Annonce:
Ishockey VM

Ishockey VM 2021

Se odds på IIHF Ishockey VM 2021 her, hvor der er astronomiske odds på Danmark som verdensmestre. Læs om de største favoritter ved A-VM i ishockey.

VM i Ishockey spilles næste gang fra d. 26. maj - 6. juni i Letland og Hviderusland. Europa Parlamentet har dog i december 2020 forsøgt at spænde ben for Hviderusland som værter pga. politiske spændinger i landet, hvor der har foregået demonstrationer mod Præsident Lukashenko og regeringen. I skrivende stund er det derfor endnu uvist, om Hviderusland kommer til at blive værter for Ishockey VM i 2021.

Ishockey VM afvikles normalt hvert år, men i 2020 blev VM aflyst pga. Coronavirussen. Derfor er det resultaterne fra VM i Ishockey i 2019, som fungerer som kvalifikation til VM 2021 i Letland og Hviderusland. Danmark havde ikke noget stort VM sidst for to år siden, hvor det kun blev til to sejre over Frankrig (5-4 efter forlænget og straffeslag) og Storbritannien (9-0). Det blev dog til en 6. plads i gruppen, og dermed er Danmark kvalificeret til VM i Ishockey 2021.

Finland er regerende verdensmestre ved VM i Ishockey i 2021, efter finnerne besejrede Canada med 3-1 i finalen for to år siden. Rusland vandt bronze for næsen af Tjekkiet, efter at have vundet 3-2 efter straffeslag i kampen om tredjepladsen. 

Læs mere om VM i Ishockey 2021 i denne optakt, hvor vi ser nærmere på odds på Danmark og de i alt 16 lande, som skal dyste om VM-guldet denne sommer.

Spil på VM i ishockey hos bet365*

Odds på VM i Ishockey 2021

Der er endnu ikke odds på VM i Ishockey 2021 hos bet365.dk. Vi opdaterer denne optakt med odds på Ishockey VM, så snart disse foreligger hos bookmakeren.

Vinder VM 2021 i Ishockey
Land Odds
Canada -
Danmark -
Finland -
Hviderusland -
Italien -
Kasakhstan -
Letland -
Norge -
Rusland -
Schweiz -
Slovakiet -
Storbritannien -
Sverige -
Tjekkiet -
Tyskland -
USA -
Odds på Danmark ved A-VM Ishockey 2021
Danmark vinder Gruppe A -
Danmark slutter Top 3 ved VM -
Danmark kommer længere end Tyskland -
Tyskland kommer længere end Danmark -
Danmark rykker ned fra A-VM -

Spil på VM i ishockey hos bet365*

 

 

Optakt: Kan Finland igen snyde Canada og Rusland?

Canadierne og russerne er de to lande med flest guldmedaljer ved VM i Ishockey, og hvis Canada snupper guldet i år, vil begge nationer historisk set have lige mange guld - nemlig 27. Canada og Rusland vil formentlig også være favoritter til VM i Ishockey i 2021, når bookmakerne ellers ruller deres odds ud på sommerens VM, men de regerende verdensmestre fra Finland kan måske snyde favoritterne igen.

Ser vi på de seneste seks VM slutrunder, har Canada vundet to (i 2015 & 2016), og været på podiet i fire ud af seks slutrunder. Rusland har derimod kun vundet ét VM i perioden (i 2014), men har været på medaljepodiet fem gange.

Sverige har derimod fornøjelsen af at være blevet verdensmestre to gange i træk i 2017 og 2018, og kan måske igen stikke næsen frem i kampen om guldmedaljerne ved VM i 2021.

USA fik en tredjeplads, da VM blev afviklet i Danmark, og bronzemedaljer er da også det eneste USA har vundet siden det andet og seneste verdensmesterskab i 1960. Seks bronzemedaljer på små 60 år som det eneste metal, vidner ikke just om normal amerikansk dominans ved VM.

Spil på VM i ishockey hos bet365*

 

A-VM 2021: Alle 16 deltagende lande

Her kan du se alle 16 lande, som deltager ved A-VM i Ishockey i 2021. De 16 lande er inddelt i to grupper (se forneden), hvorfra de fire bedste går videre til kvartfinalerne, mens gruppens dårligste hold rykker ud af A-VM.

Her er de 16 VM 2021 nationer:

 • Hviderusland (værtsnation)
 • Letland (værtsnation)
 • Canada
 • Danmark
 • Finland
 • Italien
 • Kasakhstan
 • Norge
 • Rusland
 • Sverige
 • Schweiz
 • Slovakiet
 • Storbritannien
 • Tjekkiet
 • Tyskland
 • USA

Se også: Ishockey VM kampprogram inkl. Danmarks kampe

 

Gruppe A ved VM 2021

# Land Kval. el. Nedrykning
1 Rusland 1/4 finale
2 Sverige
3 Tjekkiet
4 Schweiz
5 Slovakiet  
6 Danmark
7 Hviderusland
8 Storbritannien Nedrykning

 

Gruppe B ved VM 2019

# Land Kval. el. Nedrykning
1 Canada 1/4 finale
2 Finland
3 USA
4 Tyskland
5 Letland  
6 Norge
7 Italien
8 Kasakhstan Nedrykning

 

Vinderne af VM i Ishockey i historien

Verdensmestrene i ishockey i historien
Land Guld (medaljer i alt)
Rusland/Sovjet 27 (47)
Canada 26 (50)
Tjekkiet/Tjekkoslovakiet 12 (46)
Sverige 11 (47)
USA 2 (19)
Finland 3 (13)
Storbritannien 1 (5)
Slovakiet 1 (4)

Canada blev de første verdensmestre i historien tilbage i 1920, og har sammen med Rusland (tidl. Sovjetunionen) domineret ishockeyverdenen siden sportens begyndelse. I de tidlige år blev det ikke fundet en verdensmester hvert år, og af og til fungerede det vinterolympiske lege som erstatning for et VM, og verdensmestrene var også de olympiske mestre. Sådan var det faktisk helt frem til 1968.

Sverige og Tjekkiet byder også ind som stærke ishockey-nationer med et to-cifret antal guldmedaljer under fanerne. For sidstnævnte blev seks VM vundet før Tjekkoslovakiet blev til to lande, men også som Tjekkiet har landet vundet hele 6 verdensmesterskaber - senest i 2010.

Til gengæld vil det måske overraske mange, at NHL nationen USA kun har vundet to guldmedaljer ved VM i Ishockey gennem tiderne. Det er dog også værd at bemærke, at USA for det første nærmest altid har været på udebane ved VM, og således kun har været værter tre gange - senest i 1962. Samtidigt falder NHL sæsonen sammen med VM i ishockey i kalenderen, hvorfor mange af de største stjerner bliver hjemme i USA. Amerikanerne vandt første gang VM i 1933, og senest i 1960 i kraft af sejren ved Vinter OL det år.

Spil på VM i ishockey hos bet365*

Annonce:
Annonce: