AS Roma vs Feyenoord Rotterdam

22. februar 2024

Roma - Feyenoord spilforslag: Europa League torsdag d. 22. februar

Roma og Feyenoord spillede 1-1 i Rotterdam for en uge siden, og nu venter der et formentlig ligeså tæt returopgør på Stadio Olimpico kl. 21.00 i aften. Opgøret kan ses direkte i dansk TV hos TV2 Sport X.

AS Roma vs Feyenoord spilforslag

Det første opgør i Rotterdam sluttede 1-1 efter Igor Paixao havde givet Feyenoord en 1-0 føring lige før pausen. Midtvejs i anden halvleg slog Romelu Lukaku til med sit 17 mål i 18 Europa League-kampe og fik romerne tilbage på lige fod med hjemmeholdet.

Det blev overordnet set et opgør, hvor hollænderne havde et lille overtag i spil og chancer undervejs. Skulle der have været en vinder, havde det måske været fortjent med en sejr til Feyenoord, men set over 90 minutter var uafgjort reelt et fair resultat. Roma, og den nye træner Daniele De Rossi, må dog have været fint tilfredse med at få det ene point med hjem.

Siden De Rossi tog over fra Mourinho på trænerbænken i Roma, har Giallorossi kun tabt én kamp: 2-4 til topholdet fra Inter. Ellers har det generelt set rigtig positivt ud med kun det ene nederlag i seks kampe under De Rossi, og i weekenden sejrede Roma igen med overbevisende 3-0 ude mod Frosinone. Resultatet lyver måske en smule her, for ser man på xG i det opgør vandt Roma kun 1.62-1.79, og Frosinone dominerede kampen målt på forsøg mod mål. Men - en 3-0 sejr er en 3-0 sejr, og det har helt sikkert givet endnu mere tro på tingene før dette vigtige returopgør mod Feyenoord.

Feyenoord varmede også op til returopgøret med en sejr. Dog kun med 1-0 hjemme over Waalwijk. Her var Feyenoord en mand i overtal fra det 35. minut, men fik alligevel først prikket sejrsmålet ind i det 85. ved Mats Wieffer. Cheftræner Arne Slot havde fra start valgt at spare Nieuwkoop, Ueda og Paixao mod Waalwijk, men alle tre kom ind i anden halvleg og er klar til kampen her i Rom.

Feyenoord kunne dog også byde både Quinten Timber og Lutsharel Geertruida tilbage på holdet i weekenden efter begge havde misset første kamp mod Roma. Og så var topscorer Santiago Gimenez også tilbage i startopstillingen efter han kun var fit nok til en bænkplads i sidste uge. Så Arne Slot ser ud til at have fået flere strenge at spille på her i returkampen.

Roma må undvære Edoardo Bove med karantæne efter han så gult i Rotterdam. Paulo Dybala og Lorenzo Pellegrine blev sparet i Romas 3-0 sejr i weekenden, men bør starte inde igen som i Rotterdam.

Spilforslaget:

Det ligner i vores optik endnu et tæt opgør mellem disse to på papirer meget jævnbyrdige mandskaber, men denne gang er det måske med Roma som det marginalt dominerende mandskab takket været hjemmebanefordelen. Og med en brandvarm Lukaku oppe foran, er der nok en svær kamp i vente for gæsterne.

Vi tror Roma henter en spinkel hjemmesejr på 2-1 og derfor spiller vi Roma til odds 2.15 hos bet365.