Annonce:
FC Midtjylland - FC København

21. april 2021

FC Midtjylland - FC København: FCM jagter 9. hjemmesejr i træk mod FCK

FCM - FCK
Kampstart:
Torsdag d. 22. april kl 20:15
TV:
3+ / Viaplay
Betting Partner: Oddset
1 X 2
2.20 3.70 3.05

Spil hos Oddset*

FCM vs FCK optakt og statistik

FC Midtjylland har vundet fem af de syv seneste Superliga-kampe mod FCK (V5-U2-T0), og sidst de tabte var i et 3-0 nederlag i Parken d. 18. april 2019. 

Siden starten på sæsonen 2016/17 har FCM hentet i alt 10 sejre mod FCK, hvilket er mindst fire sejre mere end alle andre hold har fået mod FCK i samme periode. Brøndby har vundet næstflest med seks sejre over FCK.

FCM har samtidig vundet samtlige af de otte sidste hjemmekampe mod FCK i Superligaen, og jagter her deres niende hjemmesejr i træk. I samtlige af de otte sejre har FCM scoret mindst tre mål i kampen. 

I sidste sæson vandt FCM med 4-1 og 3-1 over FCK i deres to hjemmekampe i Herning, og i denne sæson slog Ulvene Løverne med 4-0 på hjemmebane i grundspillet. Det giver altså en målscore på 11-2 i FCMs favør for de sidste tre kampe mellem klubberne her i Herning.

De to seneste kampe mellem klubberne blev begge spillet i Parken. Først spillede de to hold 1-1 i pokalen i december, hvor FCM efterfølgende vandt straffekonkurrencen og senest - i sidste måned - spillede de 0-0. Generelt plejer disse opgør dog at være målrige, for der er scoret mindst tre mål i 16 af de 19 seneste opgør i Superligaen mellem FCM og FCK. 

FCM (349) kan vinde deres Superliga-kamp nr. 350 i alt med en sejr her. De kan blive den femte klub til at nå den milepæl, efter FCK (526), Brøndby (501), AaB (403) og OB (374).

FCM-træner Brian Priske er stadig ubesejret i Superliga-regi som træner mod FCK (V4-U2-T0). Ingen anden træner har mødt FCK mindst to gange i Superligaen uden at tabe.

FCK-træner Jess Thorup har aldrig vundet som træner mod FC Midtjylland i Superligaen (V0-U2-T4). Kun Thomas Thomasberg (V0-U1-T8) og Jonas Dal (V0-U2-T5) har haft lige så mange Superliga-kampe som træner mod FCM uden at vinde.

FC Midtjylland

FCM er igen på guldkurs i Superligaen, men missede dog en gylden chance for at spille sig seks point i front, da det kun blev til 0-0 i mandags mod Randers. 0-0 kampen i Randers kom i kølvandet på 3-1 nederlaget til SønderjyskE i pokalsemifinalen i sidste uge, så det har været et par skuffende kampe for FCM. De slagtede dog AGF i Aarhus med hele 4-1 i kampen forinden, og er ubesejret i Superligaen i de sidste fem kampe (V3-U2-T0). 

De er også stadig i pole position i kampen om det danske mesterskab, hvor de kan blive den tredje klub til at vinde Superligaen to år i træk siden ligaen blev indført i 1991. Kun Brøndby og FCK har præsteret dette før.

FCM har ikke været ligeså overlegne i denne sæson, som de var i fjor. De har smidt point i 10 af de første 25 Superliga-kampe (V15-U5-T5), og i sidste sæson smed de kun point i 10 kampe over hele sæsonen (V26-U4-T6). De har dog generelt været i bedre form på det seneste, hvis vi ser bort fra pokalnederlaget i Haderslev i sidste uge, og det er i høj grad takket været et stærkt forsvar. FCM har holdt clean sheets i 7 af de 10 sidste Superliga-kampe, efter de havde lukket 17 mål ind i deres 15 første kampe.

Spørgsmålet er, om forsvaret bliver lige så stærkt i denne kamp. Anfører og forsvarsstyrmand Erik Sviatchenko er nemlig ude med karantæne, og det samme er i øvrigt FCMs topscorer Sory Kaba.

FC København

FCK har kun tabt to af deres seneste 16 Superliga-kampe (V9-U5-T2), hvilket var to 2-1 nederlag på udebane mod Brøndby d. 7. marts og Randers FC d. 21. marts. Den lange stime med point i stort set hver eneste kamp har sendt FCK op gennem tabellen og ind i kampen om medaljer. Kun fire point adskiller nu FCK fra Brøndby på andenpladsen, og skulle FCK snuppe en sejr her i Herning, kan de altså potentielt kun være ét point efter ærkerivalerne efter denne runde. 

FCK har dog ikke slået FC Midtjylland i Herning siden d. 30. oktober 2016, hvor FCK sejrede med 3-1. De har generelt haft det svært mod Ulvene i lang tid, og det kan også blive tilfældet denne gang. I hvert fald må Jess Thorup se bort fra Nicolai Boilesen i det centrale forsvar, da han blev udvist i sidste rundes 2-2 kamp hjemme mod FCN. 

FCK kommer ind til opgøret med 7 point i de sidste tre kampe, hvor de har slået Randers 2-1 i Parken, Brøndby 3-1 på Vestegnen og altså senest spille 2-2 hjemme mod FCN. Her blev FCK reduceret til 10 mand tidligt i kampen, men var alligevel kun få minutter fra at hente en 2-1 sejr. Det ser bedre ud for FCK i øjeblikket end det har gjort tidligere på sæsonen, men spørgsmålet er dog stadig, om de kan byde FCM op til dans i Herning.

Spilforslag: Uafgjort på Heden

Det er to hold som må undvære profiler i kampen. Hjemmeholdet er hårdest ramt med fravær til anfører Sviatchenko og topscorer Kaba, men FCK skal også se bort fra Boilesen i forsvaret som har været en af de stærkeste spillere i FCK-defensiven i denne sæson. 

De to seneste kampe mellem klubberne, i 4. runde i pokalen og 21. spillerunde i Superligaen, endte begge uafgjort i Parken med 1-1 og 0-0. Godt nok vandt FCM i straffe i pokalen, men generelt har det været to jævnbyrdige opgør i de seneste møder.

Vi tror også det bliver tæt denne gang. FCM svinger meget i kvalitet, hvilket de to seneste kampe mod SønderjyskE og Randers har bevidnet, og FCK har altså kun tabt to af de sidste 16 Superliga-kampe. Når FCM samtidig må undvære deres anfører og topscorer, tror vi FCKs chancer for at stoppe FCMs sejrsstime i Herning er markant bedre. Vi tror det ender uafgjort 1-1, og spiller derfor uafgjort til odds 3.70 hos Oddset.

Spil hos Oddset*

Annonce:
Annonce: