Wimbledon-kampe i søgelyset for matchfixing

20. juli 2017

Wimbledon-kampe i søgelyset for matchfixing

Tre kampe ved dette års Wimbledon er blandt de tilfælde, der aktuelt bliver undersøgt nærmere på grund af mistænkelige spillemønstre.

Hos den internationale undersøgelseskomité for integritet i tennis (TIU) har man fra april til juni udpeget 53 kampe for mistænkelig spilvirksomhed, hvilket heldigvis i sig selv er et fald på 27 % fra sidste år.

Til gengæld er tre af de kampe, hvor der har været mystiske spillemønstre, været under dette års Wimbledon, hvor der ifølge TIU varen kamp i hovedturneringen og to kampe i løbet af kvalifikationen, som de nu vil undersøge for mulig matchfixing.

 

French Open er også i søgelyset

Udover de tre kampe ved Wimbledon er også en kamp ved French Open i søgelyset, samt fire WTA og ATP-kampe er med i puljen over muligt fusk med resultaterne.

Især tennis har vist sig at være en sportsgren, hvor matchfixing ofte mistænkes på grund af det lave antal spillere, der skal påvirkes, samt de mange kampe på lavere niveau, som der stadig kan spilles på hos bookmakerne.

Hele 31 ud af 53 begivenheder, der undersøges for matchfixing fra andet kvartal i 2017 er således fra tennisverdenen, mens 15 fodboldkampe også er under lup. De sidste tilfælde er fem basketkampe, en volleyballkamp og en håndboldkamp.