Frankrig EM 2020 fodbold

9. juni 2021

Karim Benzema skadet i Frankrigs EM-generalprøve

Karim Benzema er tilbage i Frankrigs EM 2020 trup efter små seks års fravær på det franske landshold. Real Madrid-angriberen var formentlig udset en vigtig rolle hos de franske verdensmestre ved EM, da han gjorde comeback med 90 minutters spilletid og en assist mod Wales i Frankrigs 3-0 sejr forleden.

Men i den seneste EM-testkamp mod Bulgarien, som Frankrig også vandt med 3-0, måtte Karim Benzema udgå med hvad der lignede en muskelskade kort før pausen.

Real Madrid-fans, og andre som havde glædet sig til at se Karim Benzema tilbage i aktion for Frankrig ved en slutrunde, kan dog måske ånde lettet op. I hvert fald har den franske landstæner, Didier Deschamps, nedtonet skadens alvor efter kampen:

"Han har fået et slag på knæet, som påvirker musklerne. Han følte hans ben blev stift, så han bad om at blive taget ud af kampen. Vores lægestab tager sig godt af ham", sagde Les Bleus' landstræner.

Som det også er tilfældet med danske Robert Skov, kan Karim Benzema stadig nå at blive sorteret fra i den franske EM trup. Frem til fredag d. 11. juni kan Didier Deschamps vælge at skifte ud i truppen, hvis der er spillere med skader eller sygdom.

Giroud erstattede Benzema med succes

Det hører også med til historien om Benzemas skade, at Chelseas Olivier Giroud kom på banen i stedet for og scorede to mål i anden halvleg. Dermed vil Deschamps måske ikke se det som et katastrofalt tab for Frankrigs chancer ved EM, hvis Benzema ikke bliver klar.

Se også: Odds på Frankrig ved EM 2020

Der er i hvert fald masser af målpotentiale i Frankrigs EM trup, som også tæller målfarlige spillere som Kylian Mbappé og Antoine Griezmann m.fl. Sidstnævnte lavede i øvrigt målet til 1-0 mod Bulgarien senest.

33-årige Benzema har ikke været med for Frankrig i over fem år. Han blev lagt på is i forbindelse med en afpresningssag, som skal for retten til oktober 2021.