Frankrig mod Spanien flag på fodboldbane (shutterstock)

11. juni 2015

Frankrig - Spanien landskamp: Optakt og spilforslag

Venskabskampe er altid lidt mere intense når det er nabo lande. Så jeg tror godt vi kan forvente os lidt ekstra af Kampen mellem Frankrig og Spanien. Vi har optakt og spilforslag klar.

Spanien er et hold i krise

Et hold der skal forsøge at rejse sig fra den kæmpe skuffelse det blev i Braslien, hvor de som bekendt røg ud ellerede ved gruppespillet. Blandt andet kørt fuldstændig over af Holland 4-1.

Men har Spanien noget nyt, at komme med eller er det bare stadig du meget mætte og trætte spillere, som ikke løftede opgaven ved VM? Svaret er nok nej. Det lader ikke til der er den store udskiftning i spillertruppen, men de har trods alt fået en god lang sommer. Diego Costa var til VM aldrig rigtig blevet fit efter sin skade. Han er dog yderst varm for tiden og høvler bolde i nettet efter behag i Chelsea. Han ligner en starter i front og bør være længder foran Torres og Villa. Resten kender vi jo. Midtbanen byder på Alonso, Iniesta, Busquets, Pedro og Silva.

Spanien skal bruge kampen til, at genfinde fordoms styrke og spilleglæde. Spærgsmålet er om der skal eksperimenteres og måske afviges en smule fra Tikkitakke bold, som ellers har været deres varemærke i mange år.

Frankrig skal fortsætte de gode takter

Aftens værter skal ikke opfinde den dybe tallerken, men blot fortsætte og putte mere på deres gode spil fra VM. Selv havde Frankrig til VM ikke de store forventninger, da man mente holdet var under opbygning. Ikke desto mindre nåede de kvartfinalen hvor Tyskland med en smal 1-0 sejr blev endestationen. Sammeligner vi Benzema og Diego Costa ser det ikke ud til Benzema har fået samme gode start og ha sammen med resten af holdet ikke leveret det gode spil. Pogba er en meget lystbetonet spiller og er lige startet på sæsonen i Juventus, hvor det ikke blev den helt store fest sejr, men en kedelig 0-1 på et selvmål.

Indbyrdes statistik

Spanien har ret godt styr på Frankrig, og vi skal tilbage til 2006 for at finde en fransk sejr. Der har været en enkelt uafgjort spillet i Spanien under Vm kvalifikationen, men retur opgøret i Paris blev vundet af de daværrende verdensmestre 0-1.

Motivation og arrogance

Man er aldrig ligeglad når modstanderen er nabo landet, og jeg tror vi i sær får en god første halvleg, men jeg tror også vi vil se et spansk hold der er mere sultene end franskmændende. Jeg tror måske motivatione  for at rejse sig og vise verden, at Spanien er bedre end det de viste os under VM. Arrogancen kan nemt være tilstede for franskmændene. Det er dem som er oven på, og de har ikke det store de skal have bygget om på. De spillede næsten et perfekt Vm, men blev slået af Tyskland, som simpelthen viste sig at være for stærke til alle hold.

Spilforslag på Frankrig - Spanien

Som nævnt tror jeg motivationen er størst hos spanierne, og spiller for spiller har Spanien en bedre trup. Spanien skal rejse sig og hvilken bedre anledning er der end mod Frankrig. Jeg spiller et Asian Handicap på 0 med spanien som vinder. Ved asian handicap på 0 får jeg min indsats tilbage ved uafgjort. Odds 2.20 på Oddset.

Så bør man egentlig også prøve sig med Diego Costa scorer når som helst i kampen. Den man er varm, og virkelig kommet godt tilbage fra sommerferie. Odds 3.20 giver han på at score i kampen.