VM i Herrehåndbold 2019 optakt: Se odds på Danmark

VM i Herrehåndbold 2019 optakt: Se odds på Danmark

Læs om VM i Herrehåndbold, som afvikles i Danmark og Tyskland, og som spilles fra d. 10. - 27. januar 2019. Få overblik over odds på favoritterne ved Håndbold VM for herrer her.

Håndbold VM for Herrer 2019 afvikles i Danmark og Tyskland, og det bliver første gang et håndbold VM afvikles hos flere end én værtsnation. 24 nationer er med, og blandt dem et historisk forenet koreansk hold, som deltager for første gang ved VM i Herrehåndbold.

Læs også: Optakt: EM i Herrehåndbold 2020

Danmark er naturligvis med ved VM i herrehåndbold 2019 som værtsnation, og er førsteseedet i turneringen. Lodtrækningen har placeret Danmark i Gruppe C i indledende runde, hvor vi bl.a. skal op mod Norge. Danmark har én gang tidligere været vært for VM i håndbold, nemlig i 1978, hvor Danmark måtte nøjes med fjerdepladsen. De danske håndboldherrer jagter stadig historiens første VM guldmedaljer, men denne gang er Danmark favoritter hos bookmakerne, når vi ser på odds på Håndbold VM 2019.

Se mere om odds på VM i Herrehåndbold forneden, og læs meget mere om VM TV programmet og livestream eller se hele VM 2019 kampprogrammet via links'ne.

Husk du kan følge Håndbold VM for herrer og Danmarks kamp for guld under hele slutrunden på Oddsforum.dk, hvor der løbende kommer optakter med odds og spilforslag til Danmarks VM-kampe. Se hvornår Danmark spiller i vores kampprogram i linket foroven.

 

VM i Herrehåndbold odds: Danmark er guldfavoritter i 2019

Her kan du se odds på vinderen af håndbold VM 2019 for Herrer, som de ser ud netop nu hos bookmakeren bet365. Odds er genstand for ændringer, og vi anbefaler at besøge bookmakeren for alle opdaterede odds på VM i håndbold.

Top 4 Odds-favoritter ved VM 2019
Danmark: Odds 2.70 Tyskland: Odds 3.10
Frankrig: Odds 3.40 Norge: Odds 7.00

Spil hos bet365.dk >>

* Odds kan ændre sig | +18 Spil Ansvarligt | Henvisningslink

 

Ser vi på odds på VM i Herrehåndbold hos bookmakeren bet365, er Danmark guldfavoritter til odds 2.87 før VMs start. Øvrige favoritter før starten er de regerende verdensmestre fra 2017 Frankrig, og selvfølgelig de nybagte europamestre fra Spanien. Danmark har endnu aldrig vundet et VM i herrehåndbold, men måske kan OL guldvinderne fra 2016 skrive historie igen her med et VM på hjemmebane i Danmark (og Tyskland)?

Den danske landstræner, Nikolaj Jacobsen, udtog d. 19. december den 18-mand store VM trup, som ikke bød på nævneværdige overraskelser. Danmark kan altså stille i stærkeste opstilling, når det går løs ved VM i herrehåndbold, og der er rigtig gode chancer for dansk VM-succes i år.

 

Deltagende lande ved Håndbold VM 2019

Håndbold VM 2019 byder på i alt 24 nationer, hvoraf 13 kommer fra Europa. De franske verdensmestre anno 2017, og de spanske europamestre anno 2018, er begge kvalificeret direkte til turneringen, ligesom Danmark og Tyskland også er automatisk kvalificeret som værter. Øvrige ni europæiske nationer har vundet deres vej via kvalifikationen, og de får selskab af yderligere 11 lande fra resten af kloden.

VM i håndbold 2019 for herrer kommer til at skrive et nyt kapitel i håndboldhistorien, for slutrunden får deltagelse af et samlet Nord- og Sydkoreansk landshold for første gang nogensinde. Koreanerne er landet i Gruppe A, og det er nok tvivlsomt om det danske hold kommer til at møde de forenede koreanere, som spås dårlige chancer for avancement fra Gruppe A. Sammen med nationer som Argentina, Bahrain, Japan, Saudi-Arabien, Chile og Angola er de nemlig blandt de allerstørste outsidere ved VM i Håndbold.

I alt deltager 24 lande ved VM i håndbold for herrer i 2019 i Danmark og Tyskland. Fordelingen pr. verdensdel er som anvist forneden.

Europa (13 lande):

 • Danmark (Vært)
 • Tyskland (Vært)
 • Frankrig (Verdensmestre)
 • Spanien (Europamestre)
 • Island
 • Kroatien
 • Makedonien
 • Norge
 • Rusland
 • Serbien
 • Sverige
 • Ungarn
 • Østrig

 

Afrika (3 lande):

 • Angola
 • Egypten
 • Tunesien

 

Asien (5 lande):

 • Bahrain
 • Korea
 • Japan
 • Qatar
 • Saudi-Arabien

 

Syd-, Mellem- og Nordamerika (3 lande):

 • Argentina
 • Brasilien
 • Chile

 

 

VM i Herrehåndbold 2019: Sådan afvikles turneringen

Forud for VM 2019 i Håndbold for Herrer, har der naturligvis været en længere kvalifikationsrunde, som Danmark og Tyskland som værter har været fritaget for at skulle igennem. Det samme har Frankrig og Spanien som regerende verdens- og europamestre.

I alt deltager 24 lande, og VM i håndbold for herrer begynder med en indledende runde bestående af 4 grupper á 6 hold: Gruppe A, B, C og D. Her møder landene hinanden én gang og spiller fem kampe, inden regnskabet gøres op for puljen og de tre bedste i hver gruppe går videre til Mellemrunden (i alt 12 hold). De 12 eliminerende hold fra indledende runde spiller placeringskampe ned til 24. pladsen.

I Mellemrunden inddeles de resterende 12 nationer i to grupper: Gruppe 1 og Gruppe 2. Point der er optjent mod andre Mellemrunde-hold i indledende runde, tages med over i Mellemrunden. Har Danmark f.eks slået Norge i indledende runde, og Norge også går videre, får Danmark altså pointene med over. Slår Danmark derimod Chile, og chilenerne ikke går videre fra indledende runde, får Danmark ikke pointene fra den sejr med over i Mellemrunden.

Fra Mellemrundens to grupper går Top 2 videre til semifinalerne, mens der spilles placeringskampe om 5. og 7. pladserne d. 26. januar, mens der er bronzekamp og VM finale d. 27. januar 2019.

Se komplet VM 2019 kampprogram her

 

Grupperne ved VM i Herrehåndbold 2019

Få overblik over grupperne ved VM i herrehåndbold her. I indledende runde går de tre bedste hold i gruppen videre til Mellemrunden, hvor de 12 resterende hold igen inddeles i to grupper á 6 hold. Her parres grupperne A+B og C+D. Fra Mellemrunden kvalificerer de to bedste hold sig til semifinalerne.

Grupperne i Indledende Runde

Gruppe A
Frankrig Rusland
Tyskland Serbien
Brasilien Korea
Gruppe B
Spanien Kroatien
Makedonien Island
Bahrain Japan
Gruppe C
Danmark Norge
Østrig Tunesien
Chile Saudi-Arabien
Gruppe D
Sverige Ungarn
Qatar Argentina
Egypten Angola

 

Grupperne i Mellemrunden

Gruppe 1
Kroatien
Tyskland
Frankrig
Spanien
Island
Brasilien
Gruppe 2
Danmark
Sverige
Norge
Ungarn
Egypten
Tunesien

 

Danmarks bedste placeringer ved VM i Håndbold

Danmark deltog for første gang ved VM i Herrehåndbold i 1938, og deltager i 2019 for 23. gang. Siden starten af halvfemserne har Danmark kun misset deltagelse én gang, nemlig i 1997.

Danmark har endnu aldrig vundet VM i Håndbold for Herrer, selvom vi har stået i tre VM finaler gennem tiderne (1967, 2011 og 2013). Det er blevet til OL guld (i 2016) og guld to gange indtil nu ved EM (2008 og 2012), men altså aldrig en VM guldmedalje til de danske håndboldherrer.

Se Danmarks medaljeplaceringer ved VM i Håndbold her:

VM Slutrunde Placering
1967 - Sverige 2. plads
2007 - Tyskland 3. plads
2011 - Sverige 2. plads
2013 - Spanien 2. plads

 

Foruden disse medaljeplaceringer har Danmark været i semifinalen og taget fjerdepladser ved VM i håndbold i følgende år: 1938, 1958, 1970, 1978, 1982 og 2009.