Copenhagen Games 2017

11. april 2017

Copenhagen Games 2017

Danmarks største e-sports event, Copenhagen Games, løber for syvende gang af staben d. 12 april,  og tiltrækker hold fra hele verden med høje pengepræmier og prestige. Som altid bliver begivenheden afviklet i Øksnehallen i hjertet af København, og byder blandt andet på konkurrencer i League of Legends, Counter-Strike og FIFA 17.

I midten af april bliver Danmark endnu en gang ramt af den højt voksende e-sports feber, når Øksnehallen bliver fyldt op med e-sports udøvere fra hele verden, der skal konkurrere i videospil som League of Legends, Counter-Strike og FIFA 17.

Counter-Strike som hovedturnering

Counter-Strike Global Offensive er de seneste par år stormet frem på e-sports scenen, og har overhalet League of Legends som det bedste eSports spil på markedet.

Det er derfor heller ikke overraskende, at det er Counter-Strike, som indeholder den største præmiepulje af alle turneringer til begivenheden. Det bliver dermed femte gang, at CS:GO er at finde på programmet til Copenhagen Games, der tidligere har holdt turneringer i både Counter-Strike Source og Counter-Strike 1.6, der er CS:GO's forgængere. Sidst var i 2012, da CS:GO blev introduceret på programmet, og siden da har GO været den eneste udgave af Counter-Strike

Turneringsstruktur

CS:GO turneringen er delt op i to turneringer. Først en open (qualifier) turnering, der er en open-signup turnering for alle, hvorefter de otte bedste fra den turnering kvalificere sig til main turneringen, hvor de otte inviterede hold venter på dem.

Det ser derfor sådan her ud:

Open (Qualifier) turnering

Afvikles igennem et gruppespil, hvor første- og andenpladsen i hver gruppe kvalificere sig videre til playoffs. Tredje- og fjerdepladsen ryger til B-turneringen. Man spiller bedst ud af en (BO1).

Herefter er der playoffs, hvor man spiller bedst ud af tre (BO3). Top 8 hold kvalificere sig til hovedturneringen, mens resten ryger til B-turneringen.

Main turneringen

Det er først her det bliver rigtig spændende, når turneringens 16 bedste hold tørner sammen. De otte bedste hold fra qualifier turneringen møder de otte inviterede hold, der først kommer i spil nu.

De 16 hold bliver flettet ind i fire grupper. De to bedste hold fra hver gruppe kvalificere sig videre til slutspillet. Det er BO1 i gruppespillet, og BO3 i slutspillet.

Præmiepulje

Til dette års Copenhagen Games er præmiepuljen €53.000, svarende til godt 400.000 danske kroner. Præmierne er fordelt således.

1. €30,000 (ca. 220.000 kr.)
2. €13,000 (ca. 95.000 kr.)
3. €5,000 (ca. 37.000 kr.)
4. €5,000 (ca. 37.000 kr.)