Madrid

23. februar 2021

Atalanta - Real Madrid: Skadesplagede Real på svær opgave i Bergamo

Atalanta - Real Madrid
Kampstart:
Onsdag d. 24. februar kl 21:00
TV:
3+
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
2.30 3.70 2.90

Spil hos Oddset*

 

Atalanta vs Real Madrid optakt

Atalanta og Real Madrid har aldrig før mødt hinanden i en europæisk turnering. Atalanta har også kun én gang før stået over for spansk modstand i europæiske knockout-kampe. Det var i sidste sæsons Champions League, hvor Atalanta vandt over Valencia med 8-4 samlet efter en 4-1 sejr hjemme og 4-3 sejr ude. De to kampe mod Valencia er Atalantas eneste mod spanske modstandere i Europa nogensinde.

Hæderkronede Real Madrid har selvfølgelig stået overfor italiensk modstand mange gange gennem tiderne. Den spanske storklub har også en god historik mod italienske hold, og de har vundet de sidste 10 ud af 11 kampe mod italienske modstandere (V10-U0-T1). Den eneste undtagelse her var, da Real Madrid tabte hjemme til Juventus med 1-3 i returkampen i Champions League-kvartfinaler i april 2018. Det betød dog ikke noget, for Real Madrid havde vundet den første kamp i Torino med 3-0 og gik derfor alligevel videre til semifinalerne.

Zinedine Zidane har også en god historik som Real Madrid-træner mod italienske hold. Alle tre gange franskmanden har mødt italienske hold som Real Madridt-træner, er Los Blancos gået videre. Det var mod Juventus, Napoli og AS Roma fra 2015-2018. Med de tre samlede sejre fik Zidane også gjort bugt med en skidt Real Madrid-stime mod italienske hold, for Real var blevet slået ud otte gange i træk af italienske mandskaber forud for Zidanes tre samlede sejre.

Atalanta

Atalanta tabte for nyligt hjemme til Lazio med 1-3, men det var også deres første og eneste nederlag siden d. 28. november 2020, hvor de tabte 0-2 hjemme til Verona kun få dage før FC Midtjylland kom på besøg og spillede 1-1 i Bergamo. Atalanta har altså hentet et hav af sejre og uafgjorte resultater gennem december, januar og februar, men er alligevel kun på femtepladsen i Serie A.

Det er dog med pil op for Atalanta i øjeblikket, for de har spillet sig videre til Coppa Italia finalen efter samlet sejr over Napoli i semi'erne, og de slog igen Napoli i weekenden med 4-2 hjemme. Her blev alle seks mål i opgøret i øvrigt scoret i en vanvittigt underholdende 2. halvleg. Danske Joakim Mähle spillede stort set hele kampen for Atalanta på højrekanten, hvor han blev afløst efter 89 minutters spil. Vi kan formentlig også se frem til at se Mähle fra start her mod Real Madrid, for han har fået masser af spilletid for Atalanta, undtagen i to kampe mod Torino i Serie A og Napoli i Coppa Italia, hvor han var skadet.

Generelt ser Atalanta ud til at kunne stille i tæt på stærkeste opstilling. Den eneste mand på skadeslisten lige nu er hollænderen Hans Hateboer. Ellers er der p.t. ingen meldinger om skader. Hans Hateboer er dog også normalt en vigtig mand for Bergamo-klubben, for han og Alejandro Gomez er de eneste to spillere, som har deltaget i samtlige af Atalantas hidtil 15 Champions League-kampe. Gomez skiftede i øvrigt til Sevilla i det seneste transfervindue.

Atalanta nåede i sidste sæson Champions League-kvartfinalerne, hvor de røg ud til PSG. Dengang blev der ikke spillet dobbelt-opgør, og PSG vandt med 2-1 på neutral grund i Lissabon. Atalanta var dog foran indtil det 90. minut, hvorefter PSG gjorde det onde ved italienerne med to scoringer i de døende minutter. Atalantas bedste resultat i Europa gennem tiderne er derfor stadig at nå til semifinalerne i Pokalvindernes Europa Cup tilbage i 1987/88. Dengang røg de ud til de senere vindere fra Mechelen, som slog de forsvarende mestre fra Ajax i finalen.

Spørgsmålet er nu om Atalanta kan spille sig videre fra dette dobbeltopgør mod Real Madrid. I hvert fald er italienerne favoritter til at vinde det første opgør på hjemmebane hos bookmakerne. Men Atalanta har faktisk ikke vundet en eneste af deres tre hjemmekampe i Champions League i denne sæson: 2-2 mod Ajax, 0-5 mod Liverpool og 1-1 mod FC Midtjylland.

Real Madrid

At Atalanta er favoritter her mod Real Madrid er selvfølgelig et resultat af, at spanierne i denne sæson ikke helt har ramt det niveau Real Madrid ellers altid har været kendt for. Samtidigt kommer Real Madrid ind til kampen med en lang række skader.

Da Real Madrid i weekenden slog Valladolid med 1-0 ude, var det bl.a. uden Benzema på holdet. I alt måtte Zidane undvære otte spillere, herunder også Sergio Ramos, Dani Carvajal, Marcelo og Eden Hazard. Benzema kommer formentlig også til at misse opgøret her mod Atalanta, og det gør flere af de andre skadede spillere også. Zinedine Zidane er dog optimist ift. at få nogle af de skadede spillere klar.

"Situationen er, som den er. Vi har mange spillere ude, men håber på snart at få nogen tilbage. Jeg ved ikke, om de er tilbage i næste uge, men vi skal nok få nogle spillere tilbage. Vi må spille med dem, som vi har til rådighed, og alle gør det godt. Vi var været stabile med resultaterne og har ikke lukket mål ind de sidste tre kampe, hvilket er vigtigt. Hele holdet forsvarer godt, og vi ved, vi kan skabe chancer, når vi har bolden", sagde Zidane til klubbens hjemmeside.

Sidder man derude, og overvejer et spil på Real Madrid-sejr, er det derfor nok en god idé lige at tjekke startopstillingen en time før kick off.

Real Madrid kan dog glæde sig over, at være ubesejret i otte udekampe i La Liga i træk. De har også vundet deres fire seneste kampe med samlet 8-1. Det er dog ikke gået super overbevisende til på udebane, hvor de f.eks. slog Huesca med 2-1 på et sent vindermål for nogle uger tilbage. Ikke desto mindre har de fire sejre i træk givet fornyet tro på tingene, og Real Madrid er faktisk kun tre point efter Atletico Madrid i toppen af La Liga. Dog har Los Blancos også spillet en kamp flere end lokalrivalerne.

Lidt fun facts om Real Madrid før kampen: Dette bliver i øvrigt Real Madrids kamp nr. 100 i Champions Leagues knockout-fase. De er den første klub til at nå denne milepæl, hvilket ikke er så underligt, da de også er klubben med flest Champions League/Mesterholdens Europa Cup-trofæer. Nemlig 13 i alt. Samtidig er Real Madrid med 599 indkasserede mål i Europa kun ét mål fra at blive den første klub til at lukke 600 mål ind i de europæiske turneringer gennem tiderne. 

Spilforslag til Atalanta - Real Madrid odds

Real Madrid har, trods deres mange skader, fået sejre i land i de sidste fire kampe, og har ydermere holdt tre clean sheets. Men de får nok problemer med at holde målet rent her mod Atalanta, som kun sjældent forlader grønsværen uden at score. Bookmakerne tror da også på en målrig kamp, hvor begge hold formentlig finder vejen til netmaskerne. Der er således kun odds 1.58 på Over 2,5 mål.

Vi tror også kampen bliver målrig. Samtidigt tror vi mest på hjemmeholdet, grundet Real Madrids mange skader, og at Atalanta har været rigtigt godt kørende i de seneste uger og måneder. Real Madrids chancer for en sejr blev heller ikke bedre af at Benzema nu også er skadet. Mariano, Vinicius Junior og Marco Asensio forventes at skulle danne Real Madrid-angreb i denne kamp, men trioen har kun scoret seks mål i (tilsammen) 68 kampe i denne sæson.

Vi prøver med en kombination af en hjemmesejr og en målrig kamp: Atalanta + Over 2,5 mål til odds 3.15 hos Oddset. Gæt på resultatet: 3-1 til Atalanta.

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: