Silkeborg IF vs FC Midtjylland optakt

16. marts 2023

Silkeborg - FC Midtjylland optakt: En direkte duel om Top 6

Silkeborg og FC Midtjylland mødes i et slag om "det ægte Midtjylland" i 22. spillerunde, hvor begge hold stadig kan nå Top 6.

Den store historie forud for slaget om det ægte Midtjylland er selvfølgelig, at FCM i løbet af ugen valgte af afskedige Albert Capellas som cheftræner. Niels Lodberg tager over som midlertidig cheftræner hos Ulvene, og det gør det mere end svært at spå om, hvad vi kan forvente os her af gæsterne.

Vi ved dog med sikkerhed, at begge hold vil gå efter en sejr, for intet andet end tre point kan reelt bruges til noget for nogen af holdene. Til gengæld kan begge hold med en sejr muligvis snuppe en Top 6.

Spil hos Oddset*

Silkeborg - FC Midtjylland

Kampstart:
Søndag d. 19. marts kl. 15:00
TV / Stream
TV3 Max
Dommer:
Sandi Putros
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.25 3.85 2.90
Spil hos Oddset*

 

Silkeborg - FCM optakt

Silkeborg:

Silkeborg spillede en forrygende kamp mod Brøndby på Vestegnen i sidste runde, men måtte tage tomhændet hjem til Søhøjlandet uden point. Til gengæld havde de stor ære af kampen, og de tre point kunne snildt være røget med jyderne hjem. 

Nu er faktum dog, at Kent Nielsens tropper skal ud og vinde denne kamp for at komme i Top 6. Uafgjort kan måske bruges, men kun hvis Randers taber i Aalborg og OB ikke får tre point i Aarhus.

Det hører også med til historien, at Silkeborg også kan trække det korteste strå i kampen om Top 6, selv hvis de får tre point. Hvis både Brøndby og Randers vinder deres kampe, vil en sejr her være "forgæves" for SIF.

Der venter altså en tidlig sæsonfinale her for sidste års bronzevindere i Superligaen, hvor de selv kan gøre meget af arbejdet, men alligevel er afhængige af andre resultater.

FC Midtjylland:

Ulvene fra Herning har haft en rædderlig sæson i Superligaen. De har paradoksalt nok leveret nogle store resultater ude i Europa, men i den hjemlige andedam har det slet, slet ikke været godt nok. Først røg Bo Henriksen ud, og nu også hans afløser Albert Capellas. 

Det var også et uhyggeligt ringe FC Midtjylland-hold som i sidste runde tabte med 1-3 hjemme til Lyngby. Sjældent har man set Ulvene i ringere forfatning, selv om der også skal gives kredit til De Kongeblå fra Lyngby.

Ledelsen i FCM må også tage noget af nedturen på deres kappe, for man har solgt meget ud og med alt tydelighed ikke fået hentet de rigtige erstatninger.

Alligevel står FCM her i 22. spillerunde med en spinkel chance for at nå Top 6. Det vil redde meget af sæsonen, hvis det lykkedes. Først og fremmest skal den nye midlertidige cheftræner, Niels Lodberg, sørge for at få de tre point på JYSK Park, og derudover skal andre resultater gå deres vej. 

Med en sejr kommer FCM på 30 point, og de har en bedre målscore end Brøndby som også har 30 point. Randers har kun 29 point, mens Silkeborg og OB har 28. Silkeborg kan FCM selv sætte ud af spillet, og så skal Ulvene ellers håbe på at resultaterne i Farum, Aalborg og/eller Aarhus går deres vej.

Hvordan Niels Lodberg stiller op, er svært at spå om. Men Junior Brumado er i hvert fald ude med karantæne efter han så rødt mod Lyngby.

Silkeborg vs FC Midtjylland spilforslag

Nogle gange gør det underværker for en kriseramt spillertrup, når der kommer et pludseligt trænerskifte efter en fyring. Det kan også være den medicin, doktoren i Herning har ordineret her, men vi er dog skeptiske. FCM har virkelig været langt under niveau i de seneste kampe, mens Silkeborg har leveret nogle ganske gode indsatser. Senest i en fin kamp i Brøndby.

Hjemme på kunstgræsset på JYSK Park tror vi SIF har en god fordel, som kommer til at blive afgørende. Vi skyder på en 2-1 sejr til SIF og spiller 1-tallet til odds 2.25 hos Oddset.

Spil hos Oddset*