AGF - Silkeborg

15. maj 2024

AGF - Silkeborg optakt Pokalfinalisterne mødes igen

Årets pokalfinalister fra AGF og Silkeborg tørner sammen igen - denne gang på Ceres Park i Aarhus torsdag d. 16. maj kl. 18.00 i et østjysk derby.

AGF og Silkeborg tørnede sammen for en uge siden i Parken i en fantastisk kulisse hvor alt var på spil. Denne gang bliver kulissen med sikkerhed mindre fantastisk, og der er heller det store på spil. To opgør mellem AGF og Silkeborg, som står i skærende kontrast til hinanden.

AGF - Silkeborg

Kampstart:
Torsdag d. 16. maj kl. 18:00
TV / Stream
Canal 9
Dommer:
Michael Tykgaard
Karantæne:
Frederik Brandhof (AGF)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.30 3.45 3.25
Spil hos LeoVegas*

 

AGF

Man kan argumentere for, at der bør være revanche på spil for AGF mod Silkeborg her. Efter at have tabt pokalfinalen til drengene fra Søhøjlandet, og knust egne fans' hjerter og drømme, må det være vigtigt ikke at tabe igen til Silkeborg. 

Men vigtigere end det, må det trods alt være bare snart at få en sejr. For det er nu syv kampe i træk i Superligaen uden sejr for AGF, og selv om holdet har mange skader og fravær, er det ganske enkelt ikke godt nok. Man skal have tanket fornyet selvtillid inden sommerferien og runde sæsonen respektabelt af. Til dét skal AGF bruge en sejr her.

Senest blev det til et 1-2 nederlag i Herning mod FC Midtjylland, hvor AGF'erne faktisk formåede at rejse sig fint ovenpå pokalnederlaget. Der er ingen tvivl om, at FCM var bedst over 90 minutter, men AGF'erne leverede faktisk en rigtig fin indsats alt taget i betragtning. Kan de finde samme gejst og motivation her?

 

Silkeborg

Med seks point op til AGF på femtepladsen, er dette en must win kamp for Silkeborg, hvis man vil veksle sjettepladsen til femtepladsen inden sæsonen er slut. Spørgsmålet er bare om man vil det - eller om man vil arbejde nok for det. Det kræver i hvert fald mindst to sejre i de sidste tre kampe, og det her er en af dem der skal vinde.

Senest lignede Silkeborg hverken et hold der lige havde vundet pokalfinalen eller et hold som jagter noget som helst, da de blev slået med hele 4-1 i Farum. Men det var også få dage efter pokaltriumfen, og man kan nok ikke klandre SIF'erne, hvis de ikke var 100% friske og motiverede.

Det er stadig kun én sejr i de sidste 17 kampe for Silkeborg, og efter man pludselig slog FCM med 3-0, har man igen tabt to i træk. Spørgsmålet er, om Silkeborg kan trække sig op til mere nu hvor pokalen er sikret og der ikke er meget mere på spil.

 

AGF - Silkeborg spilforslag

AGF'erne er sandsynligvis mest motiverede her, for de skylder hjemmepublikummet en sejr, og vil nok også gerne vise, at det der skete i pokalfinalen - dét sker ikke igen. At tabe til Silkeborg uden stort set at skabe en eneste chance på 90 minutters fodbold. Ja... det må ikke ske for en klub som AGF.

Problemet er bare, at vi tror kampbilledet kommer til at gentage sig her. Kent Nielsen vil nok gøre klogt i blot at overlade bolden til AGF'erne som han gjorde i pokalfinalen, for De Hvide aner stort set ikke hvad de skal gøre med kuglen, når de har den. De er ekstremt fantastiløse og boldomgangen er langsom og ikke direkte nok. De skaber ganske enkelt for lidt og sådan har det været meget længe. Til gengæld er den engang så gode defensiv gået helt op i limningen, og man savner i den grad folk som Tobias Mølgaard i forsvaret. AGF er blevet alt for nemme at ramme på farten, når de kaster alt frem for krampagtigt at forsøge at spille sig til bare én chance.

Vi spår endnu en Silkeborg sejr. De røde fra Søhøjlandet kommer til at straffe AGF med et par hurtige omstillinger, mens AGF'erne selv kommer til at få svært ved at skabe chancer. Igen.

Den ender 3-1 til Silkeborg. Vi spiller SIF til odds 3.25.

Spil hos LeoVegas*