BIF - FCM odds og spilforslag: Sidste chance for Europa for Brøndby?

7. maj 2021

Brøndby - FC Midtjylland optakt: Guldkamp på Vestegnen

Der er guldbrag på Vestegnen, når Brøndby tager mod de regerende mestre og topholdet fra FC Midtjylland. Kan Brøndby genåbne guldkampen med den første sejr i otte kampe mod FCM, eller tager Ulvene reelt DM-guldet med hjem til Herning? Læs BIF vs FCM optakt og spilforslag her!

Brøndby - FC Midtjylland
Superliga - 29. runde
Kampstart:
Søndag d. 9. maj kl 18.00
Spillested:
Brøndby Stadion
TV:
3+
Odds fra Oddset
1 X 2
3.30 3.55 2.15
Over/Under 2,5 mål
1.88 - 1.92
Spil hos Oddset*

 

Brøndby IF vs FC Midtjylland spilforslag

Det er tæt på en DM-finale, som løber af stablen i Superligaen på søndag. Brøndby kan med en sejr æde sig ind på FC Midtjylland og lukke hullet i tabellen til kun ét point. Til gengæld kan FCM med en sejr spille sig syv point fri i toppen med kun ni point tilbage at spille om efter dette opgør. 

Heldigvis er der tilskuere tilbage på de danske Superliga stadions, og der kommer med sikkerhed tryk på kedlerne på Brøndby Stadion i søndagens kamp. Brøndby får da også brug for alt den støtte og opbakning de kan få, hvis de skal besejre FCM og holde liv i guldkampen. Det er nemlig således, at Brøndby ikke har slået FC Midtjylland i de syv seneste indbyrdes opgør i Superligaen.

FC Midtjylland var godt kørende da de i sidste uge slog FC Nordsjælland med 3-0 hjemme, mens Brøndby tabte 4-2 i Randers. Brøndbys nederlag skal dog ses i det lys, at de sagtens kunne have vundet det opgør. De skabte et stort antal chancer, og spillede rigtig fin fodbold, men de var ikke skarpe nok i felterne. Ikke desto mindre var det en god indsats, og Brøndby ligner bestemt et hold, som kan udfordre FCM og byde mestrene op til dans.

Der var fem mål sidst FCM gæstede Vestegnen, men de to seneste kampe mellem FCM og BIF i Herning har kun givet os ét mål pr. kamp (2 x 1-0 til FCM). De to opgør var taktisk prægede kampe, og det bliver det formentlig igen her. FCM kan leve med et uafgjort resultat, og behøver altså ikke jagte sejren. Derfor tror vi mest på uafgjort fremfor en udesejr til FCM, men også fordi Brøndby faktisk har været, hvis ikke bedst, så i hvert fald ligeså gode som FCM i de tre første kampe i sæsonen.

Uafgjort til odds 3.55 samt Under 2,5 mål til odds 1.92 bliver vores spilforslag til Brøndby vs FC Midtjylland i søndagens guldbrag.

Spil hos Oddset*

 

BIF vs FCM fakta og statistik

 • Brøndby er uden sejre i de sidste syv Superliga-kampe mod FC Midtjylland (V0-U2-T5)
 • Brøndby har tabt alle tre kampe mod FCM i denne sæson (2-3 hjemme og 1-0 og 1-0 ude)
 • Brøndby har ikke slået FCM siden en 4-1 sejr hjemme d. 20. maj 2019
 • FCM har kun haft én bedre stime mod BIF; fra november 2010-august 2013 (V5-U4-T0)
 • Niels Frederiksen og Brian Priske har mødt hinanden syv gange som trænere i Superligaen. Priske er ubesejret mod Frederiksen (V5-U2-T0)

 

Brøndby IF optakt

BIFs fem seneste kampe:

 • Brøndby - FC København: 1-3
 • Brøndby - AGF: 2-2
 • FC Nordsjælland - Brøndby: 0-3
 • Brøndby - Randers: 2-0
 • Randers - Brøndby 4-2

Brøndby er på jagt efter deres første mesterskab siden 2004/05, og det så fint ud ved slutningen af grundspillet, hvor Brøndby var to point foran FC Midtjylland. I Mesterskabsspillet har FCM dog fået seks point flere end Brøndby, hvilket altså har set Ulvene rykke forbi Niels Frederiksens mandskab i tabellen. Det er ikke slut endnu, men Brøndby skal have knækket koden til at hente en sejr mod FCM, og det SKAL ske på søndag.

Brøndby har fordel af hjemmebane, og sidst de tog imod FCM på Vestegnen var Brøndby i vores optik bedst. FCM var heldige med at få alle tre point med hjem dengang, og Brøndby har i alle tre kampe mod FCM i denne sæson spillet lige op med mestrene. Hjemme på Vestegnen har Brøndby også kun tabt to af 14 Superliga-hjemmekampe i sæsonen, nemlig med 2-3 til FCM og 1-3 til FCK. Begge opgør var højdramatiske og kunne sagtens være faldet ud til Brøndbys fordel. Dette kunne kampen i Randers i sidste runde bestemt også, men Brøndby led et 4-2 nederlag, trods en ellers rigtig god indsats. Specielt offensivt havde Brøndby meget at byde på, men det havde Randers til gengæld også.

Hvorom alting er, så er der ikke plads til pointtab for Brøndby her, hvis DM-guldet skal til Vestegnen i år. Brøndby kan glæde sig over at der ingen karantæner er, men til gengæld udgik Jesper Lindstrøm skadet mod Randers. Han forventes dog at blive klar til guldkampen.

 

FC Midtjylland optakt

FCMs fem seneste kampe:

 • SønderjyskE - FC Midtjylland (Pokal): 3-1
 • Randers - FC Midtjylland: 0-0
 • FC Midtjylland - FC København: 4-1
 • FC Nordsjælland - FC Midtjylland: 3-2
 • FC Midtjylland - FC Nordsjælland: 3-0

FC Midtjylland kan tæt på sikre sig det fjerde danske mesterskab i klubbens korte levetid med en sejr på Vestegnen. Det kan ikke blive afgjort på søndag, rent matematisk, men en sejr vil sende FCM syv point foran Brøndby med kun tre kampe igen.

FC Midtjylland har måske ikke peaket i denne sæson, ift. hvad man kunne forvente med en trup som deres. Der har været rigtigt mange kampe, hvor de har været langt fra topniveau, men man må give Ulvene, at deres bundniveau er rigtig stabilt, og skulle de rende afsted med guldet i år, vil det også være fuldt fortjent. 

Det har selvfølgelig også været en lang sæson, som har budt på mange europæiske kampe i Champions League, DBU Pokalen og Superligaen, og i 2021 har FCM generelt været rigtigt godt kørende. På det seneste er også Pione Sisto kommet i gang for Ulvene med nogle fornemme præstationer, hvor han også har fundet vejen til netmaskerne.

Hvis man er FCM-fan lover det godt for næste sæson, og FCM-spillerne glæder sig formentlig til en velfortjent sommerferie. Men først skal DM-guldet altså i hus for andet år i træk, og kommer det dét, vil det være første gang i klubbens historie, at det bliver til et titelforsvar i Superligaen. 

FCM har ingen karantæner, og alle mand ser ud til at være klar til kick off.

Spil hos Oddset*