Annonce:
Superliga 2019/20: Optakt med odds og transfers før sæsonen

Superliga

Få overblik over Superligaen i sæsonen 2020/21 her, hvor du kan se den aktuelle stilling, seneste resultater og kommende kampe i Superligaen. Læs også mere om Superligaens nye struktur, som fra denne sæson igen betyder, at vi kun har 12 hold i den bedste danske række.

FC Midtjylland er forsvarende danske mestre i sæsonen 2020/21, efter de i sidste sæson i sikker stil spillede sig klubbens tredje mesterskab i Superligaens historie.

FCM sluttede hele 14 point foran FCK på andenpladsen, og 18 point foran AGF på tredjepladsen. De danske pokalmestre i denne sæson er SønderjyskE, som besejrede AaB i hvad der må betegnes som en historisk skandaløs pokalfinale.FCM, FCK, AGF og SønderjyskE er derfor de danske deltagere i Champions League og Europa League i denne sæson.

I sidste sæson måtte vi sige farvel til hele tre hold - Esbjerg, Silkeborg og Hobro - og i år kan vi byde traditionsklubben Vejle Boldklub velkommen tilbage i Superligaen.

Den nye Superliga struktur med 12 hold

Superliga sæsonen 2020/21 bliver afviklet med et helt nyt format med kun 12 hold. På den måde er det igen i år en historisk Superliga vi skal overvære. Sidste sæson blev på mange måder også en historisk begivenhed, bl.a. p.g.a. Corona-pandemien, som lagde Superligaen - og alverdens andre fodboldturneringer - ned i månedsvis.

Heldigvis ser det i skrivende stund ud til, at COVID19 ikke kommer til at få betydning for afviklingen af den nye Superliga sæson. Til gengæld er der stadig restriktioner til kampene ift. antallet af tilskuere på tribunerne og deslige, men som det ser ud nu, får vi i det mindste tilskuere i Superliga-kampene i denne sæson.

Superligaen anno 2020/21 er igen barberet ned til kun 12 hold i den bedste danske række. Sådan var det i mange år frem til 2015/16 sæsonen, hvorefter Superligaen overgik til 14 hold med indførelsen af et slutspil opdelt i Mesterskabsspil og Nedrykningsspil. Fra den kommende sæson vil Superligaen igen kun indeholde 12 hold, hvoraf der skal findes to nedrykkere. I modsætning til de sidste fire sæsoner vil slutspillet dog kun bestå af en Mesterskabsspil-gruppe og én Nedrykningsspil-gruppe.

Læs mere om Superligaens nye struktur her

Annonce:
Annonce: