Web
Analytics Made Easy - StatCounter

La Liga

La Liga/Primera Division 2017/18

Liga Nacional de Fútbol Professional kaldes populært blot for La Liga eller Primera Division, og er den bedste fodboldrække i Spanien. Hver spillerunde i La Liga byder på underholdning fra den allerøverste fodboldhylde, og særligt når El Clasico mellem Real Madrid og Barcelona spilles, følger hundreder af millioner med ved TV-skærmene over hele kloden.

Her på Oddsforum.dk kan du følge den spanske La Liga hele vejen fra første spillerunde til mesterskabet er afgjort. I vores optakter til kampene i La Liga kigger vi på odds på kampene og de seneste nyheder fra klubberne, og krydrer som regel herlighederne med vores spilredaktions spilforslag. 

Forneden kan du læse mere om favoritterne i årets La Liga, og hvem de nye hold er i rækken.

 

La Liga favoritterne: Barcelona eller Real Madrid?

Det ligner igen et tæt parløb mellem Barcelona og Real Madrid i kampen om det spanske mesterskab. Men efterhånden som sæsonen har formet sig, er det Barcelona som trækker fra i toppen, og i skrivende stund - efter 15 spillerunder - fører Barcelona med fem point ned til Kongeklubben fra Madrid og har ydermere en kamp til gode. 

Ser vi på odds på vinderen af La Liga, er det da også catalanerne som er storfavoritter til at vinde mesterskabet i år. Danske Spils Oddset giver lige nu odds 1.33 på Barcelona, mens der er odds 4.00 på de forsvarende mestre fra Real Madrid, som dog har kampe nok tilbage i sæsonen til at hente Barcas forspring.

Valencia og Atletico Madrid er også inde i kampen om titlen i Spanien i år, men selvom Valencia indtager andenpladsen i La Liga netop nu, og kun har to point op til Barca, er der stadig odds 30.00 på "Chotos" (gederne, red.) Atletico Madrid giver p.t. odds 22.00, mens danskerklubben Sevilla med Simon Kjær og Krohn-Dehli i truppen giver odds 350.00.

 

De nye hold i La Liga

I sæsonen 2016/17 sagde La Liga farvel til Sporting Gijon, Osasuna og Granada, og de er blevet erstattet af Michael Laudrups gamle klub Getafe samt Girona og Levante, som tilsluttede sig det fornemme La Liga-selskab som oprykkere fra den næstbedste række før sæsonen.

Getafe har grebet chancen og indtager i skrivende stund syvendepladsen i La Liga, og er dermed med i kampen om pladserne i Europa til næste sæson. Samtidigt er Getafe ikke aktuelt i nedrykningsstriden i La Liga, der lige nu involverer klubber som Barcelona-klubben Espanyol, det tidligere storhold Deportivo La Coruna, Athletic Bilbao, Alaves samt feriedestinationerne Las Palmas og Malaga.