FC Midtjylland - FC København

16. september 2022

FC Midtjylland - FC København optakt: Tændte Ulve tager mod tandløse Løver

FC Midtjylland tager mod FC København i 10. spillerunde i Superligaen på MCH Arena søndag d. 18. september kl. 18:00. Se FCM vs FCK optakt, odds og spilforslag her!

Topkamp. Guldkamp. Sådan plejer vi at beskrive kampene mellem FC Midtjylland og FC København i Superligaen, men denne gang er der alt andet end topkamp på plakaten i Herning. FC København er nr. 6 og FC Midtjylland nr. 8, så det er reelt et opgør i midten af tabellen.

Alligevel er det svært at afskrive kampen som et topopgør mellem to storklubber i dansk fodbold, og som en slags guldduel, da både FCM og FCK stadig regnes som de største favoritter til DM-guldet i denne sæson. FCK er stadig de klart største DM-favoritter hos Oddset til odds 2.50, mens der er odds 6.00 på FC Nordsjælland, 6.50 på FC Midtjylland og 6.50 på Randers FC.

Men kan Ulvene, som slog Lazio med hele 5-1 torsdag aften, snuppe tre point her og dermed passere FC København i tabellen, vil man nok se oddsene på guld til Herning rasle ned mandag morgen.

Spil hos Oddset*

FC Midtjylland - FC København
Kampstart:
Søndag d. 18. september kl. 18:00
TV / Stream
3+ / Viaplay
Dommer:
Mads Kristoffersen
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.40 3.45 2.95
Spil hos Oddset*

 

Odds: FCM vs FCK spilforslag

FC Midtjylland leverede vel nok den største overraskelse i Europa i den forgange runde i de europæiske turneringer. Ikke så meget dét at FCM vandt over Lazio, men sejrens størrelse på hele 5-1 havde de færreste nok forudset. Det var et resultat som sendte chokbølger gennem den italienske og danske sportspresse. En flot, flot præstation af Ulvene.

Det må også give blod på tanden og en masse selvtillid forud for mødet med de danske mestre fra FCK. Løverne fra Hovedstaden er nemlig ikke i nogen god forfatning, og selv om de fik et udmærket resultat med 0-0 mod Sevilla onsdag aften, er det alligevel med pil ned, at vi ser tilbage på den seneste måned hos FCK. Kun tre mål i de sidste fem kampe har de scoret, og de kan meget vel også være svækkede offensivt igen til denne kamp, hvis Cornelius stadig er skadet.

Uanset hvordan FCK ender med at stille op, ser vi FC Midtjylland som forholdsvis klare favoritter på hjemmebanen i kølvandet på torsdagens fantastiske præstation mod Lazio. Kan FCM levere på samme niveau her, tror vi FCK kommer i store problemer.

Derfor spiller vi FC Midtjylland til odds 2.40 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

 

FC Midtjylland

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
29/8 Brøndby - FCM
7. spillerunde
0-2
4/9 FCM - AaB
8. spillerunde
0-2
8/9 Sturm Graz - FCM
1. runde | Europa League
1-0
11/9 FCN - FCM
9. spillerunde
1-1
15/9 FCM - Lazio
2. runde | Europa League
5-1

FC Midtjylland leverede en fuldstændig vanvittig præstation og resultat mod Lazio torsdag aften i Europa League, hvor det ellers stærke Serie A-hold blev rundbarberet med hele 5-1 af Ulvene i Herning. Det var lige præcist dét Albert Capellas havde brug for, efter tre kampe med skuffende præstationer siden debut-sejren i Brøndby i slutningen af august.

Paulinho, Kaba, Evander, Isaksen og Sviatchenko kom alle på tavlen mod Lazio, og ikke kun de fem målscore, men alle på og omkring holdet, inkl. pølsemanden bag tribunen, må have fået fornyet selvtillid af den knusende sejr over Serie A-mandskabet fra Rom.

Nu er spørgsmålet så, om FC Midtjylland kan fortsætte takterne her mod de danske mestre fra FC København. I hvert fald er der grund til optimisme nu hos Ulvene, og Albert Capellas må have fået et rigtigt godt bud på, hvilke 11 spillere som skal udgøre hans foretrukne startopstilling i kommende kampe, inkl. på søndag mod FCK.

Se Superliga Odds hos Oddset*

FC København

Seneste fem kampe
Dato Kamp Resultat
28/8 FCN - FCK
7. spillerunde
3-1
2/9 FCK - Silkeborg
8. spillerunde
1-0
6/9 Dortmund - FCK
1. runde | Champions League
3-0
10/9 OB - FCK
9. spillerunde
2-1
14/9 FCK - Sevilla
2. runde | Champions League
0-0

FC København fik reelt også et fint resultat i midtugens europæiske kamp, hvor Løverne tog mod Sevilla i Parken i Champions League. Men det blev dog "kun" til 0-0 mod spanierne, og det er værd at huske på, at det er et Sevilla-hold som har haft en dårlig start på sæsonen i Spanien. Det var altså på ingen måder et voldsomt imponerende Sevilla-hold vi så i aktion, men det skal dog ikke tage noget fra FCK's indsats i kampen.

Mens FCK skuffede fælt i Dortmund og Odense i sidste uge, blev der virkelig knoklet for sagerne onsdag aften i Parken. Og man kan ikke sætte en finger på en eneste af Løvernes præstationer. Alligevel sidder man med en fornemmelse af, at mod dette Sevilla-hold skulle FCK have fået mere ud af kampen. Som minimum en scoring.

Men det lykkedes ikke for FCK at komme på tavlen. Cornelius var også skadet og varmede et sæde på tribunen. Viktor Claesson vikarierede i front hos Løverne, men han var anonym det meste af kampen. Defensivt stod FCK altså solidt, og man tillod ikke Sevilla alt for meget. Men offensivt haltede det igen.

Jess Thorup er muligvis nødt til igen at stille op med et alternativt angreb, hvis ikke Cornelius når at blive klar mod FCM. Det kan betyde, at FCK får det svært her. Ser vi på de sidste fem kampe, har FCK nu også kun scoret tre mål i de fem opgør. Med Cornelius måske stadig skadet, Pep Biel solgt videre til græsk fodbold og en mand som Daramy, som ikke rigtig er kommet igang hos FCK, er det lidt svært at se, hvordan FCK pludselig skal begynde at lave et hav af mål.

Men Thorup skal finde løsningerne. For presset er på cheftræneren (og sportschefen "PC") i København. Ikke kun i pressen, men også blandt store dele af klubbens fans. Et nederlag her til FC Midtjylland vil samtidig være det sjette i 10 kampe i Superligaen, og så må sædet under Thorup altså stå i flammer.

Se Superliga Odds hos Oddset*