FC Nordsjælland - Brøndby IF

18. marts 2023

FC Nordsjælland - Brøndby optakt: FCN har ikke vundet over BIF i Farum siden 2017

FC Nordsjælland kan miste førstepladsen, og Brøndby kan miste deres plads i Top 6. Begge hold kan kun være sikre på at holde deres positioner med en sejr.

Hvis FCN ikke vinder over Brøndby, taber de sandsynligvis førstepladsen på søndag. FCK er i hvert fald storfavoritter i Parken mod Viborg, og FCK vil passere FCN i toppen med tre point, hvis ikke FCN også vinder.

Brøndby kan selv afgøre deres plads i Top 6. En sejr og så er den sikret. Et point vil derimod ikke nødvendigvis være nok. Hvis Randers vinder i Aalborg og Silkeborg slår FC Midtjylland, vil Brøndby med uafgjort ryge ud af Top 6 på en dårligere målscore end Silkeborg. Uafgjort vil derimod være nok, hvis ikke både Randers og Silkeborg vinder.

Men mon ikke Brøndby går efter at afgøre løjerne selv med en sejr, hvilket også vil sende dem godt ind i kampen om medaljer?

Spil hos Oddset*

FC Nordsjælland - Brøndby

Kampstart:
Søndag d. 19. marts kl. 15:00
TV / Stream
3+
Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen 
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.30 3.60 2.95
Spil hos Oddset*

 

FC Nordsjælland

Otte point havde FCN ned til FC København da forårssæsonen blev sparket igen. Efter kun fire kampe er det forspring reduceret til kun ét point. Mesterskabet ser i den grad ud til at være ved at glide Farum-klubben af hænderne, og søndag i 22. spillerunde kan blive dagen, hvor FCK passerer dem i tabellen.

I sidste uge med det kun 1-1 i Viborg, og det var igen et skuffende resultat. Viborg manglede en hel del spillere til kampen, og alligevel var det Viborg som var tættest på de tre point med et forsøg på træværket til allersidst.

Det er kun blevet til én sejr for FCN i de første fire kampe, og derfor kan man desværre konstatere, at gassen synes at være gået af ballonen i FC Nordsjælland efter vinterens trænerskifte og salget af Andreas Schjelderup. 

Emiliano Marcondes var på forhånd udråbt som ham der skulle løfte arven efter Schjelderup her i foråret, men han har ikke helt ramt samme niveau som den unge nordmand, og senest i Viborg sad Marcondes ude med en skade. Han er tvivlsom til dette vigtige opgør mod Brøndby. Til gengæld forventes Mads Bidstrup at blive glad, efter han udgik mod Viborg sidst.

Brøndby

Jesper Sørensen har fået et glimrende start på sin tid som cheftræner i Brøndby. Senest blev det til en 2-1 sejr i et tæt opgør mod Silkeborg på Vestegnen, og dermed fik man revancheret sig på fornemste vis for nederlaget i Lyngby i forrige runde.

Nederlaget i Lyngby var skidt, men det kom også på en bane, som gjorde det svært for Brøndby at spille den type fodbold Jesper Sørensen foretrækker. Her i Farum vil underlaget bestemt intet fejle, da kunstgræsset også ligger fint til Nicolai Vallys og resten af Brøndby-holdet.

Brøndby har også længe haft det godt mod FCN i Farum. De sidste otte besøg i Superligaen er endt med fem Brøndby-sejre og tre uafgjorte. Vi skal altså tilbage til 2017 for at finde den seneste sejr til FC Nordsjælland mod Brøndby på Right To Dream Park.

Kevin Tshiembe vender tilbage fra karantæne.

FCN vs BIF spilforslag

FCN har for os været en af de største skuffelser i Superligaen på denne side af nytår. Det er et helt, helt andet hold end det vi så i efteråret, og hvis Superligaen startede forfra i dag, ville FCN nok nærmere være med i kampen om Top 6 end kampen om medaljerne. Vi har ikke den store fidus til, at FCN kommer op på samme niveau som i efteråret.

Brøndby ser derimod spændende ud. Der er masser af fart over feltet, og folk som Greve, Vallys og Ohi Omoijuanfo har budt forrygende ind i de seneste kampe. 

Vi tror Brøndby cementerer deres plads i Top 6 med en sejr i Farum. Vi skyder på 3-1 til gæsterne, og spiller Brøndby til odds 2.95 hos Oddset.

Spil hos Oddset*