AGF fans i Aarhus (foto: ksdh.dk)

11. juni 2015

Specialspil: AGF - Champions League eller Nedrykning? 

De danske Superliga er uhyrre tæt og der bliver lavet om på tabellen hver eneste uge og AGF har placeret sig midt i tabellen, men hvor ender de? Er "De Hviiie" nedrykningskandidat eller medaljeaspirant?

Meningerne om fodboldklubben AGF er som regel delte, og det er ikke sjældent, at klubbens fans må lægge øre til morsomheder fra andre, der har svært ved at forstå AGF-tilhængernes tyrkertro på klubbens evner.

Efter to forsmædelige nederlag til AaB i både pokalturneringen og Superligaen mente de fleste, at AGF ville ende sæsonen som en del af nedrykningsslaget. Men efter mandagens hårdt tilkæmpede udesejr på 3-1 over Randers HK blæser der nu igen nye og mere positive vinde over Fredensvang.

AGF har nu bare seks point op til FC København på den medaljegivende tredjeplads i Superligaen – men samtidig bare seks point ned til Viborg, der ligger under nedrykningsstregen. 

Hvordan ender AGF?

De kommende Superliga-kampe kan med andre ord i den grad definere AGF’s sæson, og derfor har Danske Spil valgt at udbyde en række specialspil på AGF’s præstationer i Superligaen. 

- AGF er en af de Superligaklubber, som flest fodboldtilhængere har en holdning til. Derfor har vi nu valgt at udbyde en række spil på, hvordan AGF klarer sig i de sidste 11 runder af Superligaen. På den måde kan alle, der mener at have regnet AGF ud, også kan spille på, hvordan det rent faktisk kommer til at gå dem, fortæller Peter Emmike, der oddsansvarlig hos Danske Spil.

Og der er spil både for både optimisten og pessimisten. 

- Vi vil gerne give de mest inkarnerede AGF-tilhængere mulighed for at spille på det, de formentligt har drømt om længe – nemlig at se AGF i puljen af hold, der skal kæmpe om en plads i Champions League. Det kræver en plads i top 2 i Superligaen, og det er nok ikke videre realistisk med afstanden op til AaB og FC Midtjylland, så det giver vi odds 80 på, hvis det skulle lykkedes, siger Peter Emmike.

Europæisk deltagelse i form en Europa League-plads kræver en plads som nummer tre eller fire i Superligaen, og det er langt fra utænkeligt, mener Danske Spil, der giver odds 5,50, hvis AGF havner på én af de to placeringer.

- De har fire point op til fjerdepladsen, og som Superligaen har udviklet sig i denne sæson, så kan vi bestemt ikke udelukke, at AGF får tur i den og nærmer sig toppen, siger Peter Emmike. 

Ny nedrykning giver gode odds

Danske Spil er også klar med et spil på et større AGF-sammenbrud i forårets sidste 11 kampe.

- Lige nu er AGF et stykke fra nedrykningsstregen, men i en historisk tæt Superliga, kan man hurtigt nærme sig stregen. Vi tror dog ikke umiddelbart, at AGF - ligesom i 2010 - ender som nedrykker, men hvis det sker, så giver vi odds 12, siger Peter Emmike.

Bomber Danny Olsen videre?

Bedømt ud fra spillet i AGF’s første fire kampe i foråret, vil det ikke undre, hvis tilhængerne har fået en ny publikumsfavorit. Danny Olsen har scoret fire mål i lige så mange kampe, siden skiftet fra FC Midtjylland – og Danske Spil har også sat odds på, at Danny Olsen fortsætter målformen.

Scorer den landsholdsaktuelle kantspiller mindst 10 mål samlet set i løbet af sæsonen, så giver Danske Spil odds 10,00.

Olsen står i øjeblikket noteret for fem Superliga-scoringer så langt i sæsonen, så han mangler altså at nette fem gange yderligere.

- Danny Olsen har leveret stabilt og har desuden vist, at han lige nu er endnu mere målfarlig, end han var i FC Midtjylland. Angriberne hænger ikke ligefrem på træerne i AGF, så det ville ikke være nogen stor overraskede, hvis han laver en del mål mere i sæsonens resterende Superliga-kampe, siger Peter Emmike.

Skulle AGF ramme en regulær kanonafslutning på sæsonen og vinde mesterskabet, er der odds 200.

Specialspil på AGF Superligasæsonen 2013/2014 hos Danske Spil:

AGF i Top 2: Odds 80.00
AGF ender som nummer 3 eller 4: Odds 5,50 
AGF ender som nummer 5-7: Odds 1,90
AGF ender som nummer 8-10: Odds 2,50
AGF rykker ned: Odds 12,00
Danny Olsen scorer mindst 10 mål i 2013/2014-sæsonen: Odds 10,00
AGF scorer mindst 55 mål i 2013/14-sæsonen: Odds 7,50

Skal du være med til at sænke Danske Spil i dag? - Spil med på Oddset her!

Artikelfoto: KSDH.dk