Silkeborg IF - FC Nordsjælland

15. april 2024

Silkeborg IF - FC Nordsjælland optakt: El Plastico på JYSK Park

Der er El Plastico på JYSK Park mandag d. 15. april, når Silkeborg tager mod FC Nordsjælland.

Silkeborg tager mod FC Nordsjælland i det der populært kaldes for El Plastico. To hold som har det bedst på dette kunstgræs-underlag og som begge gerne vil spille en omgang boldbesiddende fodbold. Gæsterne har nok mest at spille for, da de kan tangere FC København på tredjepladsen med en sejr. 

Silkeborg - FC Nordsjælland

Kampstart:
Mandag d. 15. april kl. 19:00
TV / Stream
TV3 sport
Dommer:
Sandi Putros
Karantæne:
Alexander Lind (SIF)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
3.75 3.75 2.00
Spil hos LeoVegas*

 

Silkeborg IF

Silkeborg er kommet i gang igen med to kampe uden nederlag i Superligaen; 2-2 hjemme mod AGF og 1-1 ude i Brøndby. Samtidig er Silkeborg nu i pokalfinalen efter 6-3 samlet mod Fredericia. Godt nok tabte Silkeborg deres seneste kamp, da de var i aktion torsdag i Fredericia i returopgøret, men efter 6-1 i første opgør, var det reelt også en kamp der blot skulle overståes.

Det samme kan man vel egentlig sige om opgøret her. Silkeborg har med 29 point hele 17 point op til medaljerne, så der er reelt ikke det store at spille for. Man kan selvfølgelig gå efter at veksle en sjetteplads til en femteplads, men der er ni point op til AGF, så også dét ser svært ud.

Resten af Silkeborgs forårssæson kommer nok til at gå med at forberede sig til pokalfinalen d. 9. maj. Det gælder om at få tanket selvtillid med en række gode præstationer, som den vi så i sidste uges 1-1 mod Brøndby på Vestegnen. 

SIF er uden karantæneramte Alexander Lind.

 

FC Nordsjælland

 FC Nordsjælland var torsdag i Aarhus, hvor det blev til et 0-1 nederlag og exit fra pokalen. FCN dominerede kampen på bolden, og forsøgte på alle tænkelige måder af nedbryde AGF's jerndefensiv, men det lykkedes altså ikke. En stor skuffelse for Farum-drengene, som nu er tvunget til at vinde medaljer, hvis man skal have chancen for Europa i næste sæson. 

Medaljerne er bestemt også indenfor rækkevidde. Ser man på FCN's 2024 i Superligaen er det blevet til fem sejre, en uafgjort og kun et nederlag i syv kampe. Med et snit på 2,29 point pr. kamp i foråret, var FC Nordsjælland Superligaens næstmest formstærke mandskab før denne runde, og med en sejr i Silkeborg vil de være holdet der har fået flest point i 2024.

Den flotte pointhøst i 2024 betyder også, at FCN stadig kan nå at melde sig ind i kampen om både guld, sølv og bronze. En sejr her og FCN vil kun være seks point efter Brøndby i toppen.

Det er altså formstærke gæster der kommer på besøg, og det er da også værd at bemærke, at FCN i de to seneste kampe har besejret FCM med 3-2 i Herning og FCK med 2-1 i Farum.

 

SIF - FCN spilforslag

FC Nordsjælland har alt at spille for mandag aften i Silkeborg, hvor opgøret for værterne måske mere har karakter af en glorificeret træningskamp.

FC Nordsjælland fik ikke prikket hul på bylden sent torsdag aften i Aarhus, men det var kun anden gang i ialt ni fodboldkampe af betydning i 2024, hvor FCN ikke kom på tavlen. Den anden var 2-0 nederlaget til FCK i Parken d. 26. februar. Ellers har FCN lavet mindst én kasse i alle kampe, og med 14 mål i de første syv Superliga-kampe i 2024, er FCN også blandt de mest scorende hold i år indtil nu.

Der er kommer bedre gang i offensiven, og det kan varsle problemer for Silkeborg, som har kæmpet med at holde eget bur rent. I de sidste 11 Superliga-kampe i træk har Silkeborg indkasseret mål, så mon ikke gæsterne også kommer på tavlen her?

Vi tror på et potentielt underholdende opgør med mange scoringer, men først og fremmest tror vi det bliver et tæt opgør. Vi skyder på en 2-1 sejr til gæsterne og spiller FCN til odds 2.00. 

Spil hos LeoVegas*