Danmark vs Sverige: Få odds 5.00 på dansk sejr og live stream EM-semifinalen

25. november 2017

Håndbold: Danmark møder Sverige i VM 2017 generalprøve

VM 2017 i håndbold venter lige rundt om hjørnet, og i dag - lørdag d. 25. november - skal de danske håndboldpiger spille den første af to testkampe mod Sverige før slutrunden i Tyskland.

OPDATERET: Danmark møder nu Sverige i kvartfinalen ved VM i håndbold. Læs oddsoptakt til Danmark mod Sverige her

Den første af Danmarks to testkampe mod Sverige spilles i Frederikshavn, lørdag d. 25. november kl. 16.05, og kampen kan ses direkte på TV2.

Her får vi første fingerpeg om det danske landsholds aktuelle styrke forud for VM 2017 i håndbold, som altså begynder om få dage, nemlig d. 1. december i Tyskland.

Interessen for de danske jernhårde ladies er altid stor i Danmark, og særligt op til slutrunder som EM og VM, og kampen mod Sverige i Arena Nord blev meldt udsolgt for flere dage siden. Det betyder 2000 tilskuere på lægterne, og formentlig en ganske underholdende VM-optakt mellem to - på papiret - jævnbyrdige mandskaber.

 

Klavs Bruun giver dansk stabilitet

Den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, har gjort det ganske glimrende med det danske landshold, siden han tog over i sommeren 2015 på en tre årig kontrakt. Nu har Klavs Bruun forlænget kontrakten, så den først udløber i 2021, og det giver stabilitet og arbejdsro omkring det danske landshold, som synes at blive bedre og bedre for hvert år under Klavs Bruuns ledelse.

”Vi er rigtig tilfredse med, at vi har fået sat en underskrift på en ny kontrakt. Jeg skal ikke lægge skjul på, at vi er meget glade for det arbejde, Klavs har lavet med vores kvindelandshold de seneste par år og endnu gladere for, at han har sagt ja til at fortsætte det arbejde. Samtidig var det vigtigt for alle parter, at vi fik en afklaring, inden Klavs og holdet tog til VM, så den kontraktforlængelse ikke fyldte for meget i pressen,” sagde sportschef i DHF, Morten Henriksen, efter kontrakten blev underskrevet torsdag d. 23. november.

Manden i centrum udtrykker da også selv stor glæde over, at få lov at fortsætte arbejdet med at bringe Danmark helt tilbage i toppen af international kvindehåndbold:

”Jeg er meget glad for at få lov til at fortsætte det arbejde, som jeg synes, vi er kommet rigtigt langt med allerede. Vi har fået samlet en super spændende gruppe, der tager store skridt til hver eneste samling. Det lover rigtig godt for de kommende år, og det er jeg glad for, at jeg kan være med til at følge til dørs,” sagde landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

 

Anføreren: - Det hele rigtige valg

Klavs Bruun Jørgensen er et varmt træneremne over hele Europa, så det var langt fra sikkert, at DHF kunne holde på den eftertragtede træner. Men det er altså lykkedes, og det glæder også spillerne.

”Det var rigtig dejligt at få nyheden om Klavs’ forlængelse. Vi ved, at Klavs er et varmt trænernavn, så vi har ventet og håbet på, at kontrakten blev forlænget, og det er dejligt, at det nu er på plads. I mine øjne er det det helt rigtige valg at forlænge aftalen med ham”, sagde holdets anfører, Stine Jørgensen.

Selv om det danske landshold synes på vej i den rigtige retning under Klavs Bruuns ledelse, er der ikke stor tiltro til dansk VM-guld i Tyskland hos bookmakerne.

Lige nu er der odds 16.00 på Danmark til at vinde VM, mens Norge er de største favoritter til odds 2.20.

Se VM 2017 kampprogrammet her >