Ansvarligt Spil
At spille på odds kan og skal være sjovt, og det er det ikke, hvis man udvikler et spilproblem. Læs denne artikel om ansvarligt spil om penge på nettet.
Aldrig har der været mere fokus på ludomani i Danmark end der er netop nu. Spillereklamerne fylder meget i medie-billedet herhjemme, og stadigt flere må bede om professionel hjælp til at håndtere problemer med spil om penge.
Spilproblemer kommer i forskellige sværhedsgrader, og man er ikke nødvendigvis ludoman, fordi man har problemer med spil. Iflg. Dansk Center for Ludomani har flere end 125.000 voksne danskere problemer med spil, mens "kun" 10.000 af dem falder i kategorien "ludomaner".
Læs statistik for spilafhængighed i Danmark hos Ludomani.dk
Kan du svare "ja" til spørgsmål som...
- Har du stiftet gæld for at kunne spille odds?
- Har du svært ved at falde i søvn, når du har tabt på en kupon?
- Påvirker både tabte og vundne kuponer dit humør i væsentlig grad?
- Har familie og/eller venner råbt vagt i gevær ang. dit spil?
... så bør du overveje om spil om penge generelt fylder for meget i din tilværelse.
Er du i tvivl om du spiller for meget, eller har du brug for hjælp til at blive dit spilproblem kvit, anbefaler vi at du besøger Dansk Center for Ludomani, som behandler alle sager 100% anonymt og med største professionalisme.
Lad ikke spil styre dit liv - tag kontrollen tilbage over dig selv, din økonomi og dit liv, hvis du føler du har mistet den.
Center for Ludomani behandler i gennemsnit 700 personer for spilafhængighed om året, og heraf vender de fleste tilbage til en normal hverdag - uden spil.
Ansvarligt Spil er sjovest i længden
På Oddsforum.dk deler vi spilforslag og informerer om odds på sjove begivenheder indenfor sport og underholdning, og på den måde er vi selvfølgelig med til at opfordre til at spille mere.
Vi opfordrer dog først og fremmest til ansvarsfuldt spil, og hvis du har problemer med spil, bør du slet ikke læse med på vores - eller lignende - hjemmesider.
For langt de fleste odds'ere, er det heldigvis ikke et problem at styre sit spil, ligesom de fleste danskere kan købe øl i supermarkedet uden at være alkoholikere, købe slik uden at lide af fedme eller gå på slankekur uden at udvikle en spiseforstyrelse.
Ansvarligt spil er ganske enkelt sjovest i længden, så undlad at spille for mere end du har råd til at tabe.
Har du ikke "stopklodsen", så søg hjælp!
Vi er ikke alle ens, og mens nogle mennesker kan styre sit forbrug med gambling, alkohol, slik osv, finder der nogle som ikke kan.
Desværre har vi ikke alle den samme stopklods indbygget i os, når fristelserne bliver for store, og faktum er, at vi ofte første finder ud af det, når problemet har vokset sig for stort.
Det gælder for spillefugle på samme vis som for alkoholikere - det er som regel først når tilværelsen ramler sammen omkring den afhængige og dennes pårørende, at alvoren for alvor går op for de implicerede.
Alle former for gambling skal ses som underholdning, der potentielt kan forsøde tilværelsen lidt, når du er heldig. Præcist som en god tur i byen med vennerne, eller en ferie med familien, som koster penge og sjældent kommer tilbage igen. Afskriv dine tab som brugte penge fremfor at "jagte tabene hjem igen" ved at satse penge du ikke har.
Kære forælder, spil er for voksne!
Ansvarligt Spil bærer forældre til børn i høj grad også et ansvar for. Det er nemlig ulovligt at spille om penge i Danmark, hvis man er under 18 år gammel.
Alligevel forholder nogle forældre i Danmark sig blindt til lovgivningen, når sønnikke står i køkkenet og plager om at få lov at satse lidt småpenge på en fodboldkamp - vel at mærke fra mors eller fars kreditkort.
I videoen forneden kan du møde Sebastian, som begyndte at spille for større pengebeløb i en alder af 15-16 år, hvilket iflg. Sebastian selv, skete med moderens accept. I hvert fald i begyndelsen. Det blev startskuddet til en problemfyldt tilværelse, hvor gambling tog overhånd og ødelagde Sebastians liv.
Desværre er Sebastians historie langt fra unik, og størstedelen af ludomanerne i Danmark trådte deres første gambling spor i en ung alder, hvor der kun blev spillet om småpenge i begyndelsen.
Børn er dog sjældent modne nok til at styre sin egen økonomi, og specielt ikke når det kommer til gambling. Store gevinster opfattes desværre ofte som en "sikker vej til millionerne", mens små og store tab betragtes som små bump på vejen mod rigdom.
De fleste ludomaner begyndte som nævnt med at spille i en tidlig alder. Jo ældre man er, første gang man spiller, desto mindre er risikoen for at udvikle spilafhængighed/ludomani, så husk kære forælder: Spil er for voksne!