FC Nordsjælland - Brøndby IF

27. april 2024

FC Nordsjælland - Brøndby optakt: Hægter FCN sig på guldkampen?

FC Nordsjælland tager mod Brøndby i et spændende opgør søndag d. 28. april på Right To Dream Park, hvor hjemmeholdets fans måske får retten til at drømme om mesterskabet med hjem.

Det er Brøndby som topper Superligaen, men FC Nordsjælland er alligevel favoritter mod de blågule fra Vestegnen, når det søndag eftermiddag går løs i Farum. Det siger noget om hjemmeholdets imponerende form, og det faktum at FCN har vundet de sidste tre hjemmekampe mod Brøndby i Superligaen.

Snupper FCN endnu en hjemmesejr mod de blågule og dermed for alvor hægter sig på guldkampen?

FCN - Brøndby

Kampstart:
Søndag d. 6. august kl. 18:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Morten Krogh
Karantæne:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.28 3.55 3.15
Spil hos LeoVegas*

 

FC Nordsjælland

Da 2024 startede var FCN på 5. pladsen i Superligaen, ni point efter topholdet fra FC Midtjylland. Der er stadig seks point op og langt færre kampe tilbage i sæsonen, men alligevel taler flere nu end da om FCN som en aktuel guldkandidat. Det skyldes selvfølgelig primært den vanvittige form holdet er inde i, og at FCN har vundet syv og kun tabt én af de ni kampe der er spillet på denne side af nytåret. Det eneste nederlag kom i Parken med 2-0 til FCK, og ser vi på de sidste syv kampe er det blevet til 19 ud af 21 mulige point, herunder sejre i de sidste fire.

Senest blev det til en knusende 7-2 sejr hjemme mod AGF i et opgør, hvor FCN dog også var oppe mod at atypisk umotiveret og ekstremt fraværsramt AGF-mandskab. At FCN scorede hele 7 mål med en xG på kun 1.80 vidner måske også om, at alt bare lykkedes i det opgør. En hel uhyggeligt skræmmende effektivitet foran målet, personificeret ved Andreas Schjelderup som omsider for alvor fik hul på målbylden med et hattrick. Der er ingen tvivl om at lejesvenden fra Benfica har haft et bedre forår end efterår, og nu er der altså også begyndt at komme slutprodukt på i form af mål. Hidtil var det blot blevet til tre mål i 19 Superliga-kampe i denne sæson for nordmanden.

Om det så var FCN der var sindssygt gode, eller AGF som var pinligt ringe, får vi måske et mere retvisende fingerpeg om her mod Superligaens tophold. Her bliver Schjelderup nok også matchet noget bedre af Superligaens velnok bedste højreback i form af Sean Klaiber.

 

Brøndby

Brøndby ser ud til at marchere direkte mod det danske mesterskab. I sidste runde blev det til en vanvittigt vigtig 2-1 sejr over FC Midtjylland i et opgør, hvor Brøndby velnok var næstbedst i egen hule, men alligevel formåede at hente sejren. Det er den slags som giver mesterskaber.

Det er dog også et Brøndby-hold som også har smidt dumme point undervejs i slutspillet i de to uafgjorte kampe mod pokalfinalisterne fra Silkeborg og AGF, hvor Brøndby formøblede føringer i kampens slutning. Så selvom Jesper Sørensens mandskab har et rigtig, rigtig højt bundniveau, er der også plads til forbedringer.

En mand som Vallys har vi ikke set voldsomt meget til her i foråret generelt, hvor det i stedet er Suzuki som har stjålet alle overskrifter. Han lavede hattrick i en 4-1 sejr over Silkeborg for godt en måned siden, og senest lavede han altså også begge mål i 2-1 sejren mod Ulvene. Ind mellem de to kampe er han også noteret for fire assists på tre kampe. Så det er en mand FCN skal holde særligt øje med på søndag.

 

FC Nordsjælland vs Brøndby spilforslag

FC Nordsjælland har leveret på et tårnhøjt niveau i de seneste spillerunder, og har i de fire sidste kampe slået FCM 3-2, FCK 2-1, Silkeborg 1-0 og AGF med 7-2. Det er klart, at når man slår FCM ude, FCK hjemme og sønderknuser AGF, som har en af Superligaens bedste defensiver, med hele 7-2 - ja, så skal man også være i betragtning til mesterskabet på dette tidspunkt af sæsonen.

Hvis FCN vinder her vil de kun være tre point efter Brøndby, og vi har en fornemmelse af, at det meget vel kan blive scenariet. FCN ser ud til at peake på det helt rigtige tidspunkt i sæsonen, og Brøndby har altså haft deres kvaler her i slutspillet. Bl.a. spillede de blågule kun 2-2 mod et reservespækket AGF-hold, som FCN efterfølgende lammetævede 7-2.

Det er en kamp som kan gå alle veje, og uafgjort er heller ikke usandsynligt. Men vores gut feeling siger at FCN hiver en 3-1 sejr i land, og derfor spiller vi FCN til odds 2.28.

Spil hos LeoVegas*