Danske Spil: Håndboldherrerne får topplacering ved EM 2018

26. juli 2016

Unge KIWI-ansatte snød i Oddset for 80.000 kroner

Ni unge medarbejdere ved en KIWI-butik i Viby J. troede, de havde fundet en god fidus - Nu er de fyret og politianmeldt for fup med Oddset-kuponer.

En KIWI-butik i Viby J. ved Århus har været udsat for en usædvanlig sag. Hele ni af butikkens unge medarbejdere i alderen 16-17 år er blevet taget for snyd med Oddset-kuponer for store beløb, og alle er nu bortvist. Heraf er de seks blevet poltiianmeldt eller på vej til at blive det, skriver Stiften.dk.

Det var KIWI selv, der opdagede svindlen, der løber op i et beløb imellem 70.000-80.000 kroner ifølge butikskædens tal. Forhandlerne laver selv regelmæssige tjeks, der skal vise om indtægterne fra Oddset hænger sammen med de kuponer, som der er blevet skrevet ud i butikken.

"Der er tilsyneladende sket det, at en af de ansatte har fået ideen til at begynde at skrive kuponer ud uden at tage betaling for dem, og det har så spredt sig til en række andre unge, der arbejdede i butikken om eftermiddagen,« siger Torben Elmgaard,  der er indkøbs- og marketingsdirektør i KIWI, til Stiften.dk

Delte kuponer ud til vennerne

De tilsyneladende "gratis" kuponer er efterfølgende blevet delt ud til venner og bekendte, har KIWI fortalt til avisen, men om de også selv har spillet kuponer, så det også har været for egen fortjenestes skyld, skal Østjyllands Politi nu undersøge. 

Danske Spil siger selv, at det er en ret usædvanlig sag. 

"Det sker en sjælden gang, at en medarbejder bliver taget i den form for snyd. Det er enkeltstående medarbejdere. Ni medarbejdere som i KIWI-butikken, det lyder helt usædvanligt," siger Morten Hedegaard Hansen, der er pressemedarbejder hos Danske Spil, til Stiften.dk.

KIWI-butikken, der ligger i Grøfthøjparken, har nu lukket ned for salg af Oddset-kuponer indtil videre, mens de undersøger, hvordan de kan sikre sig imod, at det sker igen.