Vejle - Lyngby

11. november 2023

Vejle - Lyngby optakt: Årets sidste hjemmekamp for VB

Vejle og Lyngby mødes i Nørreskoven søndag d. 12. november kl. 14.00 i Superligaens 15. spillerunde. Se Vejle vs Lyngby spilforslag i optakten her.

Der er syv point mellem Vejle på 11. pladsen og Lyngby på 7. pladsen inden søndagens kampe. Mange havde nok forventet, at det ville være tættere mellem de to klubber på nuværende stadie i turneringen, men Lyngby har overrasket positivt og indtil videre holdt sig på god afstand af nedrykningsstregen.

Vejle kan dog spille sig tættere på holdene over sig med en sejr, og f.eks. reducere hullet op til Lyngby til kun fire point. Til gengæld kan gæsterne spille sig 10 point fri af nedrykningsstregen hvis de vinder, så der er virkelige vigtige point på spil for begge mandskaber her. Ingen af de to klubber har dog fået mange sejre på det seneste.

Spil hos LeoVegas*

Vejle - Lyngby

Kampstart:
Søndag d. 12. november kl. 14:00
TV
Canal 9
Dommer:
Jonas Hansen
Karantæner:
Casper Winther (LBK)
Marc Muniesa (LBK)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.65 3.35 2.80
Spil hos LeoVegas*

 

Vejle

Vejle har ikke vundet i de sidste tre Superliga-runder, og har kun fået to sejre hele sæsonen. Derfor er det også kun blevet til i alt ni point, til trods for at Vejle generelt har gjort en god figur. Problemet er bare, at de altid taber med én pind. Samtlige Vejles 9 nederlag i sæsonen hidtil har været med præcist ét mål, og det var det også i sidste runde, hvor VB tabte med 1-0 til FCN i Farum.

"Vi føler godt, vi kunne have taget et point med herfra, og efter min mening fortjente vi det også. 1. halvleg tilhører Nordsjælland, men 2. halvleg er jævnbyrdig, hvor vi set fra min plads har de farligste chancer. Men vi må bare acceptere, at vi endnu engang var tæt på – men ikke tæt nok. Men vi at nødt til at overføre den attitude, vi har vist mod de bedste hold, til de kampe, hvor vi møder de øvrige bund 6-hold. Vi skal arbejde stenhårdt i hver eneste kamp for evt. at få noget med hjem", sagde cheftræner Ivan Prelec i kølvandet på nederlaget sidst i Farum.

Det kunne være blevet til en del flere point, havde blot nogle af de tætte nederlag i stedet endt med ét point, og nogle af de uafgjorte endt med i stedet tre point. Men sådan er det altså ikke, og Vejle er derfor også stadig en af de største nedrykningskandidater.

De to eneste Superliga-sejre i sæsonen er i øvrigt kommet mod OB og Hvidovre, som heller ikke just har haft det nemt hidtil i sæsonen. Nu skal man udnytte årets sidste hjemmekamp til at få tre point. I de sidste to kampe inden jul venter Hvidovre og Randers på udebane.

Man kan glæde sig over, at Saeid Ezatolahi er tilbage fra karantæne.

 

Lyngby

Det er dog ikke kun Vejle som har haft svært ved at vinde kampe på det seneste. Det samme har gæsterne fra Lyngby. Man spillede sig videre i pokalen mod FC Helsingør, men først efter 120 minutter og straffe, da man ikke kunne afgøre det i ordinær spilletid. Og i Superligaen har Lyngby nu ikke vundet de sidste fire.

I de seneste måneder har Lyngby - ligesom Vejle - kun formået at slå OB og Hvidovre. Sidst de vandt var med 2-1 i Odense, hvor det lignede tyveri at Lyngby fik point med hjem, og siden har man tabt 0-5 til Silkeborg, 0-2 til AGF, 1-2 til FCM og spillet 2-2 mod OB i fynboernes første kamp med den nye cheftræner Krogh. Her var Lyngby ellers bedst og var også foran med 2-1 mod slutningen, men måtte nøjes med det ene point, da Don Deedson hakkede den ind til 2-2 til sidst. Så reelt endnu en skuffelse for De Kongeblå.

Lyngby må undvære både Marc Muniesa og Casper Winther med karantæne. Og så sad Gytkjær ude sidst med en skade - om han er klar må tiden vise.

 

Odds: Vejle - Lyngby spilforslag

Alle Vejles kampe i denne sæson har været tætte opgør, og det bliver det nok også denne gang. Vi tror dog den tipper ud til Vejles fordel, da de er på hjemmebane og generelt har været mere solide på det seneste. Godt nok spillede Lyngby en fin kamp sidst mod OB, men de lukkede alligevel to ind, og vi kender reelt ikke meget til OB efter trænerskiftet. Samtidig man må bare sige, at Lyngby ikke har set godt ud i mange af de foregående kampe. 

Vi tror Vejle udnytter hjemmebanefordelen i årets sidste hjemmekamp til at snuppe en smal sejr over Lyngby. Vi byder på 2-1 til værterne og spiller Vejle til odds 2.65 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*