BIF - FCM odds og spilforslag: Sidste chance for Europa for Brøndby?

22. oktober 2020

Brøndby - FC Midtjylland optakt: Topholdet mod mestrene

Brøndby - FCM
Kampstart:
Lørdag d. 24. oktober kl 18:00
TV / Stream
Canal 9 / DPlay / EuroSport Player
Betting Partner: Youbet
1 X 2
2.95 3.20 2.50

Spil hos Youbet*

Optakt: Brøndby - FC Midtjylland

Superligaens tophold fra Brøndby tager mod de danske mestre fra FC Midtjylland i et brag på Vestegnen lørdag d. 24. oktober kl. 18.00. Her skal Brøndby forsøge at rejse sig igen efter sidste uges 2-0 nederlag i SønderjyskE, mens FC Midtjylland jagter oprejsning ovenpå midtugens 4-0 nederlag til Atalanta i Champions League.

Brøndby har ikke formået at vinde over FCM i de fire seneste indbyrdes opgør, som er endt med to FCM sejre og to uafgjorte. Historisk set er det dog Brøndby som har overtaget mod FCM, da Brøndby har vundet 24 kampe mod Ulvene, mens 20 er endt uafgjort og 20 med FCM-sejre.

Brøndby har dog kun vundet en af de sidste fem hjemmekampe mod FCM. Det var en 4-1 sejr d. 20. maj 2019. Før den kamp havde Brøndby vundet fire i træk på hjemmebane mod FC Midtjylland.

BIF har også en god statistik hjemme, når de regerende mestre kommer på besøg. I de sidste 12 hjemmekampe på Vestegnen har Brøndby kun tabt én, vundet seks og spillet fem uafgjort. Denne statistik dækker selvfølgelig over kampe mod FCK og FCM, der som de eneste har været Superliga-mestre i denne periode.

Brøndby IF

Brøndby startede sæsonen som lyn og torden med fire sejre i træk, men i sidste weekend indkasserede de blå/gule deres første nederlag i Superligaen 2020/21. Det var et opgør, hvor Brøndby kun blev noteret for et skud indenfor målrammen.

Kampen startede ellers med god Brøndby-dominans, og det brændte på foran SønderjyskEs mål flere gange i kampens start. Men Brøndby formåede aldrig for alvor at spille SønderjyskEs stærke defensiv tynd nok til at komme til en 100% chance, og i stedet kunne Haji Wright skyde SønderjyskE i front kort efter pausen på et flot langskud. Seks minutter senere blev Brøndby så udspillet i forsvaret, og så stod den 2-0 til hjemmeholdet.

Brøndby havde et par forsøg mod kampens slutning, hvor både Pavlovic og Corlu sendte deres afslutninger tæt forbi den ene opstander. Men Brøndby formåede aldrig at udnytte overtaget i boldbesiddelsen til at komme til de helt store åbne målchancer.

Generelt har Brøndbys sæsonstart været med pil op, hvilket siger sig selv, når de topper Superligaen. Men de har ikke spillet voldsomt overbevisende i flere af kampene. F.eks. var de nede med 0-2 ved pausen mod FCN i sæsonpremieren, og mod et skidt Horsens-hold i den seneste hjemmekamp vandt de også kun med 2-1 uden at imponere. 

Spørgsmålet er, om de kan gøre en bedre figur offensivt her, mod Superligaens velnok bedste forsvar.

FC Midtjylland

Ligesom Brøndby i sidste uge, tabte FCM også deres udekamp i SønderjyskE med 2-0 i sæsonpremieren. Siden har FCM fået 10 ud af 12 mulige point, og ligner et hold som har sat kursen direkte mod toppen af tabellen.

FC Midtjylland er blandt andet det hold, som har flest afslutninger mod mål i denne sæson indtil videre, nemlig 95 i alt. Det er mindst 26 afslutninger flere end alle andre hold. Vejle er nr. 2 i den statistik med 69.

Samtidigt har FCM som sædvanligt haft en stærk defensiv, men dog primært på hjemmebane, hvor der kun er lukket ét mål ind i tre kampe. Det kom i sidste uges 3-1 sejr over OB. På udebane har det haltet lidt mere for FCM, som i de to første udekampe mod SønderjyskE og AC Horsens har tabt 0-2 og spillet 2-2.

FCM kommer ind til kampen med en skuffelse i bagagen. Onsdag aften blev det til et 0-4 nederlag hjemme mod Atalanta i Champions League, og selvom de færreste havde regnet med en FCM-sejr her, vil de ambitiøse midtjyske ulve formentlig selv være skuffede over facit af den kamp. Man må forvente, at midtjyderne vil forsøge at tanke ny selvtillid her mod Brøndby, for allerede på tirsdag venter en ny svær opgave på Anfield i Liverpool.

Det er endnu uvist om Brian Priske vælger at spare flere af de normale profiler mod Brøndby, med henblik på at have friske kræfter mod Liverpool. FCM bør måske indse, at det nok næppe bliver til point på Anfield alligevel, og at en sejr i Superligaen måske er vigtigere, trods alt.

Spilforslag til odds på Brøndby vs FCM

Umiddelbart er det lagt op til en tæt kamp her. Vi har dog ikke været voldsomt imponeret af Brøndbys offensiv, trods deres ellers fine pointhøst og placering i toppen af tabellen. Vi forventer, at Brøndby får svært ved at skabe mange store åbne målchancer mod det normalt stærke FCM forsvar, så hvis Brøndby skal have point ud af kampen, skal angriberne være skarpe og gribe de måske få chancer der kommer.

FCM så selvfølgelig ikke super gode ud mod Atalanta, men man var altså også oppe mod en modstander som p.t. befinder sig på allerøverste hylde i Europa. Vi tror dog, at FCM kommer topmotiverede til Vestegnen i et forsøg på at snuppe tre meget vigtige point til kampen om guldet, og på en mission for at få ny selvtillid ind i holdet ovenpå midtugens skuffelse i Champions League.

Der er selvfølgelig den risiko, at Brian Priske vælger at spare masser af spillere, fordi man gerne vil vise sig frem på Anfield mod Liverpool. Men denne kamp bør være for vigtig, og på papiret for svær, til at man kan spare for mange profiler. Med en sejr kan FCM overhale Brøndby i tabellen med ét point.

Spilforslag: Vi skyder på en 2-1 sejr til FCM, og vores spilforslag bliver derfor en FC Midtjylland sejr til odds 2.50 hos Youbet. Der er i skrivende stund stadig et par dage til kampstart, og det er bestemt ikke utænkeligt at dette odds vil stige frem mod kampen. Hold øje med oddsudviklingen hos din bookmaker.

Spil hos Youbet*