Silkeborg IF vs FC Midtjylland optakt

26. november 2023

Silkeborg - FC Midtjylland optakt: Midtjysk rivalopgør i subtoppen

Silkeborg og FC Midtjylland mødes i et slag om "det ægte Midtjylland" i 16. spillerunde. Se SIF vs FCM optakt med spilforslag her.

I mandagskampen venter et opgør mellem Superligaens p.t. bedste hjemmehold mod Superligaens p.t. mest formstærke mandskab målt på pointhøst. Det kan blive rigtig underholdende på JYSK Park.

Silkeborg er på fjerdepladsen, mens FCM indtager en tredjeplads inden søndagens kampe i Superligaen. Tre point adskiller de to mandskaber i tabellen, da FCM har 30 og Silkeborg 27. Begge vil selvfølgelig have øjnene fikseret på de tre point, som vil gøre underværker i topstriden med FCK og Brøndby.

Spil hos LeoVegas*

Silkeborg - FC Midtjylland

Kampstart:
Mandag d. 27. november kl. 19:00
TV / Stream
TV3 Sport
Dommer:
Peter Kjærsgaard
Karantæner:
Ingen
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
3.10 3.55 2.30
Spil hos LeoVegas*

 

Silkeborg IF

Silkeborg hænger på i toppen og kan bringe sig kun tre point fra førstepladsen med en sejr. Men sejre har der ikke været mange af i de seneste kampe. SIF har nemlig ikke vundet i de sidste tre, som har givet kun to point, og sidst de fik alle tre var ude mod Hvidovre. Så der venter en svær kamp her for Kent Nielsens tropper, når de skal op mod FCM som ikke har tabt de sidste ni kampe i Superligaen og ydermere vundet seks af dem.

"Det er en imponerende stime, som de har sat sammen efter en tung start på sæsonen. Det er meget tætte kampe, som de trækker sig sejrrigt ud af, og ud af det kan man aflæse, at de har en enorm individuel kvalitet i holdet. Både de 11, der er i startopstillingen, men også de folk, de kan sætte ind fra bænken", siger Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Men vi elsker at blive udfordret mod de bedste, og det vil jeg betegne FCM som igen. Et af de bedste hold i rækken. Så vi skal forholde os til deres høje pres og være utrolig dygtige på bolden for at spille os ud af det. For så bliver de sårbare. Der skal også nok ligge nogle muligheder for os i omstillingerne, hvis vi lykkes med det, vi er gode til, men vi skal selv skabe vores chancer".

Og måske bliver det lige netop Silkeborg som stopper FC Midtjyllands stime her på JYSK Park. Silkeborg er nemlig også ligaens bedste hjemmehold med fem sejre, to uafgjorte og kun ét nederlag (17 point) samt en fin målscore på 14-4. FC Midtjylland har samme antal point på eget græs som SIF, men ikke lige så god en målscore (+10 vs +6). Ingen hold i rækken har indkasseret færre mål på hjemmebane i denne sæson end Silkeborg.

 

FC Midtjylland

FC Midtjylland er i en voldsom form for tiden og har set tæt på uovervindelige ud i september, oktober og november. Der var lige en tabt pokalkamp i Parken mod FCK, men ellers har FCM mere eller mindre fejet alt modstand af banen siden transfervinduet lukkede i starten af september.

Ni kampe har FCM spillet siden d. 1. september, og her er det blevet til seks sejre og tre uafgjorte. 21 point i alt. Derudover har FCM scoret mindst to mål i 8 af de 9 kampe. Kun mod AGF måtte FCM nøjes med kun at score én gang. Så det er et hold som finder vejen til netmaskerne og har gjort det længe. Senest blev det til en 2-0 sejr hjemme over FC Nordsjælland og i runden forinden sejrede Ulvene med 4-1 i Hvidovre.

Det forventes at landskampspausen har betydet, at Jonas Lössl er blevet klar siden sidste kamp, og derfor sandsynligvis vogter buret igen. Truppen offentliggøres dog først i løbet af mandagen, og her forventes det også at Adam Gabriel, Marrony, Emiliano Martinez og Joel Andersson sandsynligvis er ude med skader.

 

Silkeborg vs FC Midtjylland spilforslag

Silkeborg er Superligaens bedste hjemmehold og giver ikke ved dørene her på JYSK Park. Men FCM er også i vanvittig god form, og har ikke tabt siden august i Superligaen. Det er et svært opgør at spå om, men vi tror i hvert fald der kommer mål. Silkeborg er svære at lukke ned på eget "græs", og FCM har som nævnt foroven scoret mindst to gange i otte af de sidste ni kampe. Så mon ikke begge mandskaber kommer på tavlen mindst én gang?

Vi tror kampen ender med at blive underholdende og målrig, og derfor spiller vi Over 2,5 mål + Begge Hold Scorer (Ja) til odds 2.07 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*