Vejle - Lyngby

15. oktober 2020

Vejle - Lyngby optakt: VB kan slå målrekord fra 1978

Vejle - Lyngby
Kampstart:
Søndag d. 18. oktober kl 14:00
TV:
EuroSport 2
Betting Partner: Youbet.dk
1 X 2
1.86 3.70 4.00

Spil hos Youbet*

Optakt: Vejle - Lyngby

To klubber, som på forhånd var udråbt som nedrykningsfavoritter før sæsonstarten, tørner sammen i Nørreskoven i Vejle. Hjemmeholdet har fået en forrygende start på tilværelsen i Superligaen, mens gæsterne fra Lyngby stadig jagter den første sejr i 2020/21-sæsonen.

Dette bliver det første møde mellem Vejle og Lyngby i den bedste række siden 2001/02. Statistikkerne for indbyrdes kampe går altså årtier tilbage, når det kommer til Superligaen, men de har mødt hinanden en del gange i den næstbedste række i de seneste 10 sæsoner. Sidst Lyngby gæstede Vejle var i 1. division d. 22. maj 2016, hvor Lyngby vandt 4-3 i en målrig affære. 

Traditionelt har de to klubber spillet jævnbyrdige kampe i Vejle gennem tiderne. I alt er det blevet til 29 kampe i liga-regi, og her har Vejle vundet 10, 10 er endt uafgjort og Lyngby vundet ni. Målscore 44-36 til Vejle.

Vejle BK

Oprykkerne fra Vejle er på tredjepladsen i Superligaen efter fire spillerunder. Syv point er det blevet til med to sejre, en uafgjort og et nederlag. Den eneste tabte kampe var med 2-4 i Aarhus til AGF i sæsonpremieren. Hvis man regner tre point for en sejr, er dette Vejles pointmæssigt bedste sæsonstart i den bedste række siden 1990. 

Samtidigt er det nærmest et historisk målsøgende Vejle hold. De har scoret ni mål i de første fire kampe, og kan nu med bare én scoring mod Lyngby nå mindst 10 mål efter fem kampe for første gang siden 1978. Dengang for 42 år siden havde Vejle scoret 10 mål efter fem kampe.

Vejle har i særdeleshed været farlige på dødbolde, hvorfra fem af de ni scoringer er kommet. Det er flest af alle hold i ligaen. Allan Sousa er også en vigtig faktor i VBs mange mål, da han nu er noteret for tre mål og en assist i fire kampe.

Vejle slog i deres seneste kamp OB på udebane med 1-0, hvor Mads Greve scorede kampens eneste mål tre minutter før tid. Oprykkerne har vist sig som en spændende tilføjelse til Superligaen, og man kan kun håbe på de kan fortsætte de positive takter.

Lyngby BK

Lyngby har kun fået to point, og altså nul sejre, i deres fire første kampe i Superligaen 2020/21. For Lyngby er det en historisk dårlig sæsonstart, for det første gang de ikke har formået at vinde én af de første fire kampe. I historien er det sket 115 gange, at et hold ikke har fået en sejr i de første fire kampe, og af disse rykkede holdet ned i 39% af tilfældene. 

Man kan godt slå fast allerede nu, at Lyngby er nedrykningstruet. Det er selvfølgelig tidligt på sæsonen, og meget kan ske endnu, men Lyngby har kun formået at vinde én af deres 16 seneste Superliga-kampe, og det er svært at se hvor det skal ende. Den enlige Superliga-sejr i 2020 kom i juli med 2-1 i Hobro, og ser man længere tilbage i kalenderen er det kun blevet til to udebanesejre i 30 udekampe i Superligaen (V2-Uy-T21). I disse 30 seneste udekampe, har Lyngby ikke holdt et clean sheet en eneste gang.

Det sidste clean sheet på udebane for Lyngby kom i oktober 2017, da Lyngby vandt med 2-0 over AGF i Aarhus. Det var i øvrigt i David Nielsens debut som AGF træner. Dengang fik AGF også en spiller udvist da Dino Mikanovic på besynderlig vis blev smidt ud i halvlegen med sit andet gule kort. Lyngby har altså svært ved at holde nullet på udebane, og hvordan går det så her mod et historisk scorende Vejle hold?

Lyngby er ydermere blevet svækket op til kampen - og i de næste fem kampe - hvor André Riel sidder ude med karantæne efter en homofobisk kommentar mod Stefan Gartenmann i Lyngbys 2-2 kamp hjemme mod SønderjyskE. André Riel er en af Lyngbys stærkeste kort i jagten på scoringer, og uden ham kan de få det endnu sværere med at skabe noget offensivt. Et problem de har haft i de første fire kampe, hvor de kun har forsøgt sig mod mål i alt 32 gange - færrest af alle hold.

Jens Martin Gammelby kan få debut for Lyngby.

Spilforslag til odds på Vejle - Lyngby

Vi tror der venter en svær opgave for Lyngby her. Det er en kamp, som de helst skal frem og vinde, for hvis man ikke kan slå oprykkerne - hvem kan man så egentlig forvente at få en sejr i mod?

Vejle har dog været rigtig skarpe offensivt i denne sæson, og fører ligaen i mål scoret på dødbolde. Godt nok har Lyngby kun lukket et mål ind på dødbolde i denne sæson, men det er en statistik som måske bliver forværret her.

I hvert fald har vi kun ringe fidus til Lyngby, og vores spilforslag til kampen bliver en sikker Vejle sejr. Vi tipper Vejle -1 mål til odds 3.15 hos Youbet, hvor der er gevinst, hvis Vejle vinder kampen med mindst to mål (f.eks. 2-0, 3-1 eller bedre).

Spil hos Youbet*