Annonce:
Atletico Madrid - Chelsea

22. februar 2021

Atletico Madrid - Chelsea: Kan The Blues få godt resultat i Rumænien?

Atletico Madrid - Chelsea
Kampstart:
Tirsdag d. 23. februar kl 21:00
TV:
3+
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
2.60 3.05 2.95

Spil hos Oddset*

 

Atletico Madrid - Chelsea optakt

Atletico Madrid og Chelsea mødes for 8. gang i en europæisk turnering. Efter de første syv kampe er den indbyrdes stilling helt lige, da begge klubber har vundet to og tre er endt uafgjort. Begge klubber har også scoret 11 mål i de syv kampe.

Det er anden gang i historien, at Atletico og Chelsea mødes i knockout-fasen i Champions League. Tilbage i 2013/14 vandt Atletico med 3-1 samlet i semifinalerne. Den første kamp endte 0-0 på Atletico Madrid gamle hjemmebane, Vicente Calderón, og herefter vandt spanierne med 3-1 i London på mål af Adrian Lopez, Diego Costa og Arda Turan efter Fernando Torres havde bragt Chelsea på 1-0.

Sidst de to hold mødtes var også i Champions League. Det var i gruppespillet i 2017/18, hvor Chelsea vandt 2-1 på Atletico Madrid nye hjemmebane, Wanda Metropolitano. Det var i øvrigt Atletico Madrids første nederlag i en kamp af betydning på deres nye stadion. Den omvendte kamp godt to måneder senere sluttede 1-1 på Stamford Bridge. Chelsea gik i øvrigt videre fra gruppen sammen med AS Roma, mens Atletico måtte nøjes med tredjepladsen og en plads i Europa League, som spanierne gik hen og vandt.

Der er altså masser af historik mellem disse to klubber i Europa. F.eks. mødtes de også i UEFA Super Cup i august 2012, hvor Atletico Madrid vandt med 4-1 over Chelsea i Monaco. 

Dette opgør spilles ligesom Super Cuppen i 2012 også på neutral grund, nemlig på Arena Nationala i Bukarest. Det er selvfølgelig grundet Corona-restriktionerne i Spanien, hvor Chelsea ikke er velkomne på spansk jord.

Atletico Madrid

Atletico får lov at starte 1/8-finalerne mod Chelsea på hjemmebane, men da kampen spilles i Rumænien, er der altså ikke just tale om nogen hjemmebanefordel. Tværtimod er det nok mere en fordel for Chelsea, som nu får lov at spille udekampen på neutral grund, mens returkampen - efter planen - stadig spilles på Stamford Bridge i London d. 17. marts.

Atletico kommer ind til kampen som tophold i La Liga, og de har gang i en god sæson. Men i de to sidste kamp, hvor de har mødt Levante to gange indenfor fire dage, har det stået skidt til. Først blev det kun 1-1 i Levante, og herefter vandt Levante ydermere 2-0 på Wanda Metropolitano. Nederlaget i weekenden var en besynderlig affære, for Atletico dominerede kampen stort med i alt 25 afslutning (10 på mål), mens Levante kun blev noteret for ét skud indenfor rammen. Men da Mario Hermoso scorede selvmål for Atletico efter en halvtime, kom de altså bagud uden at modstanderne skabte meget. Levantes mål til 2-0 blev sat ind i det 90. minut.

På skadesfronten er kantspilleren Yannick Carrasco tvivlsom for Atletico, da han er blevet muskelskadet. Han har spillet 21 kampe for Atletico i denne sæson, så det er altså en fast mand, som Diego Simeone formentlig må se bort fra. Også José Gimenez er tvivlsom med en muskelskade, og Hector Herrara er også meldt ude.

Til gengæld kunne Atletico igen gøre brug af den nye angriber i truppen, Moussa Dembele, mod Levante. Han havde været bænkevarmer i sine tre første kampe for Atletico efter han kom til klubben på en lejeaftale fra Lyon i Frankrig. Mod Levante fik han dog kun det sidste kvarter på banen, hvor det var Luis Suarez og Joao Felix som dannede angrebsduo fra start.

Chelsea

Chelsea fik kun 1-1 ude mod Southampton i lørdags, hvilket var den syvende kamp under Thomas Tuchel. Chelsea er stadig ubesejret under deres nye managers ledelse, og særligt defensivt er Chelsea blevet meget bedre under tyskeren. The Blues har nemlig kun lukket to mål ind i de syv kampe. Tuchels mandskab er rigtig gode til at holde fast i kuglen med boldbesiddende fodbold, men de kæmper altså stadig lidt med at få skabet et stort antal chancer i kampene.

Hos Chelsea ser Thiago Silva ud til at være dømt hele ude af opgøret med en lårskade. Christian Pulisic er tvivlsom, men kan nå at blive klar til kampen. Også Tammy Abraham er tvivlsom, men Tuchel er dog ikke bekymret over Abrahams fysiske tilstand, selv om han blev pillet ud midtvejs i opgøret mod Southampton og har døjet med en ankelskade.

"Jeg er ikke bekymret for Tammy Abraham, det var ikke på grund af hans skade. Det var svært for ham at vise sin kvalitet. Han kunne ikke sætte sit aftryk på kampen, så vi ændrede formationen", sagde Tuchel efter kampen. 

Spilforslag til odds på Atletico Madrid - Chelsea

Umiddelbart dufter det ikke specielt meget af mål i dette opgør, for det er to mandskaber, som er klart bedst i defensiven. Chelsea har dog den fordel, at kampen spilles på neutral grund, og til trods for dette tæller udebanemål stadig dobbelt. Det er altså en god chance for Chelsea for at sikre et godt udgangspunkt, hvis de kan score nogle mål i Rumænien.

Bookmakerne har da også luret, at det måske ikke bliver målrigt i Bukarest. Der er således kun odds 1.55 på Under 2,5 mål, hvilket bestemt er i den lave ende for en kamp på neutral grund. Men seks af Chelseas syv kampe under Tuchel har set færre end tre scoringer, og Atletico Madrids seneste fire kampe i Champions League har også kun set seks mål. Ingen af de fire kampe gik Over 2,5 mål.

I Spanien har Atletico Madrid også kun scoret 1,95 mål pr. kamp, til trods for at de er tophold. Det er i høj grad Atleticos jerndefensiv som har været deres største aktiv, da de kun har lukket 16 mål ind i 23 La Liga-kampe.

Selv om alt taler for at det bliver målfattigt, tror vi faktisk alligevel der er værdi i et spil på Over 2,5 mål. Netop fordi kampen spilles på neutral grund, tror vi at Chelsea kommer til gå endnu hårdere efter nogle vigtige udebanemål. Og Atletico kan bestemt også true Chelseas forsvar, selv om det har set solidt ud under Tuchel.

Vi går altså imod bookmakerne her, krydser fingre for en uventet underholdende og målrig kamp og prøver et spilforslag på Over 2,5 mål til et flot odds 2.40. Samtidigt ser vi gode chancer for at kampen, trods alt, kan ende uafgjort. Igen er oddset lavt på et kryds, men vi prøver også et spil på uafgjort til odds 3.05. Rammer vi bare ét af vores to spilforslag for 100 kr. pr. stk, er der altså profit.

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: