OB - Hvidovre IF

27. april 2024

OB - Hvidovre IF optakt: Får OB endelig den hjemmesejr?

OB og Hvidovre mødes i 27. spillerunde af Superligaen søndag d. 28. april kl. 14.00. Se OB vs Hvidovre spilforslag i optakten her.

Søren Krogh jagtede sin første sejr som OB-cheftræner, da Hvidovre sidst var på besøg i Odense tilbage i november. Han fik den dog ikke, da Hvidovre derimod fik deres første sejr i sæsonen med en 2-0 sejr - begge mål sat ind af Tobias Thomsen. 

Siden har Søren Krogh fået sin første sejr som OB boss, men til gengæld har OB stadig ikke vundet på hjemmebane i denne sæson. Får de endelig den sejr her mod bundproppen, eller tager Hvidovre igen fusen på fynboerne?

Spil hos LeoVegas*

OB - Hvidovre

Kampstart:
Søndag d. 28. april kl. 14:00
TV
Canal 9
Dommer:
Aydin Uslu
Karantæner:
Magnus Fredslund (HIF)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
1.75 4.45 4.20
Spil hos LeoVegas*

 

OB

Sidst Hvidovre var på besøg hungrede OB'erne efter noget succes. Man havde netop fyret Andreas Alm og installeret Søren Krogh som ny cheftræner. Godt nok tabte OB kampen til Hvidovre dengang, men siden kom der bedre gang i sagerne. Man vandt nemlig den efterfølgende kamp med 1-0 i Randers, og det blev til point i fem ud af seks kampe. 

Men siden er gassen igen gået lidt af ballonen i Odense, og det er nu ikke blevet til en sejr i fem kampe i træk. Senest blev det 2-2 i Randers, hvor OB ellers bragte sig i front to minutter før tid, men alligevel smed det hele væk til sidst. Det havde nok heller ikke været fortjent med en OB-sejr i den kamp, for Randers var bedst over 90 minutter.

Sejren udeblev altså for femte kamp i træk og samtidig har OB stadigvæk ikke formået at vinde en hjemmekamp i Superligaen anno 2023/24. Og dét begynder at blive kritisk. Skal OB virkelig gå igennem sæsonen uden at vinde en eneste hjemmekamp? Hvis det ender dér, kan det også meget vel ende med en tur i 1. division til næste sæson, for der er kun to point ned til Vejle under stregen.

Kun tre point i 13 hjemmekampe er normalt opskriften på en stensikker nedrykning, men heldigvis for OB har de dog været fornuftige til at hente point på udebane.  Hele 23 point har de hentet på fremmed græs, hvilket er ét færre end FCK og to flere end FCN. Paradoksalt nok kan man sige, at spillede OB kun på udebane, havde de måske været Top 6 hold. 

Når alt kommer til alt er dette selvfølgelig en must win kamp for OB. Hvidovre skal besejres her, og tre point vil skabe god luft til bundstriden, da Lyngby og Vejle spillede 1-1 fredag aften. Et perfekt resultat for OB.

 

Hvidovre IF

Uafgjort mellem Lyngby og Vejle var også det perfekte resultat for Hvidovre. Håbet om overlevelse lever endnu, men det synderligt realistisk er det ikke. Der er 11 point op til Lyngby og OB, så en sejr her vil gøre det til otte point med 15 tilbage at spille om. Det er altså ikke helt slut endnu, men igen - tre point her i Odense er nok et must.

Tre point fik Hvidovre i sidste uges bundbrag mod Vejle. Det var sæsonens første hjemmesejr for Hvidovre, og dermed er dagens modstandere fra OB det eneste hold som endnu ikke har vundet på eget græs i sæsonen. 

2-1 sejren i sidste uge hjemme mod Vejle pustede altså nyt liv i det spinkle overlevelseshåb, og særligt præstationen bag de tre point må have været tilfredsstillende for Per Frandsen at bevidne. Hvidovre var klart bedst og kunne snildt have vundet større. 

Kan Hvidovre tage den præstation med ind til denne kamp, skal man bestemt ikke afskrive dem på forhånd. Sidst de gæstede Odense gav Hvidovre odds 6.00 for en sejr, og den fik de med 2-0. Denne gang er oddset nede i 4.20 på en udesejr, så bookmakerne vurderer heller ikke at Hvidovre er helt chanceløse.

De må dog undvære Magnus Fredslund som er i karantæne. Til gengæld vender Jonas Gemmer tilbage fra en tur i strafboksen.

 

Odds: OB - HIF spilforslag

OB er selvfølgelig favoritter her, men man er nødt til at forholde sig til, at OB har været som forheksede på hjemmebane hele sæsonen. Kun tre point i 13 kampe i Odense taler sig eget sprog. Samtidig var OB ikke prangende i Randers og de tabte også den seneste hjemmekamp med hele 1-3 til Viborg.

Hvidovre kommer helt sikkert også til Odense med en klar plan om at hente alle tre point, og med den præstation Hvidovre leverede sidst mod Vejle, og de præstationer Hvidovre generelt har leveret i foråret, er vi ikke klar til at udelukke muligheden for endnu en sejr til Hvidovre her i Odense. OB er i hvert fald ikke store favoritter i vores optik.

Vi spår en tæt kamp og tror Hvidovre kommer til at tage point fra OB'erne igen. Vi skyder på at kampen ender 1-1 og spiller uafgjort til et flot odds 4.45.

Spil hos LeoVegas*