Annonce:
Borussia Mönchengladbach vs Manchester City

23. februar 2021

Mönchengladbach - Manchester City: Sikker sejr til Guardiola og Co. i Ungarn?

Mönchengladbach - Manchester City
Kampstart:
Onsdag d. 24. februar kl 21:00
TV:
TV3 Sport
Odds
Betting Partner: Oddset.dk
1 X 2
10.00 5.70 1.30

Spil hos Oddset*

 

Borussia Mönchengladbach vs Manchester City optakt

Dette er Mönchengladbachs tredje deltagelse i Champions League, og de har mødt Manchester City alle tre gange. Senest var i 2016/17 gruppespillet, hvor Man City vandt 4-0 på Etihad (bl.a. på et hattrick af Sergio Agüero) og de to hold derefter spillede 1-1 på Borussia Park. I 2015/16 mødtes de også i gruppespillet, og dengang vandt Man City først 2-1 i Tyskland og derefter 4-2 hjemme.

Foruden de fire CL-kampe, som Mönchengladbach allerede har spillet i senere år mod Man City, mødtes de to hold også til i 1978/79 i UEFA Cup kvartfinalerne. Dengang var det tyskerne som var bedst, og gik videre med samlet 4-2: 1-1 på Maine Road i Manchester og 3-1 på Bökelbergstadion - to legendariske stadion som i dette årtusinde er blevet revet ned.

I dag har Mönchengladbach hjemme på Borussia Park, men det bliver dog ikke her kampen skal spilles. Som det også var tilfældet med RB Leipzig vs Liverpool er denne kamp grundet Corona-restriktionerne i Tyskland flyttet til Puskas Arena i Budapest.

Manchester City har kun mødt tysk modstand i knockout-fasen i Champions League én gang før, nemlig i 1/8-finalerne i 2018/19. Dengang var modstanderne Schalke 04, og The Citizens gik videre med samlet 10-2 efter en 3-2 sejr i Gelsenkirchen og hele 7-0 i Manchester.

Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach er det i alt 10. hold fra Tyskland, som spiller sig videre til knockout-fasen i Champions League. Dermed har Tyskland tangeret Spaniens rekord som landet med flest hold i CL-knockout fasen gennem tiderne. Gladbach har da også traditioner i denne turnering, for dengang CL hed Mesterholdenes Europa Cup nåede de til finalen i 1976/77. De tabte dog med 3-1 til Liverpool i Rom.

Det ligner dog langtfra, at Gladbach skal nå meget længere i turneringen end her til 1/8-finalerne. Gladbach er inde i en dårlig stime i Bundesligaen, hvor de nu ikke har vundet i fire kampe i streg. De har altså fået en skidt optakt til kampen til dobbeltopgør mod Manchester City, som til gengæld er i vanvittig god form. Samtidigt skal kampen altså spilles i Ungarn, så Gladbach kan end ikke drage fordel af hjemmebanen til dette opgør.

Hjemmebanen har dog heller ikke hjulpet dem meget i Bundesligaen i de seneste uger, hvor Gladbach har tabt med 1-2 hjemme til både FC Köln og Mainz 05, to hold fra den tunge ende af tabellen. Gladbach er røget ned på 8.pladsen i Bundesligaen, og ser lige nu ud til at misse kvalifikation til næste års europæiske turneringer. De er dog stadig med i DFB Pokalen, hvor de er klar til kvartfinalerne.

I gruppespillet i denne sæson var Gladbach i pulje med Real Madrid, Inter og Shakhtar Donetsk, og det lykkedes kun lige nøjagtigt at skrabe sig videre på andenpladsen i en tæt gruppe. Gladbach fik samlet otte point sammen, samme antal som Shakhtar og to flere end Inter der sluttede sidst. Det er altså ikke fordi Gladbach, som var V2-U2-T2 i gruppen, har strålet i årets CL. Samtidigt har de haft det svært de sidste gange de mødte City, hvor de tabte 3 ud af 4 kampe og lukkede hele 11 mål ind.

Manchester City

Manchester City har vundet deres seneste 18 kampe, og har vundet med to eller flere mål i 14 af de 18 sejre. De scorede samtidigt præcist tre mål i fire af deres seks gruppekampe i årets CL. Der er mål i støvlerne på dette City-hold i øjeblikket, og de har altså også sat kursen direkte mod mesterskabet hjemme i England. I weekenden vandt de igen med 1-0 ude over Arsenal og er nu 10 point foran de nærmeste konkurrenter i Premier League.

Det betyder, at Man City kan rette fuld fokus her mod Champions League. Trofæet med de store ører står højt på ønskesedlen hos de stenrige Manchester City-ejere, hvorfor også Pep Guardiole blev hentet til klubben i 2016. Han var nemlig manden, som skulle bringe CL-trofæet til den lyseblå del af Manchester, men han har dog ikke trukket sværdet op af stenen endnu. Manchester City har end ikke været i en CL-finale endnu, men måske i år er året for The Citizens. De er i hvert fald Europas mest formstærke mandskab i øjeblikket.

Hidtil er Manchester Citys bedste præstation i Champions League at nå til semifinalerne i 2015/16 under Manuel Pellegrinis ledelse. De røg ud til Real Madrid med den smalleste margin, nemlig 1-0 over to kampe. I de sidste tre sæsoner, under Guardiola, er Manchester City blevet slået ud i kvartfinalerne hvert år. Guardiola har derfor ikke ført et hold til en CL-finale siden 2010/11, hvor han med Barcelona slog Manchester United med 3-1 i finalen på Wembley i London. Siden har Guardiola stået i fire CL-semifinaler (en med Barcelona og tre med Bayern München) og tabt dem alle.

Spilforslag til Gladbach vs Man City odds

Manchester City var suveræne i deres gruppe, hvor de vandt fem og spillede en uafgjort med en 13-1 målscore. Porto, Olympiakos og Marseille lignede dog heller ikke modstandere, som skulle kunne true City, og det gør Gladbach heller ikke. Specielt ikke med den form tyskerne er i for tiden. Kampen spilles som nævnt på neutral grund, så Gladbach har end ikke gavn af en hjemmebanefordel. 

Vi tror det ender med en stensikker sejr til uhyggeligt formstærke Manchester City. De går formentlig efter at lukke opgøret allerede her på "udebane", da udebanemål som bekendt tæller dobbelt. Med en komfortabel sejr her, vil Guardiola kunne spare lidt på førsteholdet i returkampen på Etihad i næste måned.

Vi tror den ender 3-0 eller 4-0 til City, og derfor kigger vi mod handicap-markedet på kampen. Manchester City -2 mål giver odds 3.00, og det bliver vores spilforslag til kampen.

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: