Superliga 2019/20: Optakt med odds og transfers før sæsonen

Superliga 2019/20: Optakt med odds og transfers før sæsonen

Se odds på Superligaen 2019/20, som bliver en anderledes sæson med hele tre nedrykkere. Få overblik over Superligaen i denne optakt til sæsonen, som starter d. 12. juli 2019.

Den danske Superliga i fodbold har været genstand for hyppige strukturændringer siden starten i 1991, og således bliver Superligaen i 2019/20 også den sidste sæson inden der igen foretages ændringer til ligaens struktur. Superligaen skal reduceres fra 14 til 12  hold, og det betyder at tre hold i år med sikkerhed rykker ud af den bedste danske fodboldrække.

I denne optakt til Superligaen 2019/20 kan du se odds på Superliga-vinderne og nedrykkere før sæsonstart, og disse opdateres jævnligt sæsonen igennem her på siden. Før sæsonstart er FCK storfavoritter til at genvinde mesterskabet i Danmark, men FCM og Brøndby byder også ind i kampen om DM-guldet.

Superliga Odds: Hvem vinder Superligaen i år?

FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF er de tre største favoritter til at vinde Superligaen 2019/20, når vi ser på Superliga vinder-odds hos bookmakeren bet365. Her er der også odds på hvilke hold der slutter i Top 3, Top 6 og hvem der rykker ned fra Superligaen i år.

Se odds på Superliga vinderne, som de ser ud netop nu hos bet365:

Superliga 2019/20
Odds hos bet365
Hold Vinder Odds Top 3 Odds
FC København 1.41 1.05
FC Midtjylland 4.00 1.20
Brøndby IF 7.00 2.00
OB 51.00 4.50
AGF 67.00 5.00
AaB 67.00 6.00
SønderjyskE 201.00 11.00
Esbjerg fB 251.00 13.00
Randers FC 251.00 11.00
FC Nordsjælland 301.00 13.00
AC Horsens 501.00 41.00
Silkeborg IF 801.00 51.00
Hobro IK 1501.00 81.00
Lyngby BK 1501.00 81.00

 

Superliga oddsene er genstand for ændringer, og vi anbefaler et besøg hos bet365 for at se alle opdaterede odds på Superliga-markederne hos bookmakeren.

Læs mere om odds på Superliga sæsonen 2019/20 her, hvor der kan spilles på nedrykkere, point, gule kort, mål og head-to-head markeder m.m.

Spil hos bet365.dk >>

* Odds kan ændre sig | +18 | Spil Ansvarligt

 

Optakt: Superliga sæsonen 2019/20

Der har været gang i svingdøren hos Superliga-klubberne i optakten til Superliga sæsonen 2019/20, og sommerens transfervindue i Superligaen har budt på den ene rekordhandel efter den anden i klubberne. Navnligt FC København og FC Midtjylland har lavet nogle opsigtsvækkende transfers, men generelt har der været stor aktivitet på transfermarkedet i klubberne, og det skal blive spændende at se, hvilke klubber der får mest ud af spillertruppen i den kommende sæson.

Herunder kan du se alle sommerens transfers ind- og ud af klubberne i Superligaen. Transfervinduet er ikke lukket i skrivende stund, og artiklen opdateres løbende med de seneste transfers i Superliga-klubberne.

AaB

Ind Ud
Andreas Hansen (HB Køge) Marco Ramkilde (Kontraktudløb)
Patrick Olsen (FC Helsingør) Michael Lansing (AC Horsens)
Lucas Andersen (Grasshoppers) Bardhec Bytyqi (Jammerbugt FC)

 

AaB har fået tilknyttet lejesvenden Lucas Andersen permanent til truppen pr. 1. juli 2019, og derudover hentet målmand Andreas Hansen i HB Køge samt midtbanespilleren Patrick Olsen hos FC Helsingør. AaB sagde i sidste sæson farvel og tak til den gamle trio Rasmus Würtz, Kasper Risgård og Kasper Pedersen, og har p.t. en gennemsnitsalder på kun 23,8 år i truppen.

AaBs største profiler i denne sæson er navne som Lucas Andersen, Tom van Weert, Kasper Kusk, Jores Okore og keeper Jacob Rinne.

AC Horsens

Ind Ud
Michael Lansing (AaB) Mathias Nielsen (Randers)
Jonas Thorsen (Braunschweig) Tobias Arndal (Arendal)
Kevin Ray Mendoza
Frederik Mortensen (Skive)

 

I Horsens havde keeper Matej Delac en svær sæson sidste år, og Bo Henriksen har fået tilknyttet en ny keeper i amerikanske Michael Lansing fra AaB. Hvem der vinder kampen om pladsen mellem stængerne i Horsens bliver spændende at følge.

Herudover har Horsens hentet en gammel kending hjem igen i form af den 29-årige midtbanespiller Jonas Thorsen, som tidligere har gjort det godt for Den Gule Fare i Superligaen.

AGF

Ind Ud
Nicolai Poulsen (Randers FC) Magnus Kaastrup (Dortmund, leje)
Jon Dagur Thorsteinsson (Fulham) André Riel (Lyngby)
Zach Duncan (Brisbane Roar) Jens Stage (FCK)
Alex Gersbach (NAC Breda) Adama Guira (R&F Soccer)
Nicklas Helenius (OB) Kamil Grabara (Liverpool)

 

AGF lavede denne sommer et rekordsalg, da man solgte anfører og publikumsfavorit Jens Stage til FC København. Han vil blive savnet i Aarhus i denne sæson, og det samme vil den polske Liverpool-målmand Kamil Grabara, hvis lejekontrakt med klubben er udløbet. Samtidigt har man sagt farvel til André Riel, der aldrig slog til i klubben, samt midtbaneslideren Adama Guira.

Til gengæld har AGF oprustet på flere fronter med bl.a. midtbanespillerne Nicolai Poulsen fra Randers og Jon Dagur Thorsteinsson som klubben har hentet i Fulham, men som senest var udlejet til Vendsyssel. Herudover har De Hvide hentet to unge australiere i form af midtbanespilleren Zach Duncan og venstrebacken Alex Gersbach, samt klubnomaden og angriberen Nicklas Helenius.

Brøndby IF

Ind Ud
Michael Tørnæs (Vendsyssel) Benjamin Bellot (Chemnie Leipzig)
Anis Ben Slimane (AB) Benedikt Röcker
Tobias Børkeeiet (Stabæk) Christian Enemark (Næstved)
Magnus Warming (Nykøbing FC)
Rezan Corlu (Lyngby, leje)

 

Brøndby IF har indtil videre haft et stille transfervindue, hvor den første opsigtsvækkende nyhed kom, da Ebbe Sand blev erstattet som sportsdirektør med Carsten V. Jensen fra FC Nordsjælland. Ikke længe efter kunne Brøndby dog præsentere nyindkøbet Tobias Børkeeiet, som klubben menes at have betalt 10 mio. kr. for. Den 20 årige midtbanespiller kommer til fra Stabæk i Norge, og har skrevet en 5-årig kontrakt med klubben på den københavnske Vestegn.

Esbjerg fB

Ind Ud
Pyry Soiri (Admira Wacker) Carlo Holse (FCK)
Mathias Rosenørn (Thisted) Adnane Tighadouini (Malaga)
Nicklas Røjkjær (Viborg) Brent McGrath (Kolding)
Lasse Mikkelsen (Næstved)
Martin Egelund (Ringkøbing)
Klaus Moesgaard
William Møller

 

Esbjerg overraskede alt og alle med sidste sæsons forrygende præstation som oprykker i Superligaen, hvor klubben sikrede sig bronzemedaljer. Der er ikke foretaget de helt store ændringer i Esbjerg-truppen før denne sæson indtil videre, men lejeaftalerne på Carlo Holse og Tighadouini er dog slut og de to spillere har forladt den jyske vestkyst.

Ind er kommet bl.a. den 24-årige finne Pyry Soiri, som kan spille på begge fløje i angrebet. Han kommer til fra Admira Wacker i Østrig, hvor han i sidste sæson kun fik 12 kampe og scorede to mål. Han har tidligere gjort det godt i finsk fodbold, og er noteret for 16 kampe og 5 mål for A-landsholdet.

FC København

Ind Ud
Sten Grytebust (OB) Aboubakar Keita (Oud-Heverlee)
Karlo Bartolec (FCN) Uros Matic (APOEL Nicosia, leje)
Jens Stage (AGF) Christoffer Monty (FC Helsingør)
Victor Nelsson (FCN) Michael Lüftner (Omonia Nicosia, leje)
Carlo Holse (Esbjerg)
Mads Roerslev (Vendsyssel)

 

FC København har lavet flere bemærkelsesværdige transfers denne sommer. Først snuppede de danske mestre OBs keeper, Sten Grytebust, på en fri transfer, og sidenhen har københavnerne haft gang i checkhæftet i flere omgange. Jens Stage blev hentet ind som en ny hårdt-arbejdende midtbanedynamo, og derudover har FCK været på rov i FC Nordsjælland, hvor både Karlo Bartolec og Victor Nelsson er blevet købt fri fra kontrakterne med Farum-klubben.

FCK står ualmindeligt godt rustet til den kommende Superliga-sæson, og det ligner unægteligt endnu et dansk mesterskab til Løverne i den kommende sæson. Der er dog stadig gang i transfervinduet, og der er vedvarende rygter om flere spillere, som kan forlade FCK-lejren til fordel for det store udland i de kommende uger.

FC Midtjylland

Ind Ud
Paulinho Rilwan Hassan (SønderjyskE)
Sory Kaba Christian Tue Jensen (Brentford, leje)
Sammy Skytte (Stabæk, leje)

 

Ulvene fra FC Midtjylland råder over Superligaens bredeste trup, og har ikke solgt nævneværdige spillere i sommerens transfervindue indtil videre. Rilwan Hassan er skiftet til SønderjyskE, men han fik også kun 547 Superliga-minutter i sidste sæson for FCM.

Ind er kommet den 24-årige brasilianske venstreback Paulinho, som ser ud til at blive en spændende tilføjelse til FCM-truppen. Herudover har FCM sat ny transferrekord i klubben med købet af 24-årige Sory Kaba, der lige nu spiller African Cup of Nations for Guinea. Kaba er købt for ca. 22,5 mio. kr i franske Dijon, og er hentet som erstatning for Paul Onuachu, som FCM arbejder på at få afsat til udlandet, hvis den rigtige pris kommer på bordet.

FC Nordsjælland

Ind Ud
Mads Aaquist (Randers, afsluttet leje) Karlo Bartolec (FCK)
Nigel Bertrams (De Graafschap, afsluttet leje) Jakob Johansson (HB Køge)
Joachim Rothmann (FCN U19) Mads Valentin (Augsburg)
Marcus Gudmann (FCN U19) Victor Nelsson (FCK)

 

FC Nordsjælland har udviklet sig til lidt af en talentfabrik i moderne tider, og før denne sæson er der blevet tyndet ud i bestanden af stor-talenter. Mads Valentic er røget til Augsburg, mens Victor Nelsson er røget til FCK der også har snuppet Karlo Bartolec fra Farum-klubben. Ligeledes er sidste sæsons helt store oplevelse hos FCN, Andreas Skov Olsen, i disse dage i Bologna, hvor han forventes at skrive under på en kontrakt med Serie A-klubben.

Der er kommet mange millioner ind på kontoen, og flere kan følge hvis salget af Andreas Skov Olsen som ventet går igennem i de kommende dage, men indtil videre har FCN kun tilføjet et par nye talenter fra egne rækker, samt spillere som var udlejet i sidste sæson, til truppen.

Hobro IK

Ind Ud
Mads Hvilsom (SønderjyskE) Yaw Amankwah
Brandon Onkony (Toronto FC) Sebastian Grønning
Oliver Thychosen (Viborg FF) Vito Hammershøy-Mistrati (Randers FC)

 

Hjemmepublikummet på DS Arena kan se frem til et gensyn med Mads Hvilsom, som vender tilbage til Hobro i den kommende sæson. Her scorede han i sin tid 28 mål i 70 kampe for klubben, inden han blev solgt til Eintracht Braunschweig i Tyskland. Herudover har Hobro hentet schweiziske Brandon Onkony, men den 21-årige forsvarsspiller har dog kun fået en 1-årig kontrakt, så det tyder ikke på at være en mand man tror benhårdt på i klubben. Derimod glæder man sig i Hobro over tilføjelsen af transferfrie Oliver Thychosen, som man har snuppet i Viborg.

På afgangsfronten er det mest bemærkelsesværige salget af Vito Hammershøy-Mistrati til Randers, men der har også været rygter om at Pål Alexander Kirkevold måske kan være på vej til OB.

Lyngby

Ind Ud
Kasper Enghardt (Randers FC) Jeppe Kjær (FC Helsingør)
Frederik Winther (Lyngby U19) Danni König (Brønshøj)
Patrick Da Silva (FC Roskilde) Maurits Kjærgaard (Salzburg)
Emil Nielsen (FC Roskilde) Daniel Stückler
André Riel (AGF) Kristian Lindberg
Rezan Corlu (Brøndby, leje) Mads Carlson
Nicklas Mouritsen

 

Lyngby er oprykker i Superligaen i denne sæson, og har i den forbindelse sagt farvel til en stribe spillere, som er blevet vejet og fundet for lette til den bedste række. Det gælder bl.a. Jeppe Kjær. Den mest bemærkelsesværdige afgang i Lyngby er dog den purunge Maurits Kjærgaard. Han er blot 16 år, og blev denne sommer solgt til RB Salzburg i en handel, som er Lyngbys største salg i 20 år. En salgspris er dog ikke oplyst.

Ind er kommet Rezan Corlu på leje fra Brøndby, som netop har hentet Corlu hjem til Danmark fra AS Roma i Italien. Kasper Enghardt, som de seneste tre år har spillet i Randers og angriberen André Riel bliver også nye mænd i Lyngby. Riel, der aldrig slog til i AGF, har tidligere i karrieren vist at han kender vejen til netmaskerne.

Herudover har Lyngby hentet Emil Nielsen og Patrick Da Silva i FC Roskilde. Emil Nielsen var vice-topscorer i 1. division sidste år med 20 kasser i 29 kampe, og Patrick Da Silva har tidligere spillet for bl.a. Brøndby og FC Nordsjælland i Superligaen.

OB

Ind Ud
Moses Opondo (Vendsyssel) Rasmus Festersen (Karrierestop)
Teitur Magnusson (FH Hafnarfjordur) Sten Grytebust (FCK)
Sander Svendsen (Hammarby) Gustav Grubbe (RB Leipzig)
Kamil Vacek (Bohemians Prag)
Casper Nielsen (Union Saint-Gilloise)
Nicklas Helenius (AGF)

 

I Odense har man bl.a. hentet Teitur Magnusson i Island, men han er tiltænkt en plads på OBs akademi i første omgang, og man skal derfor ikke forvente at se den 18-årige stopper på 1. holdet lige foreløbigt. Foruden den unge islænding har OB hentet Moses Opondo hos Vendsyssel samt den 21-årige norske angriber Sander Svendsen, som har været på leje i Odd BK i Norge, og først tiltræder i Odense d. 15. juli.

Striwerne har sagt farvel til en række spillere, herunder Helenius der er taget til AGF, Grytebust som er taget til FCK og Rasmus Festersen, som har indstillet sin aktive karriere. Derudover har OB solgt den 16-årige Gustav Grubbe til RB Leipzig, og selvfølgelig den 25-årige midtbanedynamo Casper Nielsen, som er rejst til belgisk fodbold.

Randers FC

Ind Ud
Alhaji Kamara (Vendsyssel) Kasper Enghardt (Lyngby)
Mathias Nielsen (AC Horsens) Mads Aaquist (FCN, leje slut)
Simon Piesinger (Altach) Jonas Bager (Union Saint-Gilloise)
Tosin Kehinde (Feirense, leje) Nicolai Poulsen (AGF)
Vito Hammershøy-Mistrati (Hobro) Mikael Boman (Halmstad)
Tobias Klysner (RFC U19)
Oliver Bundgaard (RFC U19)

 

Der har været gang i svingdøren hos Randers FC denne sommer, hvor adskillige spillere har forladt klubben og endnu flere er kommet til.

Randers mistede deres anfører Nicolai Poulsen til AGF, men har selv været på anfører-rov hos AC Horsens, hvor man har hentet Den Gule Fares anfører Mathias Nielsen. Han bliver en god forstærkning i forsvaret hos Randers FC. Herudover har Randers fået tilført Vito Hammershøy-Mistrati og angriberen Alhaji Kamara til stalden, hvilket ser ud til at blive spændende signings i det østjyske.

Derudover har Randers hentet østrigeren Simon Piesinger, som skal erstatte Nicolai Poulsen på midtbanen for kronjyderne, ligesom man har lejet den tidligere Manchester City- og Manchester United ungdomsspiller Tosin Kehinde hos Feirense i Portugal, hvor det ikke er blevet til megen spilletid for den offensive wing.

Silkeborg IF

Ind Ud
Emil Holten (Nykøbing FC) Stephan Petersen (HB Køge)
Mads Kaalund (Nykøbing FC) Casper Sloth (Motherwell)
Nicolai Vallys (FC Roskilde) Mikkel Vendelbo (Skive)
Peter Friis (Vendsyssel)
Thomas Nørgaard (Karrierestop)

 

Silkeborg IF er tilbage i Superligaen efter en flot sæson i 1. division, og her er der sagt farvel til et par erfarne navne såsom Stephan Petersen og Casper Sloth. Der er ikke hentet de store prominente navne til Silkeborg, hvor den nye cheftræner Kent Nielsen kan glæde sig over tilføjelsen af Emil Holten og Mads Kaalund fra Nykøbing FC, samt Nicolai Vallys fra FC Roskilde.

Blandt profilerne i Silkeborg er den 35-årige anfører Dennis Flinta, og selvfølgelig den 29-årige angriber Ronnie Schwartz. Her på redaktionen er vi ikke blege for at udråbe SIF til en af favoritterne til at rykke ned igen i år.

SønderjyskE

Ind Ud
Rilwan Hassan (FCM) Mads Hvilsom (Hobro)
Justin Plautz (Werder Bremen) Niki Zimling (Karrierestop)
Mads Albæk (Kaiserslautern) Silas Songani
Patrick Banggaard (Darmstadt) Ramon Rodrigues
Isak Olafsson (Keflavik) Victor Smedsrud

 

Glen Riddersholm og SønderjyskE har foretaget en række spændende signings før denne sæson i Superligaen. Først og fremmest får Riddersholm selskab af en af sine yndlingsspillere fra tiden i FCM, Rilwan Hassan, som har en stor stjerne i Riddersholms bog.

Det er dog ikke den eneste tidligere FCM-spiller som Riddersholm har fået til Haderslev. Også den tidligere FCM-anfører, midtbanespilleren Mads Albæk er hentet i Kaiserslautern, og herudover forsvarsspilleren Patrick Banggaard, der ligeledes har en fortid hos FCM, er hentet i Darmstadt, hvor han var fast mand i sidste sæson.

Herudover har SønderjyskE hentet den 20-årige venstreback Justin Plautz hos Werder Bremen, hvor han har gjort sig på klubbens reservehold. Slutteligt har SønderjyskE hentet det islandske forsvarstalent Isak Oladsson i Keflavik, hvor den 18-årige var anfører i klubben. Han tiltræder dog først d. 23. august i Haderslev.

SønderjyskE har ikke skilt sig af med nævneværdige spillere ift. sidste sæsons startopstillinger, og derfor må Sønderjyderne siges at være kommet styrket ud af sommerens transfervindue.

 

Den nye Superliga struktur: Fremtiden med 12 hold

Superliga sæsonen 2019/20 bliver selvfølgelig igen en spændende kamp om det danske mesterskab i fodbold, men nedrykningskampen bliver måske endnu mere spændende at følge, da hele tre hold står til at rykke ud af Superligaen i år. Ligaen skal nemlig skæres ned fra 14 til 12 hold, og det betyder, at de tre dårligst placerede hold efter slutspillet må en tur ned i 1. division. Det koster som bekendt mange penge at forlade Superligaen til fordel for den næstbedste række, og med kun 12 hold i Superligaen i fremtiden, bliver det også sværere at gøre comeback til den bedste række i fremtiden.

Den kommende sæson i 2019/20 bliver altså en overgangssæson, og når Superligaen fra sæsonen 2020/21 igen kun består af 12 hold, betyder det dog ikke, at man går væk fra Slutspils-formatet som vi har lært at kende i de seneste sæsoner. Slutspillet bevares, men starter i stedet efter kun 22 spillerunde i Grundspillet mod 26 spillerunder i denne sæson. Herefter spiller Top 6-holdene et Mesterskabsspil, som vi kender det i dag.

De 6 hold som bliver placeret på 7. - 12. pladsen vil blive samlet i én nedrykningspulje, hvor vinderen af puljen spiller Europa Playoff mod nr. 3, 4 eller 5 fra Mesterskabsspillet. Holdene som ender på 11. og 12. pladsen i Superligaen rykker direkte ned i 1. division.