League of Legends Worlds: Et overblik

21. oktober 2016

LCS Worlds - Semifinalerne

Vi er nu fremme ved semifinalerne i dette års udgave af LCS: Worlds, og Christopher kommer her med sine forudsigelser - og en opsummering af kvartfinalerne!

[readmore id="1631">

Mens gruppespillet til dette års Worlds var fyldt med overraskelser, så var kvartfinalerne vel præcis som man kunne forvente af dem.

Samsung Galaxy startede med at putte mundkurv på hjemmepublikummet, efter de slog Nordamerikas sidste hop 3-0, i en kamp som på nær et enkelt solokill af Jensen var et decideret stump af C9 fra SSGs side af.

Fredagens kamp imellem SK Telecom T1 vs. Royal Never Give Up startede ellers lovende for en overraskelse, da det lykkedes RNG at vinde første map. Dette blev dog også deres sidste, og kampen endte 3-1 til de forsvarende Worlds-mestre.

ROX Tigers vs. Edward Gaming var også på vej til at blive et stump, men seriøsitet var ikke rigtigt til stede i 3. map for ROX, hvorfor de måtte ud i et 4. map, før de havde slået EDG, som, på nær deres bottomlane, var et skuffende bekendtskab til dette Worlds, og særligt deres jungler, Clearlove, levede ikke op til hypen omkring ham.

Den sidste semifinalist skulle findes søndag imellem H2K og turneringens helt store overraskelse Albus NoX Luna. Her blev Albus’ dog afmatched totalt og kvartfinalen blev dermed sidste stop for det historiske Wildcard-team med et 0-3-nederlag.

Kampprogram - semifinalerne

Fredag d. 21 oktober – natten til lørdag d. 22 oktober

00:00 | SK Telecom T1 – ROX Tigers | odds 1,75 – 2,00 hos eOddset

Lørdag d. 22 oktober – natten til søndag d. 23 oktober

00:00 | Samsung Galaxy vs. H2K Gaming | odds 1,20 – 4,20 hos eOddset


SK Telecom T1 vs. ROX Tigers

SK Telecom T1 vs. ROX Tigers er i manges øjne den egentlige finale, og vinderen af den første semifinale er allerede på forhånd udset som storfavoritter til finalen.

Dermed kan vi se frem til en meget spændende og afgørende semifinale; SKT er dobbelte og forsvarende Worlds-meste, imens ROX Tigers kom til Worlds efter at finde sommersplittet i LCK.

Kampen er samtidig en rematch af sidste års Worlds-finale; En kamp som SKT vandt 3-1 over dengang kaldte KOO Tigers. Dengang var SKT dog storfavoritter til at vinde det hele, imens KOO ikke rigtigt var regnet som noget stort – udover at de kom fra Korea.

Denne kamp kan meget vel gå hen og blive en kamp om, hvem der benytter sine styrker bedst muligt; Imens SKTs bottomlane i form af Bang og Wolf på papiret og under turneringen har vidst sig bedre end ROXs PraY og GorillA, så har Peanut og Smeb været væsentligt bedre for ROX end Duke og Blank/Bengi har været det for SKT.

I midlanet er Faker på papiret stærkest, og han har også haft et fint Worlds, men samtidig passer Worlds powerpicks i midlanet lige til Kuros championpool, og hans mulighed for at vinde over Faker er større end nogensinde før.

Toplanet

Hvor Smeb har levet op til hypen omkring ham op til Worlds, så har Duke ikke rigtigt leveret. Duke havde ikke nogen god kvartfinale, hvor han mere eller mindre ene mand var skyld i at SKT tabte første map til RNG.

Imens er Smeb bare blevet bedre som turneringen har udviklet sig, og selvom det var på en billig baggrund med Kuro1 i toplanet for EDG, så dominerede han altså totalt toplanet. Duke skal spille bedre end hvad han hidtil har vist til Worlds, hvis ikke ROX skal have en klar fordel over SKT i toplanet.

Rating baseret på skill og på præstation til Worlds

Smeb: 9/10

Duke: 7/10

Jungle

Peanuts præstationer er kun gået en vej, og det er fremad. Han startede sløjt ud her til Worlds, men han er nu et godt bud på en MVP til dette års Worlds. Han er den eneste jungler her til Worlds, som jeg føler har carried flere games for hans team, og det er her jeg finder den største forskel på ROX og SKT.

SKT har benyttet begge deres junglers, Bengi og Blank, til dette Worlds, og begge spillere har leveret skuffende præstationer. Blank blomstrede dog op, efter han startede ude i SKTs første game imod RNG, og SKT tabte dermed ikke et eneste map med ham som jungler i kvartfinalen.

Jeg forventer at det bliver Blank der spiller denne series, og han kommer virkelig til at blive testet, hvis Peanut fortsætter med at imponere.

Rating baseret på skill og på præstation til Worlds

Peanut: 10/10

Blank: 7/10

Midlane

Det er ikke for sjovs skyld at Faker af mange bliver betegnet som verdens bedste spiller, men samtidig har vi også set andre hold være i stand til at neutralisere skill-forskellen i midlanet med picks så som Aurelion Sol og Vladimir.

Faker er dog stadig en fantastisk spiller, og man skulle nogen gange tro at han scriptede, da han stort set altid præstere at dodge skillshots fra modstanderne på imponerende vis.

Kuro er dog samtidig en god spiller, og hans spillestil i midlanet er mere defensivt anlagt, hvor han farmer op indtil midgame.

Dermed kommer Faker ikke rigtigt til at udnytte det lille cap i skill der måtte være, jo mindre han præstere at få skabt fordele i form af roaming.

Rating baseret på skill og på præstation til Worlds

Kuro: 8/10

Faker: 10/10

Bottomlane

Bang og Wolf har overall endnu engang været rigtig solide for SKT til dette Worlds; Det er typisk ikke rigtig det lane man snakker mest om for SKT, fordi de bliver først rigtigt aktiveret i teamfights, men samtidig ser du dem stort set aldrig tabe et bottomlane.

Så selvom du sjældent ser dem med huge early leads dernede, så er de bare overall rigtig solide indtil det kommer til teamfights, hvor de bliver et af verdens bedste bottomlane-makkerpar. Dermed har PraY og GorillA noget af en opgave foran sig, hvis de skal lykkedes med at carry ROX til en sejr over SKT.

De minder dog på mange måder om Bang og Wolf som et par. De er nemlig også ganske solide i laningphase, uden de får store, ekstreme leads over deres modstandere.

Ligesom SKT bliver de rigtig sat i gang, når det kommer til teamfights, men her føler jeg bare at Bang og Wolf er den smule bedre for SKT end PraY og GorillA er det for ROX.

Rating baseret på skill og på præstation til Worlds

PraY & GorillA: 8/10

Bang & Wolf: 9/10

Som en enhed

Når det kommer til teamfights og skirmishes, så ser jeg SKT som værende et af verdens absolut bedste hold. Det er kun Samsung der har imponeret mig mere som samlet flok til dette Worlds end SKT, og det er vel også her SKTs favoritværdighed hos bookmakerne ligger.

Deres fantastiske teamfight og skirmish-forståelse og evne til at execute så vi blandt andet perfekt illustreret i deres anden kamp imod Cloud9. Her prøvede og prøvede C9 med deres composition med Kennen og Alistar, men SKT præsterede på fornemmeste vis at peel perfekt i den kamp og execute deres egen teamcompositions styrker.

Bevares ROX Tigers er bestemt ikke noget dårligt hold som en enhed, og kan de præstere at generere fornuftige leads via deres styrker i early til midgame, så er SKTs evner som en enhed bestemt ikke så overlegne at et 5k lead efter 20 minutter ikke vil have nogen betydning – bestemt ikke.

Jeg sidder dog stadig med den følelse af, at hvis ikke ROX Tigers har et lead på mindst 2-3k indtil det 20-25 min (eller anden form for fordel, f.eks. dragons, lane priority etc.), så bliver det SKTs game til at vinde de næste ca. 20 minutters tid. Skulle kampen gå over 45 minutter, så er det umuligt at sige hvem der vil vinde, da mange små faktorer kommer til at spille ind.

Rating baseret på skill og på præstation til Worlds

ROX Tigers: 8/10

SK Telecom T1: 10/10

Sammenlagt rating

ROX Tigers: 44/50

SK Telecom T1: 43/50

Dermed er holdene mere eller mindre lige, hvis altså mine vurderinger ellers passer nogenlunde. Det bliver dermed spændende at se, om det bliver jungle/toplane der er vigtigst eller om det er fordelen i midlanet, bottomlane og som hold der bliver kampafgørende.

Hvordan vinder ROX Tigers?

Hvis ROX Tigers kan præstere at udnytte deres klare fordel i top og jungle, så har de bestemt rigtig god mulighed for at vinde denne kamp. De skal have Kuro på en save laning champ, så som Aurelion Sol, Varus eller endda Malzahar, hvor han bare skal farm ind til midgame, imens de skal prøve at target Blanks championpool i junglen, hvor jeg føler at Peanuts er meget større.

Hvordan vinder SK Telecom T1?

Hvis SKT er i stand til at udnytte deres bedre mid til lategame, og ikke kommer for meget bagud i earlygamet, så tror jeg de vil vinde en BO5-serie. De kan dog ikke klare at både Duke og Blank falder alt for meget bagud Smeb og Peanut, men hvis Faker f.eks. kan få sat et forholdsvis early dive op i toplanet sammen med Blank, så kan forskellen på niveau i top og jungle blive neutraliseret fra start af.

Spilforslag

Jeg forventer mig at ROX Tigers vinder kampen 3-2, og jeg forventer mig at det bliver på baggrund af en rigtig stærk præstation fra Peanuts side af.

Dermed kan jeg anbefale følgende spil:

ROX Tigers til at vinde kampenodds 2,00 hos eOddset

Jeg ser ROX Tigers som små favoritter på omkring 55-45 % til denne kamp, og det gør jeg primært baseret på deres top og i særdeleshed deres jungler. Jeg synes vi ser en forholdsvis stor niveauforskel der, og i særligt junglen tror jeg det bliver straffet hårdt der.

Når en toplaner eller midlaner er ’The Weaker Player’, så kan man ’bare’ gå champs som Poppy top, og Vlad/Aurelion Sol mid. De vinder ikke lanet, men de er i stand til at farm nogenlunde even, og så blive farlige i teamfights.

Dette kan man dog ikke med jungle, hvorfor niveauforskelle kan blive straffet meget hårdere her, også selvom det ikke altid ses direkte i form af 1v1-kills, men snarere i form af meget mere map presence, objectives, cs og kill participation.

Over 4,5 maps i kampenodds 2,45 hos eOddset

Selvom jeg tror mest på at ROX Tigers vinder kampen, så indikere mit bud på en 55-45-kamp også at jeg tror det bliver rigtig tæt. Jeg tror der vil være maps, hvor Peanut er i stand til at udnytte niveauforskellen, samtidig med at Smeb vinder top, ligesom jeg tror der vil være maps, hvor Blank og Duke overlever og kan blive carried af Faker, Bang og Wolf til midgamet.

ROX Tigers First Blood i map 1/2/3 | odds 1,85 hos eOddset - (Anbefales KUN hvis man spille på ALLE 3 maps.)

Som jeg snart har nævnt mange gange, så synes jeg den største forskel på de to hold her findes i junglen, og denne position er bare så afgørende, når det kommer til First Bloods. Hvis Peanut er den bedre spiller, så burde ROX Tigers få flest First Bloods denne serie, hvorfor jeg tror det kan være fordelagtigt at spille på dem til at få First Blood.

Det skal dog siges at jeg IKKE anbefaler dette væddemål, med mindre man har tænkt sig at spille på som minimum map 1 til 3.

Dette er et væddemål baseret på at ROX Tigers i det lange løb burde få flest First Bloods med deres bedre jungler, men i et enkelt map behøver dette langt fra at være tilfældet.