Brøndby IF vs FC Nordsjælland

14. maj 2024

Brøndby - FC Nordsjælland optakt: Hvem bliver sat af i guldkampen?

Brøndby og FC Nordsjælland mødes i onsdagens sidste kamp i 30. spillerunde d. 15. maj kl. 20.00 på Brøndby Stadion. Se Brøndby vs FC Nordsjælland optakt med odds og spilforslag her!

Taberne af dette opgør vil sandsynligvis være sat endegyldigt af i guldkampen. For begge hold har nemlig 56 point, og hvis kampen torsdag mellem FCK og FCM får en vinder, vil taberne her være fem point efter topholdet. Med andre ord: Vil man være mestre, skal man vinde her.

Spil hos LeoVegas*

Brøndby - FC Nordsjælland
Kampstart:
Onsdag d. 15. maj kl. 20:00
TV
6'eren
Dommer:
Peter Kjærsgaard
Karantæner:
Kevin Tsiembe (BIF)
Betting Partner: LeoVegas
1 X 2
2.75 3.60 2.55
Spil hos LeoVegas*

 

Brøndby

Da Brøndby tog en føring i derbyet mod FCK i sidste runde, eksploderede Vestegnen i glæde og forventningerne til at guldet ville komme hjem til Brøndby var tårnhøje. Men da kampen blev fløjtet af stod der 1-3 på måltavlen og dermed led gulddrømmen et alvorligt knæk for de blågule. 

Selv om Brøndby i en lang periode har lignet et rigtig godt bud på en dansk mester, må man også sige at gassen er gået af ballonen ude på Vestegnen. Kun én sejr i de sidste seks kampe, hvor de to seneste ydermere er tabt mod FCM og FCK - det er de hårde realiteter for Jesper Sørensen og Co., som nu er blevet overhalet af alle tre guldkonkurrenter i toppen. Det betyder, at Brøndby ikke alene ser ud til at gå glip af medaljer, men også kvalifikation til Europa i næste sæson.

Der er ingen tvivl om, at Brøndby skal vinde her, hvis drømmen om mesterskabet skal forblive intakt. Bliver det kun til et point, eller måske endda et nederlag, skal de blågule i hvert fald håbe på at FCK og FCM deler pointene torsdag. 

Sean Klaiber er meldt ude med den skade han pådrog sig mod FCK, og Kevin Tshiembe er ude med karantæne. Ellers ligner det samme trup som sidst, bortset fra at Mathias Kvistgaarden efter alt at dømme er klar til spilletid igen. Hvor meget vides endnu ikke, men han har været en savnet mand, så mon ikke han får alt hvad bentøjet kan bære.

 

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland tromler videre mod mesterskabet. De er godt nok stadig to point efter FCK og FCM, men nul nederlag og otte sejre i de sidste 10 kampe vidner om mesterskabsform. Men der venter tre kampe mod de tre øvrige guldaspiranter, først Brøndby ude, så FCM hjemme og til sidst FCK i Parken. Så FCN kan afgøre det selv - de skal bare vinde de tre.

Senest blev det til en sikker 4-1 sejr mod Silkeborgs nykronede pokalmestre, hvor FCN kom bagud efter to minutter. De ramte måske ikke topniveauet, men selv på en dag hvor de ikke strålede, fik de alligevel scoret fire og sejrede sikkert. 

Den helt store oplevelse i foråret har været Andreas Schjelderup som også kom på tavlen to gange mod Silkeborg. Ham skal Brøndbys forsvar holde et særligt vågent øje med. 

 

Odds: BIF vs FCN spilforslag

Brøndby har ikke været helt oppe i gear i de sidste mange kampe, men det er nu det gælder hvis gulddrømmen skal bestå. Og selv om FCN har været uhyggeligt gode på det sidste, så er det vanen tro mest på hjemmebane at de for alvor har sprudlet. På rigtig græs er de mere til at tale med, og vi forventer et tæt opgør her på Brøndby Stadion.

Vi har fidus til at de blågule snupper alle tre point i en tæt 2-1 sejr, og derfor spiller vi Brøndby til odds 2.75 hos LeoVegas.

Spil hos LeoVegas*