NFL overblikket: Topopgør i NFC

18. november 2017

NFL overblikket: Topopgør i NFC

Velkommen til Oddsforums nye tiltag, NFL overblikket, der sætter fokus på rundens spotlight kamp med odds og spilforslag, samt giver dig et bud på de bedste valuebets. 

Se odds på alle kampe i Week 11: 

Odds hos Nordicbet.dk 1 X 2
Chicago Bears - Detroit Lions 2.30 1.66
Cleveland Browns - Jacksonville Jaguars 4.00 1.26
Green Bay Packers - Baltimore Ravens 2.05 1.80
Houston Texans - Arizona Cardinals  1.76 2.10
Miami Dolphins - Tampa Bay Buccaneers 2.00 1.83
Minnesota Vikings - Los Angeles Rams 1.71 2.20
New Orleans Saints - Washington Redskins 1.26 4.00
New York Giants - Kansas City Chiefs 4.50 1.22
Los Angeles Chargers - Buffalo Bills 1.43 2.95
Denver Broncos - Cincinnati Bengals 1.71   2.20
Oakland Raiders - New England Patriots 3.70   1.29
Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles 2.90   1.43
Seattle Seahawks - Atlanta Falcons 1..68    2.25

 

Minnesota Vikings - Los Angeles Rams

Ugens spotlight kamp er mellem Minnesota Vikings og Los Angeles Rams, der ind mod Week 11 er blandt ligaens absolut hotteste hold. Som om det ikke skulle være nok, så ligger Vikings og Rams side om side på andenpladsen i NFC konferencen med 7 sejre efter 9 kampe, og en sejr her kan spille en stor rolle i slutspils sammenhæng.

Minnesota Vikings kommer ind til denne kamp med en sejrsstime på fem kampe, mens Rams kommer ind med en sejrsstime på fire kampe. Sidst de to hold mødtes var i 2015 på Vikings' gamle stadion, TCF Bank Stadium, i en hektisk kamp, hvor Vikings afgjorde tingene i overtime, da et field goal af Blair Walsh separerede de to hold (21-18).

En sejr til hjemmeholdet giver i skrivende stund odds 1.71, mens en sejr til gæsterne giver 2,20 gange pengene tilbage. Skulle de to hold ende ud i overtime igen, kan du hente svimlende odds 15.00.

Zimmer's defense VS. McVay's offense

Minnesota Vikings har otte tidligere first- og second-round picks alene i deres defense, hvoraf seks af dem er draftet af holdet selv. Holdet har forbedret sig hvert år under head coach Mike Zimmer's imponerende zone spil, der er fyldt med kvalitet og kompleksiteter. Når det så er sagt, så er det ikke fordi Vikings' defense leverer konstant uforudsigelige og ulæselige plays. Faktisk er det ofte de samme formationer de kører, hvad enten det er mod løb eller kast, men her er det vigtigt at sætte fokus på deres bevægelser før modstanderen snapper bolden, der ofte giver dem en fordel eller to med dygtige defensive linemen i form af Danielle Hunter, Brian Robison og Everson Griffen. Dertil har de safeties Harrison Smith og Andrew Sendejo, der med stor spilforståelse og fart, udgør en farlig secondary for enhver quarterback.

Rams, derimod, er et af ligaens absolut farligste hold, når head coach McVay har spottet hvilken coverage modstanderholdets defense er i. McVay er en af ligaens dygtigste til at udnytte et forudsigeligt forsvarsspil, hvilket han allerede har vist utallige gange i denne sæson. Han trives bedst overfor et Cover 3 eller Cover 4, da hans receiverer er dygtige til at krydse hinandens ruter, hvilket gør det ekstra svært for modstanderens cornerbacks at følge med.

Rams' quarterback, Jared Goff, ligner en helt anden spiller i hans blot anden sæson i ligaen, efter et turbulent rookie år, hvor der var opture, men flest nedture. I år er historien dog helt anderledes, og Goff har taget fusen på alle hans kritikere. Jared har massere af kvalitet, og ligner en fremtidig franchise quarterback for Rams, men han er ikke nær perfekt. Han har stadig store problemer med at kaste bolden med modstanderens forsvar i ansigtet, og fungere generelt dårligere under højt pres. Vikings HC, Mike Zimmer, blitzer ikke lige så meget som han tidligere har gjort, men det er bestemt noget han burde overveje til denne kamp, da det kunne påvirke Goff i en negativ retning. Ulempen ved at blitze er, at Rams' RB, Todd Gurley får plads i siderne, hvilket kan blive utroligt farligt for Vikings.

Spilforslag til Minnesota Vikings - Los Angeles Rams

Der er spænding for alle pengene i den her kamp om NFC. Vikings' defense har været fantastiske, mens man kan sige det samme om Rams' offense. Problemet for Rams er bare, at Vikings har fået styr på deres angreb, efter brikkerne er faldet på plads på quarterback situationen, der for et par uger siden så katastrofal ud, da Sam Bradford blev skadet mens Bridgewater ikke var helt skadesfri. Det gav backup quarterback, Case Keenum, chancen, som man i den grad må sige han har taget. Det er derfor stadig uvist hvorvidt man starter med Keenum eller Bridgewater til denne kamp. Mike Zimmer har udtalt, at han har besluttet sig, men at han ikke vil offentliggøre det før på kampdagen.

Jeg kan godt lide Zimmers hemmelighedsfulde strategi her, da det tvinger McVay og resten af Rams mandskabet til at forberede sig på to forskellige kampscenarier. Et med Case Keenum som quarterback, og et andet med Teddy Bridgewater. Dertil skal det også nævnes, at Vikings spiller på hjemmebane, hvor det traditionelt set er svært at hente sejre. Vi ser hjemmeholdets vej i denne kamp.

Spilforslag: Vikings -2.5 (inkl. overtime) til odds 1.90 hos Nordicbet
Kampstart: Søndag d. 19/11 kl. 19:00 på TV3+.

Ugens Valuebets

I 'Ugens Valuebets' vil jeg finde frem til flere valuebets, altså et spil med ekstra god værdi, til den pågældende runde. Antallet af valuebets kan variere fra uge til uge, alt efter hvor mange der er at finde.

Oakland Raiders - New England Patriots

New England Patriots er begyndt at ligne dem selv mere og mere som ugerne er gået, og vi skal helt tilbage til d. 1 oktober for at finde deres sidste nederlag, hvilket var et snævert 33-30 nederlag til Panthers. Derudover har de tabt til Kansas City Chiefs i sæsonåbneren, men fælles for både Chiefs og Panthers var, at de spillede deres livs football i disse kampe. Chancen for, at Raiders finder deres bedste football frem i sig til denne kamp er eksisterende, men meget lav. Patriots har gjort det godt på udebane, og burde ikke have de største problemer i mod Raiders.

Spilforslag: Patriots -10 til odds 2.40 hos Nordicbet.

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles

Philadelphia Eagles har været brandvarme på det sidste, og har outscored deres modstandere 84-33 i deres sidste to kampe. Eagles har været solide på begge sider af bolden og har ikke indkasseret mere end 24 point i deres sidste syv kampe. Dallas, på den anden side, havde gang i en god periode indtil de slog hovedet mod muren i mod Atlanta i sidste uge, hvor deres offensive line havde kæmpe problemer med at beskytte Prescott. Tabet af RB Elliott er et problem for dem, men det er blot ét problem ud af mange. Eagles burde være større favoritter her, og derfor bliver jeg ikke skræmt væk af lidt handicap spil.

Spilforslag: Philadelphia Eagles -4.5 til odds 2.00 hos Nordicbet

Seattle Seahawks - Atlanta Falcons

Seattle er et svært sted at tage hen i håbet om en sejr, og Falcons er ikke det samme hold som vi så i sidste sæson, men Falcons viste alligevel glimt af de gode takter fra sidste år i mod Cowboys i sidste uge, da de kørte dem over fra start til slut. Derudover er Seattle foruden Richard Sherman, hvilket ikke er specielt godt i et i forvejen rystende forsvar, og så endda overfor Falcons, der på papiret har et af ligaens absolut mest firepowerede angreb. Der er fin værdi i en udesejr, som vi udnytter.

Spilforslag: Atlanta Falcons sejr (inkl. OT) til odds 2.35 hos Nordicbet.