EM Damehåndbold 2018: Alt om håndbold EM for damer

EM Damehåndbold 2018: Alt om håndbold EM for damer

Læs om EM i Damehåndbold i Frankrig fra d. 29. november til d. 16. december 2018. Få overblik over EM 2018, de deltagende lande, grupperne og strukturen ved EM i håndbold for damer.

Europamesterskabet i Damehåndbold anno 2018 spilles i Frankrig, hvor Danmark er med blandt de farligste outsidere til EM-guldet. Meget skal dog gå danskernes vej, hvis vi skal overraske og snuppe EM guldet foran favoritterne fra Norge og Frankrig.

Vi dækker EM i damehåndbold 2018 fra start til slut her på Oddsforum.dk, med optakter til Danmarks kampe og masser af spilforslag til gode odds på kampene ved EM i håndbold for damer.

Se EM 2018 kampprogrammet her med spilletidspunkter for Danmarks kampe, eller se TV- og Livestream-programmet for EM-kampene her.

Få et overblik over EM i damehåndbold i optakten forneden, hvor vi ser nærmere på de deltagende lande ved håndbold EM 2018, grupperne og strukturen i turneringen, samt Danmarks chancer og historie ved EM for damer.

 

EM i Damehåndbold 2018 optakt

16 lande er kvalificeret til EM i Damehåndbold i Frankrig, hvor værtsnationen for første gang får æren af at være værter for kvindernes EM i håndbold.

Frankrig er også blandt favoritterne, når vi er på odds på EM i damehåndbold hos bookmakerne. Her er der før starten lagt op til en spændende slutrunde, hvor flere lande, byder ind i kampen om favoritrollen før EMs start d. 29. november. De norske Europamesterne anno 2016 og EM-værterne og verdensmestrene anno 2017 fra Frankrig er de største favoritter, og mødtes også i VM finalen i '17. Rusland, Holland, Sverige og Danmark vurderes at kunne udfordre til EM-titlen i år i en rolle som outsidere.

EM finalen spilles d. 16. december, og her er det helt store spørgsmål, om vi får dansk deltagelse i år. Vi har set nærmere på Danmarks chancer i slutrunden forneden.

Danmarks chancer ved EM 2018

Det danske damelandshold var i kvalifikationen til EM i pulje med Tjekkiet, Slovenien og Island, og sejrede i sikker stil i samtlige seks kampe. Dermed blev det til en sikker kvalifikation med maksimum point. Det er efterhånden længe siden det danske damelandshold har taget medaljer i EM-regi, men denne gang er forventningerne på forhånd høje til Klavs Bruun Jørgensens udvalgte i Danmarks EM trup.

Bliver det til en dansk sejr, vil der dog være tale om lidt af en overraskelse trods alt. Der er nemlig odds 17.00 lige nu på dansk EM guld hos Unibet, og de danske håndbolddamer har da heller ikke snuppet guld ved EM siden 2002, hvor Danmark vandt det tredje sæt guldmedaljer i historien.

Siden 2006 har Danmark hentet to 11. pladser, en 8. plads, en 5. plads og to 4. pladser. Senest ved EM i 2016 blev det til en fjerdeplads, og det resultat vil danskerne selvfølgelig meget gerne forbedre denne gang. Bliver det til en top 3 placering for Danmark, kan man score sig odds 4.50 hos Unibet på Danmark i Top 3 før starten på EM.

 

Deltagende lande ved Håndbold EM 2018

16 lande er kvalificeret til EM i Damehåndbold 2018, og alle 16 hold deltog også for to år siden ved det seneste EM i 2016. Se samtlige deltagende lande ved Håndbold EM i Frankrig her:

 • Danmark
 • Frankrig (Vært & Verdensmestre)
 • Holland
 • Kroatien
 • Montenegro
 • Norge (Europamestre)
 • Polen
 • Rumænien
 • Rusland
 • Serbien
 • Slovenien
 • Spanien
 • Sverige
 • Tjekkiet
 • Tyskland
 • Ungarn

 

Grupperne ved EM i Damehåndbold

Få overblik over grupperne ved EM i Damehåndbold 2018. Fra grupperne i indledende runde avancerer de tre bedste hold fra hver gruppe til Mellemrunden. Fra grupperne i Mellemrunden avancerer de to bedste nationer fra hver gruppe til semifinalerne, mens 3. pladserne i Mellemrunden spiller placeringskamp om 5. pladsen ved EM.

Grupper i Indledende Runde

Gruppe A
Danmark
Serbien
Sverige
Polen
Gruppe B
Frankrig
Montenegro
Rusland
Slovenien
Gruppe C
Ungarn
Spanien
Holland
Kroatien
Gruppe D
Norge
Rumænien
Tyskland
Tjekkiet

 

Grupperne i Mellemrunden

Gruppe 1
Rusland
Serbien
Frankrig
Sverige
Danmark
Montenegro
Gruppe 2
Rumænien
Holland
Ungarn
Tyskland
Spanien
Norge

 

EM i Damehåndbold: Sådan afvikles turneringen

Kun Frankrig er på forhånd kvalificeret direkte som værter for EM i Damehåndbold. Selv de regerende mestre fra Norge måtte igennem kvalifikationen for at forsvare deres EM-titel fra 2016.

Som det også er tilfældet i det kommende VM for Herrer i 2019, er EM for damer også inddelt i Indledende gruppespil samt en Mellemrunde, inden det går løs med de afgørende semifinaler.

I alt deltager 16 lande, som er inddelt i fire indledende grupper (A-D) bestående af fire hold hver. Her er chancerne store for avancement til Mellemrunden, da kun gruppens dårligste hold (4. pladsen) må forlade EM. Hvert land spiller tre kampe i indledende runde, og landene tager de point med til Mellemrunden, som er optjent mod øvrige kvalificerede hold. Altså må man se bort fra point optjent mod gruppens fjerdeplads.

Mellemrunden består igen af to grupper (I & II), hvorfra Top 2 i hver gruppe er klar til semifinalerne. Tredjepladserne i Mellemrunden mødes i en placeringskamp om femtepladsen ved EM i Damehåndbold 2018.

 

Danmarks historie ved EM i Damehåndbold

Det danske håndboldlandshold for damer (dengang populært kaldet "Danmarks Jernhårde Ladies") deltog første gang ved et EM i 1994, hvor det blev til sejr i finalen over værtsnationen Tyskland.

To år senere, på hjemmebane, genvandt Danmark EM-guldet i 1996. Derefter gik der seks år før Danmark igen vandt det fineste metal ved EM i Damehåndbold, ligeledes på hjemmebane i 2002, og siden har danskerne ikke stået øverst på skamlen ved medaljeceremonien.

Se Danmarks medaljeplaceringer ved EM i damehåndbold her:

EM Slutrunde Placering
1994 - Tyskland 1. plads
1996 - Danmark 1. plads
1998 - Holland 2. plads
2002 - Danmark 1. plads
2004 - Ungarn 2. plads

 

Foruden disse medaljeplaceringer har Danmark været i semifinalen og taget fjerdepladser ved EM i håndbold i følgende år: 2010 og 2016.

 

Nyttige EM i Håndbold Links

Læs mere om EM i Håndbold via disse links til andre EM-artikler her på Oddsforum.dk: