FC Midtjylland - FC København

14. april 2024

FC Midtjylland - FC København optakt: Bliver FCK sat af i guldkampen?

FC Midtjylland tager mod FC København søndag aften i Superligaen på MCH Arena kl. 18:00. Se FCM vs FCK optakt, odds og spilforslag her!

Bliver FCK sat yderligere af i guldkampen med det tredje nederlag i træk, når de i aften gæster Herning? FC Midtjylland plejer i den grad at have krammet på Løverne her på Heden, så det dufter ikke ligefrem af tre point til FCK, selv om de er favoritter hos bookmakerne.

Spil hos LeoVegas*

FC Midtjylland - FC København
Kampstart:
Søndag d. 14. april kl. 18:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Morten Krogh
Karantæner:
Sverrir Ingi Ingason (FCM)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.75 3.50 2.60
Spil hos LeoVegas*

 

 

FC Midtjylland

Af de sidste 13 kampe mellem FCM og FCK her i Herning i Superligaen har FCM vundet de 11. Kun én FCK sejr er det blevet til i den stime. FCM vandt også senest med 2-0 da FCK lagde vejen forbi d. 1. marts, i hvad der nok også var FCM's bedste præstation i 2024. Så Ulvene må have masser af selvtillid med ind til dette opgør. 

Senest vandt FCM med 1-0 ude mod AGF uden at imponere, men AGF er også svære at spille imod. FCM vandt på en gave af et straffespark som aldrig skulle være dømt, og ser man bort fra det mål, var der ikke mange store chancer til nogle af de to hold. Men det gav tre point og dermed holder Ulvene fast i toppen, hvor de er á point med Brøndby, men kun nr. 2 grundet en dårligere målscore.

En sejr her mod Løverne vil nærmest de facto gøre guldkampen til en duel fremfor en trekamp, for vinder FCM her, vil man være ni point foran FCK. FCM har et pointsnit på 2,14 pr. kamp her i 2024, og fortsætter det sæsonen ud, bliver det svært for FCK at hente ni point.

Ulvene må undvære Sverrir Ingi Ingason med karantæne, og Paulinho, Lee Han-beom samt Marrony er nok også stadig ude.

 

FC København

FC København har tabt de sidste to kampe og det er blevet til tre nederlag i Superligaen her i 2024. Det er bestemt ikke den start på 2024, som Neestrup og Co. havde drømt om, og senest blev man faktisk kørt ud af Right To Dream Park i store perioder af kampen. FCK har uden tvivl en stærk trup med nogle stærke individualister, men kollektivet synes ikke at fungere i øjeblikket, og de burde vel også have tabt større i Farum. I hvert fald fik FCN et mål underkendt efter hjørnespark, som var meget svært at se, hvorfor det skulle underkendes.

Sejren til FCN betyder også, at Tigrene fra Farum nu blander sig i kampen om medaljer, og for FCK kan et nederlag her betyde, at man mister tredjepladsen til FCN mandag aften, hvis de slår Silkeborg. Dermed vil FCK være i farezonen for at gå glip af Europa i næste sæson. Hvem havde lige set den komme for to måneder siden, hvor alle regnede med FCK som danske mestre?

Intet er afgjort endnu, men der skal andre boller på suppen her, hvis FCK skal  have tre point med hjem fra Herning. Og tre point er alt der tæller nu.

 

Odds: FCM vs FCK spilforslag

FCK er favoritter her hos bookmakerne, men i vores optik er det faktisk lidt uforståeligt. FCK har det traditionelt meget svært her i Herning med 11 nederlag i de sidste 13 besøg, og FCM har - ofte uden at imponere - fået nogle rigtig gode resultater i hus her i 2024. FCM's formkurve er opadgående, mens FCK's er det modsatte.

Ser man også på sidst FCK var på besøg, fik de ørerne i maskinen af FCM med 2-0, og der var stor forskel på de to hold i den kamp som blev spillet for halvanden måned siden. Siden har FCK ikke just imponeret spillemæssigt, og holdet er plaget af skader og fravær. 

Vi tror FCK får det svært igen og vi byder ind på en hjemmesejr til Ulvene. Vi siger 3-1 til FCM og spiller 1-tallet til odds 2.75 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*