Premier League

11. juni 2015

Keith Gillespie: - Jeg gamblede alle mine penge op

Daily Mirror bringer en trist historie om Keith Gillespie, der ikke længere har de penge, som han tjente, da han spillede på topniveau i Premier League.

Journalisten, Oliver Holt, blev inviteret ind i Gillespies hus og mener ikke, at det ligner et hus, der ejes af en tidligere Premier League-spiller.

Keith Gillespie, der har en fortid i Manchester United, Newcastle og Blackburn, har med tiden som professionel fodboldspiller tjent godt £7 millioner og har netop udgivet bogen ‘How not to be a football millionaire’.

Han smed sine penge væk på gambling og blev også snydt af personer, som han troede var hans venner. De rådgav ham til at smide penge i noget, der i realiteten bare var dårlige investeringer.

Afleverede oddskuponer for Sir Alex Ferguson

I sin Manchester United-tid blev han sendt ned i den lokale butik, hvor han skulle aflevere Sir Alex Fergusons oddskuponer. I dag er det dog lettere at tabe sine penge, fortæller han:

- Efter træningen tager du hjem. Man keder sig og har masser tid samt en masse penge at spille for. I gamle dage kunne man kun tabe de penge, man havde i pungen. Men med internettet og telefonkontoerne er det meget lettere at miste mange penge hurtigt.

"Jeg leder hele tiden efter et kick"

Flere spillere har i de seneste år indrømmet at have spillet for enorme summer. Matthew Etherington indrømmede blandt andet, at han tabte £22,000 i spillerbussen på vej hjem fra kamp. Den kan Gillespie dog godt slå.

Den 29. oktober i 1995 tabte han £47,000 en eftermiddag på hestevæddeløb. Dagen efter tabte han yderligere £15,000.

- Der har været en del spillere, der har offentliggjort deres gambling problemer, men jeg kan garantere, at der er mange derude endnu. Jeg fortryder, at jeg tabte alle mine penge, men sådan er jeg som person – leder hele tiden efter et kick. Det var en del af det liv, jeg levede som professionel fodboldspiller, og det vil jeg ikke ændre. Jeg levede min drøm.